En hier is alweer het laatste overzicht van wat er deze maand zoal verschijnt…het is niet veel…maar dan heb je een beetje tijd om de stapel die er nog ligt wat te laten slinken (want januari…pffff):

De zaak B. – Jeroen Windmeijer (20 december)

Mijn wraak zal zoet zijn… De schok is groot als Lodewieke Blijdemake dood wordt aangetroffen in de bijenstal van stadspark Cronesteyn. Zij was de nummer twee op de lijst van EGO, een populistische partij in opkomst, geleid door de charismatische Bernhard Huisman. Was dit een kille afrekening zo vlak voor de Leidse gemeenteraadsverkiezingen? Waarom had Lodewieke een afspraak met Rick Bos, de lijsttrekker van de Leidse Groenen, die politiek lijnrecht tegenover haar stond? En waarom stopte de moordenaar zoveel chocola in haar mond? Aan rechercheursduo Willem Rijsbergen en Danny van de Kooij de taak om deze duistere zaak tot een oplossing te brengen. Alle sporen lijken te voeren naar de chocoladefabriek van DZB, het reïntegratiebedrijf van de gemeente Leiden. En dan valt al snel een tweede dode…

De verdwenen meisjes van Willowbrook – Ellen Marie Wiseman (6 december)

Sage en Rosemary lijken ontzettend op elkaar, maar Sage heeft altijd geweten dat er iets met haar zusje aan de hand was, dat ze beschermd moest worden. Nadat Rosemary overleden is aan een longontsteking mist Sage haar verschrikkelijk.

Maar als Sage zestien is ontdekt ze dat haar zusje helemaal niet overleden is. Ze is lang geleden naar de grimmige Willowbrook State School gestuurd, een instelling voor kinderen met een beperking. Sage gaat op onderzoek uit, vastbesloten haar zusje te vinden. Maar als ze eenmaal binnen is blijkt Rosemary spoorloos verdwenen…en denkt iedereen dat zij Rosemary is. Kan ze ooit nog ontsnappen?

Stad bij nacht – Rudy Dek (2 december)

Het is in onze kop geraakt en we komen er nooit meer vanaf: het verlangen recht en onrecht te kennen. Zoals bij haar. Zij is van de politie en als ze boeven van het speelveld moet verwijderen, deed ze dat tot voor kort met alle toewijding. Maar sinds enige tijd is ze gaan twijfelen. Dan hij. Hij is heel anders, een gewone burger uit een gewone straat. Hij is zeker van zijn zaak, zeker over wat rechtvaardig is en wat niet. En als het nodig is, corrigeert hij. Als Nijmegen wordt opgeschrikt door een reeks moorden die ogenschijnlijk geen verband met elkaar houden, komen deze twee tegen elkaar indraaiende werelden samen en wordt de grens tussen recht en onrecht alsmaar vager. 

Tante Poldi en de zang van de sirenen – Mario Giordano (13 december)

Het is eindelijk zover: Poldi trouwt met Montana. Dat is tenminste het plan. De huwelijksvoorbereidingen zijn in volle gang, bij velen staan de zenuwen al op scherp. Maar – zoals je weet – Sicilië is ingewikkeld, er komt altijd wel iets tussen. Een criminele ondernemer verdwijnt spoorloos. Is hij in handen van de maffia gevallen? En dan spoelt ook nog het lijk van een jonge vrouw aan. De mooie jonge vrouw stierf aan een overdosis drugs. Was het zelfmoord? Een ongeluk? Voor tante Poldi is het duidelijk: het was moord, en beide zaken hebben iets met elkaar te maken. Twee goede redenen om de vermoeiende voorbereidingen voor een Siciliaanse bruiloft opzij te zetten en in plaats daarvan haar jachtinstinct te volgen…

Verdwaald in de nacht – Sandra Berg (7 december)

In ‘Verdwaald in de nacht’ van Sandra Berg overkomt Danique het ergste wat een ouder kan overkomen: haar zoon stapt uit het leven. Wanneer ze voor het kleine restaurant van Xue in elkaar stort, helpt die haar weer overeind. En dat terwijl Xue haar handen vol heeft aan haar eigen problemen; ze is op zoek naar haar te vondeling gelegde dochter. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee vrouwen. Kunnen ze elkaar helpen in tijden van nood?

Julia – Mariette Middelbeek (9 december)

Het is 1839 en de achttienjarige Julia Bentinck van Thoringen heeft haar debuut gemaakt in het sociale leven van de adel. Dat betekent dat ze klaar is om te trouwen en haar moeder Anna en vader Simon hebben al diverse geïnteresseerde jongemannen verwelkomd op hun landgoed Vechtlust. De perfecte huwelijkskandidaat zit er nog niet tussen, maar Julia maakt zich geen zorgen. Een echtgenoot zal vanzelf wel komen en tot die tijd vermaakt ze zich met schilderen, paardrijden en haar vele vriendinnen. Maar dan slaat het noodlot toe: volkomen onverwacht overlijdt Simon. Julia is intens verdrietig, maar veel tijd om te rouwen is er niet omdat ze nu samen met haar moeder het landgoed moet besturen. Julia’s dagen worden gevuld met handelscontracten en de boekhouding, en niet meer met huwelijkskandidaten. Als een nieuwe crisis zich aandient, arriveert een bijzondere gast op Vechtlust. Deze vrouw lijkt met goed advies uitkomst te bieden, maar heeft zij wel echt het beste voor met het geliefde familiebezit?

Vervloekt – Marissa Meyer (9 december)

Het is een chaos in het kasteel van Adalheid. Serilda wordt steeds verder meegesleurd in het dodelijke spelletje van de Erlkönig, terwijl ze tegelijkertijd Gold probeert te helpen zijn herinneringen terug te krijgen. Al snel wordt duidelijk dat de Erlkönig Serilda gebruikt om zijn ware liefde Perchta terug te brengen uit Verlohren. Maar daar stopt het niet… Om de zeven goden te strafen die de Duisteren al die tijd gevangen hebben gehouden, zal de Erlkönig de levens van iedereen buiten de sluier op het spel zetten. De tijd begint te dringen voor Serilda en Gold. Kunnen ze de Erlkönig tegenhouden, hun zielen bevrijden en ontsnappen uit het kasteel voordat de Oneindige Maan hen voor altijd vervloekt?

Toen waren er nog vier – Chelsea Sedoti (13 december)

Vijf jongeren gaan een weekend kamperen in het bos. De volgende ochtend melden vier van hen zich overstuur bij het politiebureau. Hun vriendin Maylee is verdwenen. Kan de politie helpen?
Maylee’s beste vriendin denkt dat ze ’s nachts verdwaald is. Complotdenker Nolan weet zeker dat ze dood is. De mysterieuze Abigail zegt dat Maylee’s vriendje haar vermoord heeft. En het vriendje? Hij wil een advocaat.
Ondertussen tikt de klok door. Wie houdt wat achter? En waarom?

Meisje nummer 8 – Bogaerts

De dromerige Helena, de manzieke Anna en de intens naar liefde hunkerende Sofia leiden op een afgelegen Limburgse hoeve verweven levens.

Wanneer Sofia op zoek gaat naar haar angstvallig verborgen gehouden verleden, ontdekt ze dat de muren van hun hoeve vreselijke geheimen, bedrog en verderf verbergen. Zelf wordt ze snel stapelverliefd op een geheimzinnige Duitser met Joodse roots, die ongekende passie in haar losweekt.

Ze belandt in een sprookje, maar tegelijk komt een duister verleden met een alom vernietigende kracht naar boven. Drie mannen zijn allesbepalend in dit verhaal: Ralf, Heinrich en Humphrey. Dreigt ze ten onder te gaan of haalt de immense kracht van de liefde toch de bovenhand?

Leave a Reply

  • (not be published)