En we gaan nog even door…een nieuw jaar, een nieuw nog te lezen lijstje…toch?

Het boek van de galg – Thomas Enger (5 januari)

Een aanslag: Eva overleeft een moordaanslag in haar eigen huiskamer. Op de grond naast haar ligt een dode man die ze niet kent. In de gang zit een doodsbang meisje van 8 jaar dat niet kan praten.

Een verdwijning: Peter, een stille, depressieve man, betaalt zijn hypotheek af en neemt grote geldbedragen op. Dan verdwijnt hij zonder enig spoor achter te laten. Anderhalf jaar later geeft hij een teken van leven, door een e-mail te sturen die een kettingreactie veroorzaakt van gebeurtenissen die verschrikkelijke gevolgen zullen hebben voor zijn naasten. En voor hemzelf…

Een moordenaar: Chris groeit op in een ontwricht gezin dat getekend is door een verdrinkingsongeluk net na zijn geboorte. Hij ontwikkelt een ongezonde levenshouding ten aanzien van de dood en een verstoorde verstandhouding met andere mensen. Maar hij leert zichzelf aan om zich net zo normaal voor te doen als anderen, zodat hij kan doen wat hij het liefste doet: moorden.

Sterf voor mij – Mikaela Bley (5 januari)

Caroline en Gustav hebben het perfecte leven. Ze hebben alles waar ze ooit van droomden: kinderen, geluk, succes, geld en vrienden – en talloze volgers op social media, waar ze de hoogtepunten van hun jaloersmakende leven delen.

Maar wat zou er gebeuren als ze opeens niets meer zouden hebben?

Op een ochtend in augustus verdwijnen de zwangere Caroline en haar twee jonge dochters spoorloos. De omstandigheden rond hun verdwijning zijn vreemd en een massale zoektocht wordt gestart onder leiding van Henrik Hedin en Leia Kaplan, twee van Zwedens meest prestigieuze criminele onderzoekers. Algauw wordt duidelijk dat niets is wat het lijkt. De klok tikt, en Henrik en Leia hebben nog maar weinig tijd om uit te vinden wat er gebeurde in het leven van dit volmaakte stel.

Karma – Fredrik Persson Winter (5 januari)

Een meisje verdwijnt in de bossen aan de voet van de waterkrachtcentrale in Trollhättan. Haar rode windjackje wordt gevonden in het bos, zo gepositioneerd alsof ze bij de wortels van een boom zit te wachten. Maar het jasje bevindt zich niet om het lichaam van het vermiste meisje, maar om de stoffelijke resten van een ander, onbekend kind.

Vier vrienden hebben 25 jaar lang een verschrikkelijk ongeluk verborgen dat een van hun vrienden het leven kostte. In plaats van de waarheid te vertellen, zeiden ze dat ze was verdronken in de sterke stroming van Göta Älv. Sindsdien heeft de leugen hen langzaam verteerd en hun levens – die anders vast succesvol en vloeiend waren verlopen – op verschillende manieren geruïneerd.
Nu heeft iemand een van hun dochters ontvoerd, en dreigt die de waarheid achter het verschrikkelijke ongeluk te onthullen.

56 dagen – Catherine Ryan Howard (10 januari)

Als Ciara hem voor het eerst ziet – zomaar in de rij bij de supermarkt – is ze direct onder de indruk. Oliver lijkt onbereikbaar, maar hij wil haar toch beter leren kennen! Zou het echte liefde zijn? En hoe hervindt ze haar weg als dat niet zo is? Dan bereikt covid-19 de Ierse kust. De lockdown lijkt het einde van hun prille relatie. Tot Oliver voorstelt dat Ciara bij hem intrekt tot de lockdown voorbij is…
Als Oliver haar voor de vijfde keer ziet – alweer in de rij bij de supermarkt – is hij direct op zijn hoede. Ciara lijkt onschuldig, maar hij wil haar toch beter leren kennen. Is ze wie ze beweert te zijn? En hoe ruimt hij haar uit de weg als dat niet zo is? Dan bereikt covid-19 de Ierse kust. De lockdown lijkt het einde van zijn snode plan. Tot Ciara ermee instemt bij hem in te trekken tot de lockdown voorbij is…

56 dagen geleden ontmoetten ze elkaar in de supermarkt.
35 dagen geleden stelde hij voor dat ze bij hem zou intrekken.
Vandaag treft de politie een ontbindend lijk aan in zijn appartement.
Is dit de perfecte moord?

In de schaduw – Shelley Burr (16 januari)

Negentien jaar geleden verdween haar zus Evelyn zonder een spoor achter te laten. Mina McCreery is nog steeds bezig met het verwerken van die ingrijpende gebeurtenis. Destijds was de publieke belangstelling voor de zaak enorm, maar die is helemaal weggeëbd, ook al staat er nog een geldbedrag van 1 miljoen dollar open voor de tip die tot de oplossing leidt. Mina leidt een teruggetrokken bestaan op de boerderij waar ze is opgegroeid, in een afgelegen dorp in Australië. Dan biedt privédetective Lane aan de zaak opnieuw te onderzoeken, maar Mina weigert omdat ze uit ervaring weet dat dat weer veel ongewenste aandacht met zich zal meebrengen en omdat ze er weinig vertrouwen in heeft. Toch weet Lane haar zover te krijgen toestemming te geven, al verzwijgt hij dat hij zijn eigen duistere redenen heeft om de zaak te heropenen…

Een onverstandig huwelijk – Julia Quinn (17 januari)

Georgiana Bridgerton is niet tégen het idee van een huwelijk, ze had gewoon gedacht dat ze er iets meer over te zeggen zou hebben. Terwijl haar reputatie aan een zijden draadje hangt nadat ze is ontvoerd in ruil voor haar bruidsschat, krijgt Georgie twee opties voorgeschoteld: haar leven leiden als oude vrijster of trouwen met de schurk die haar leven heeft verwoest.

Maar er is nog een derde optie.

Als vierde zoon van een graaf is Nicholas Rokesby van plan zijn eigen koers uit te stippelen. Hij heeft een leven in Edinburgh, waar hij op het punt staat zijn medische studie af te ronden, en hij heeft geen interesse in het vinden van een vrouw. Maar wanneer hij ontdekt dat Georgie Bridgerton – zijn buurmeisje – de ondergang tegemoet gaat, weet hij wat hem te doen staat: een verstandshuwelijk. Een veilige optie, want ze zouden elkaar nooit kunnen zien als iets anders dan jeugdvrienden… toch?

Rozen in de nacht – Melanie Dobson (12 januari)

Aan de ene kant: Grace Tonquin, een Amerikaanse die er tijdens WOII in Frankrijk alles aan doet om Joodse kinderen te redden van de nazi’s. Na een levensgevaarlijke tocht door de Pyreneeën neemt ze twee kinderen mee naar huis: Élias en Marguerite. Grace en haar man houden zielsveel van de kinderen, maar Graces oorlogstrauma breekt het gezin op.

Aan de andere kant, meer dan vijftig jaar later: Addie Hoult is wanhopig op zoek naar een stamceldonor voor haar goede vriend Charlie. Omdat de donor een familielid moet zijn, verdiept Addie zich in de familiegeschiedenis waar Charlie altijd gesloten over is geweest. Zo ontdekt ze het verhaal van de dappere Grace Tonquin en twee meegesmokkelde kinderen….

Leave a Reply

  • (not be published)