Sinterklaas heeft zijn inkopen qua boeken natuurlijk allang gedaan, maar wie weet zit hier nog iets voor de Kerstman bij 😉

Scherven – Bret Easton Ellis (13 december)

Bij Bret, een zeventienjarige scholier op een exclusieve prep school, komt een nieuwe leerling in de klas: Robert Mallory. Hij is slim, knap en charismatisch, maar heeft een geheimzinnig verleden. Bret raakt geobsedeerd door hem, en bovendien door een seriemoordenaar die de stad terroriseert. The Trawler, zoals hij genoemd wordt, lijkt steeds dichter in de buurt van de vriendengroep en vooral van Bret te komen, met groteske dreigementen en gruwelijke geweldsdelicten. De toevalligheden zijn onmiskenbaar, of zijn ze het construct van een teenager met veel fantasie, die de literaire sensatie van zijn generatie lijkt te gaan worden? Hebben zijn vrienden – en Bret zelf – wel in de gaten in welk gevaar ze verkeren? Gekweld door wellust en ongezonde obsessies, vervalt Bret in paranoia en isolatie. Ondertussen stevent de relatie tussen The Trawler en Mallory af op een explosieve confrontatie.

Zwijgen of het graf – Astrid Witte (5 december)

In Schagen verdwijnt een zevenjarig meisje en de Alkmaarse recherche start een uitgebreide zoektocht. De wateren worden uitgekamd, de buurtbewoners ondervraagd en er wordt een AMBER-alert verspreid, maar niemand lijkt te weten waar Evi is gebleven. Rechercheur Max moet en zal haar vinden, mede omdat er een promotie aan zit te komen. Na een paar dagen beseft hij dat ze nog niets hebben gehoord van tipgever Bob, die tot hun grote ergernis altijd bovenop iedere vermissingszaak zit en met nutteloze tips komt. Bob meent dat hij de zaak van de eerder vermiste Sylke kan oplossen, die allang als cold case is bestempeld. Nu er een meisje in zijn eigen woonplaats verdwijnt, blijft het ineens akelig stil bij Bob …

Een nacht in New York – Lara Thompson (6 december)

1932. Wanneer Frances vermoedt dat haar broer zich bezighoudt met schimmige zaken waarbij de onderwereld én de bovenwereld van New York betrokken zijn, gaat ze met hulp van haar vriendin, de eigenzinnige fotografe Agnes, op onderzoek uit. Wanneer beide vrouwen het slachtoffer worden van dezelfde man, zinnen ze op wraak en lokken deze rijke industrieel onder het mom van een fotoshoot naar de top van zijn in aanbouw zijnde Empire State Building. De man overleeft deze ontmoeting niet, maar zullen de vrouwen ontkomen aan de greep van de New Yorkse maffia?

Haar laatste verzoek – Mari Hannah (5 december)

Rechercheur Kate Daniels krijgt dit keer een ongewone aanwijzing; een van het slachtoffer zelf. Een slachtoffer heeft een briefje achtergelaten voor de rechercheur die haar dood gaat onderzoeken. Het was wel het laatste wat Kate Daniels verwachtte te vinden op een plaats delict. Een schreeuw om hulp Het briefje bevat een laatste verzoek: ‘Zoek Aaron’. Maar is Kate op zoek naar een mogelijk tweede slachtoffer of een moordenaar? Het aftellen is begonnen… Kate volgt de aanwijzingen, maar haar tegenstander raakt door haar geobsedeerd en hij zal niet stoppen voordat hij krijgt wat hij wil. Lukt het haar Aaron te vinden voor het zover is?

De buitenman – Simone van Tongeren (2 december)

Privédetective Laurien is opgelucht als amateur speurneus Frank zich meldt met nieuwe informatie over een cold case, waardoor het onderzoek in een stroomversnelling komt. De hernieuwde aandacht blijkt echter al gauw tot een andere wending te leiden dan Frank en Laurien voor ogen hadden. Wanneer Laurien Frank uit het oog verliest, raken ze steeds meer in een kat-en-muis-spel verstrikt. Ze probeert de zaak over een andere boeg te gooien, maar haar broer is haar ongevraagd voor. Ondertussen wordt Frank door de hoofdverdachte steeds meer in het onderzoek meegenomen. Hij ontvangt nieuwe, maar ook tegenstrijdige informatie. In een wereld waarin relaties snel veranderen en de zaak zich ontpopt van een cold casenaar een levensgevaarlijk spel met de hoogste inzet, moeten Frank en Laurien ieder voor zich ontdekken waar ze voor staan en wie ze kunnen vertrouwen.

Kliniek Zuid – Nick de Koning (13 december)

In een van de duurste straten van Amsterdam runt dr. Caro Benedict de zeer succesvolle cosmetische Kliniek Zuid. Ze is getrouwd met Robbert die de bedrijfsvoering doet en samen hebben ze twee tieners, Teun en Sofie. Maar terwijl haar wachtlijsten steeds langer worden komt Caro’s overvolle leven onder grote druk te staan. Een aantal van haar cliënten meldt zich met onverklaarbare klachten na een borstvergroting en de vraag rijst intern wie verantwoordelijk is. Wanneer de spanning oploopt en haar een rechtszaak boven het hoofd hangt, biedt haar even aantrekkelijke als onmogelijke ex en collega Felix zijn hulp aan, maar kan ze hem vertrouwen? Ondertussen vermagert Sofie onder haar ogen en Robbert, haar steun en toeverlaat, is onbereikbaar. Terwijl de wereld om haar heen lijkt in te storten wordt Caro gedwongen te bepalen wat nu echt belangrijk voor haar is.

Stella Maris – Cormac McCarthy (6 december)

1972, Black River Falls, Wisconsin. Alicia Western, wiskundige met paranoïde schizofrenie, overdenkt bij haar psychiater in een kliniek de aard van waanzin en het snijvlak tussen natuurkunde en filoso­fie. Ze herinnert zich een jeugd waarin haar grootmoeder haar op zevenjarige leeftijd vreesde en vertelt over haar hersenschimmen, maar weigert te spreken over haar broer Bobby – niet helemaal dood, niet helemaal de hare – om wie ze voortdurend rouwt.
Geheel verteld via therapeutische sessies, is Stella Maris een intiem por­tret van rouw en verlangen, waarin een jonge vrouw haar eigen bestaan pro­beert te begrijpen en daarbij leven en dood bevraagt op het hoogste niveau.

Cumulus – Neal Shusterman (23 december)

Een jaar is verstreken sinds Rowan van de radar verdween. Is hij het misschien die onder de naam Lucifer de ene na de andere verdorven Zeis elimineert? Ondertussen draagt Citra met haar unieke dorsmethode de regels van de Orde uit en verzet ze zich fel tegen het gedrag van de nieuwe generatie. Daarmee maakt ze de nodige vijanden, maar wie heeft het op haar leven gemunt? De Cumulus heeft geen controle over de Zeisen. Hij mag niet ingrijpen en moet machteloos toezien hoe de Orde steeds verder afglijdt… Of lukt het hem toch om zijn eigen wetten te omzeilen?

Spells – Aprilynne Pike (12 december)

Laurel komt voor een indringende en hartverscheurende keuze te staan. Laurel heeft haar ware aard als elf geaccepteerd, maar ze is nog niet meteen bereid om haar mensenleven op te geven – en haar vriend David al helemaal niet. Wanneer ze in Avalon ontboden wordt, kan Laurel haar gevoelens voor de aantrekkelijke schildwacht Tamani niet langer ontkennen. Maar Avalon is niet helemaal zoals Laurel het zich voorgesteld had en ook het ontwikkelen van haar magische krachten verloopt moeizaam. Na een inspannende periode probeert Laurel thuis en op school de draad weer op te pakken, maar dat is niet zo vanzelfsprekend. Ze moet een keus maken… een keus die misschien haar hart wel zal breken.

Leave a Reply

  • (not be published)