Waar rook is & De man op de brug

Onlangs verscheen bij uitgeverij Volt de thriller Waar rook is & De man op de brug van Björn Paqualin. In samenwerking met de uitgever mogen wij 1 set van 2 boeken verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Waar rook is: In Zweden woedt de grootste bosbrand sinds tijden; de brandweer werkt dag en nacht in een wanhopige poging de vuurzee onder controle te krijgen. Als midden in de chaos een in stukken gehakt lichaam wordt gevonden, wordt rechercheur Stella Robertsson vanuit Stockholm ingevlogen om de zaak te onderzoeken. De identificatie van het lijk is niet eenvoudig, maar uiteindelijk wordt duidelijk dat het om een vrouw gaat die jaren daarvoor als vermist is opgegeven.
Samen met de lokale onderzoeker Tommy Reyer duikt Stella in de oude vermissingszaak, op zoek naar nieuwe aanwijzingen die hen naar de moordenaar kunnen leiden. Terwijl de verstikkende hitte en rook hen omringen komen ze steeds dichter bij de waarheid, en blijkt de zaak voor Stella meer persoonlijke consequenties te hebben dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

De man op de brug: In een Zweeds natuurreservaat worden twee vrouwen aangevallen tijdens het kamperen. Sporen lijken te duiden op een verband met een dubbele moord vijf jaar eerder: toen werden in datzelfde gebied twee dertienjarige meisjes vermoord door een man die ze daar tegenkwamen. De man is nooit gevonden, ondanks het feit dat een van de meisjes grote delen van het incident had opgenomen met haar telefoon.
Inspecteur Stella Robertsson heeft een moeilijke periode achter de rug, en die is nog niet voorbij. Ze is geschorst hangende het onderzoek naar de gebeurtenissen van een jaar geleden, toen haar ex-man in haar bijzijn om het leven kwam. Helaas heeft een journalist lucht gekregen van wat er destijds is gebeurd, en hij dreigt openbaar te maken wat hij heeft ontdekt. In een wanhopige poging om haar dochter te beschermen tegen de waarheid besluit Stella een deal met hem te sluiten: ze zal samen met hem in de twee zaken uit het reservaat duiken en hem inzicht geven in haar bevindingen, als hij toezegt zijn mond te houden…

Over de auteur
Björn Paqualin is een Zweedse scenarioschrijver, o.a. van de serie Wallander. In 2020 debuteerde hij met de thriller Waar rook is. De man op de brug is het tweede deel in de trilogie rondom Stella Robertsson.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  1. Wie van ons team las “Waar rook is”?
  2. Wat vond de recensent van het debuut van Björn Paqualin?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 18 november 2022 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van Björn Paqualin. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens!

Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂

Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More. Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)