Bloedlijn

Titel: Bloedlijn
Auteur: Angela Marsons
Serie: Kim Stone #5
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Textcase
Publicatiedatum: november 2022
Aantal bladzijdes: 364
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Angela Marsons werkte als beveiliger toen ze in 2015 haar eerste thriller schreef. Inmiddels zijn er van haar Kim Stone-serie bijna vier miljoen exemplaren verkocht.
Marsons woont in Black Country, Engeland, waar haar boeken zich ook afspelen.

Achterflap:
Rechercheur Kim Stone wordt bij een slachtoffer ter plaatse geroepen dat met een enkele, precieze steek in het hart is vermoord. Alles wijst op een overval met fatale afloop. Niet lang daarna wordt er een maatschappelijk werker gevonden die het slachtoffer was van zinloos geweld. Twee zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar Kims gevoel zegt haar dat er iets niet klopt.

Wanneer een lokale drugsverslaafde vermoord wordt aangetroffen met een identieke wond, weet Kim instinctief dat ze met dezelfde moordenaar te maken heeft. Maar met geen enkel bewijs dat de drie slachtoffers met elkaar verbindt, behalve de kille, berekenende aard van hun dood, zou dit wel eens haar moeilijkste zaak ooit kunnen zijn.

Mijn mening:
Bloedlijn is een thriller waar het vooral draait om het psychologisch spel dat gespeeld wordt, de manier waarop dat gebeurt, is echt huiveringwekkend.

Kim Stone wordt in Bloedlijn geconfronteerd met verschillende periodes uit haar eigen verleden, zowel qua werk als privé krijgt ze het erg zwaar te verduren. Bloedlijn is binnen de serie een vervolg op het tweede deel in de serie Wreed spel,het is dan ook van groot belang dat je Wreed spel hebt gelezen om dit boek volledig te kunnen begrijpen.

Bizar hoe Angela Marsons een ogenschijnlijk opgeloste zaak toch weer tot leven heeft weten te brengen. Als een parasiet komt een oude bekende weer in actie en zet daarmee het leven van Kim totaal op zijn kop.

Mensen voelden zich altijd aangetrokken tot dingen die bekend waren, bijvoorbeeld ademhalingsproblemen, hun eigen spraaktimbre, lichaamstaal en taalgebruik. Spiegelen was een techniek die het onderbewuste aansprak.

Bloedlijn is een verhaal waar wraak wordt omgezet in een psychologisch spel dat ervoor zorgt dat je het vertrouwen in mensen bijna niet meer toe durft te laten.

De schrijfstijl van Marsons is prettig om te lezen, niet ingewikkeld maar brengt wel diepgang in de hoofdpersonages, ze weet vooral hun gevoelens over te brengen. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je door het verhaal heen vliegt.

Qua plot zit de rode draad goed in elkaar, enkele aanwijzingen om tot de ontknoping te komen waren wel wat makkelijk bedacht, maar dat maakte het leesplezier zeker niet minder en neem ik op de koop toe.

Ik heb Kim Stone inmiddels helemaal in mijn hart gesloten en gun haar enige vorm van rust, hoe ze dat in het vat wil gieten laat ik aan haarzelf over, ik kijk in ieder geval enorm uit naar een volgende ontmoeting met haar en de mensen die haar dierbaar zijn.  

Originaliteit: 5
Schrijfstijl: 5
Leesplezier: 5
Spanning: 4
Plot: 3
Psychologie: 5

Bloedlijn krijgt van mij dik verdiend 4,5 ster.

Bianca

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)