Haar duistere hart

Titel: Haar duistere hart
Auteur: Carla Kovach
Serie: Gina Harte #5
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Waldemar Noë
Publicatiedatum: september 2022
Aantal bladzijdes: 380
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Carla Kovach is een bestsellerauteur van politiethrillers. Haar werk wordt vaak vergeleken met dat van M.J Arlidge en Robert Bryndza. Kovach woont in Redditch, Engeland.

Achterflap:
Als Mary erachter komt dat haar dochter Susan haar jongste kind niet van de crèche heeft opgehaald en ook de rest van de avond niets van zich laat horen, wordt ze ongerust. Susan houdt zielsveel van haar drie kinderen en zou ze nooit de rug toekeren. Nog diezelfde avond belt Mary de politie.

Inspecteur Gina Harte denkt aanvankelijk aan een standaard vermissingszaak, maar als er aan de rand van het stadje Cleevesford een vermoorde man wordt gevonden, blijkt niets minder waar. Het slachtoffer heeft een connectie met Susan en de verlammende vraag rijst of zij het volgende slachtoffer zal zijn…

Terwijl zowel Mary als Gina op hun eigen manier op zoek zijn naar antwoorden, ontvouwt zich een duister geheim uit Susans jeugd.

Mijn mening:
Inmiddels alweer het vijfde deel in de Gina Hart serie en ik geniet er nog steeds met volle teugen van. De schrijfstijl van Carla Kovach spreekt mij enorm aan, korte hoofdstukken, empathische personages en thema’s die je raken.

Haar duistere hart is het verhaal over de verdwijning van Susan, op zich geen origineel thema, hier zijn tal van boeken over geschreven maar toch vond ik het een boeiend, spannend en vooral aangrijpend verhaal. Elk huisje draagt zijn kruisje, zo ook binnen het gezin van Mary en Howard: wanneer Susan voor de zoveelste keer verdwijnt lijkt er toch iets anders aan de hand te zijn. Gina Harte zet zoals we van haar gewend zijn alles op alles om Susan te vinden en te achterhalen wat er binnen het gezin daadwerkelijk aan de hand is, er wordt veel verzwegen, zo blijkt.

Kovach besteedt vooral veel aandacht aan het neerzetten van haar personages, vanuit verschillende hoofdpersonen krijg je een beeld van hun karakter en begrijp je vanuit welke optiek ze handelen. Ze maakt gebruik van het verleden waardoor op den duur het kwartje op zijn plaats valt. De plot is origineel bedacht, en voor Gina wederom een eyeopener om mee aan de slag te gaan in het volgende deel, op persoonlijk vlak heeft zij nog veel te leren.

Carla Kovach is een aanrader voor de fans van o.a Arlidge, Bryndza en Marsons.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Plot: 4
Spanning: 4
Psychologie: 4

Haar duistere hart krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)