Hierna nog (maar) 2 overzichten hoor, valt mee toch?

Wie het eerst komt – Bo Svernstrom (10 januari)

Wanneer de ontvoerde baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf vermoord wordt aangetroffen in een zomerhuis, worden hoofdinspecteur Carl Edson en zijn team ingeschakeld. Drie extremistische klimaatactivisten worden verdacht van de ontvoering. Maar dan worden twee van hen ook dood aangetroffen in hetzelfde zomerhuis, terwijl de derde nergens te bekennen is…

Carl en zijn team ontdekken een getuige: een jonge blinde vrouw wordt besmeurd met bloed in een kast gevonden. Haar getuigenis is de enige aanwijzing in deze chaotische zaak. Maar wanneer de vrouw plotseling ontsnapt en de laatste ontvoerder wordt opgepakt, hoort de politie een heel ander verhaal. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis?

Madame le commissaire en de dode non – Pierre Martin (18 januari)

Vanaf de rand van een steile klif, waar je anders zou kunnen genieten van de prachtige zonsondergang, heeft Isabelle Bonnet een allesbehalve idyllisch uitzicht: beneden op het strand ligt een dode non. De politie trekt de conclusie dat de vrouw moet zijn gevallen tijdens het zoeken naar geneeskrachtige planten, maar Madame le Commissaire wantrouwt de eerste conclusie van haar collega’s. Ze begint haar onderzoek in het eenzame maar pittoreske Monastère en heeft al snel meer dan één verdachte. Maar wie zou echt zo ver gaan om een non te vermoorden?

De zondaar – Hans Faber (20 januari)

Misdaadverslaggever Vince van Zandt heeft een moeilijke tijd. Een grote en spraakmakende reportage van zijn hand moet gerectificeerd worden en van de nieuwe hoofdredacteur mag Vince alleen nog maar bureaudiensten draaien. Tijdens een van die diensten stuit Vince op een duistere moord op Urk. Op eigen rekening reist hij af naar de plaats delict waar de moordenaar een Bijbeltekst in het strand heeft achtergelaten. Niet veel later wordt Urk opgeschud door een tweede moord. Vince’ interesse wordt gewekt als iemand op een blog details over de moorden publiceert die alleen de moordenaar kan weten…

Middernachtsmeisjes – Jonas Mostrom (23 januari)

In de universiteitsstad Uppsala wordt het voorjaarsfeest Walpurgisnacht uitbundig gevierd, de studenten zijn uitgelaten. De festivalsfeer wordt echter bruut verstoord wanneer het lichaam van een student wordt gevonden in een van de oudste collegezalen van de universiteit – het anatomisch theater. Ze is gewurgd. Eerder al waren er verschillende blonde vrouwen aangevallen. Er zijn veel overeenkomsten tussen de slachtoffers: het zijn studenten van ongeveer dezelfde leeftijd die ook qua uiterlijk op elkaar lijken. De lokale politie wil een daderprofiel aanmaken en roept de hulp in van psychiater Nathalie Svensson, lid van de daderprofielgroep. Inspecteur Johan Axberg staat haar bij. De tijd dringt, want zolang de moordenaar vrij rondloopt is geen enkele jonge vrouw in Uppsala veilig.

Wacht op mij – Santa Montefiore (24 januari)

Gulliver’s Bay, Cornwall, 1944

Als Rupert Dash sneuvelt tijdens de Slag om Arnhem, is zijn vrouw Florence er kapot van. Ze kan niet accepteren dat hij voor altijd uit haar leven is verdwenen. Wanneer ze een gedicht met de titel Wacht op mij verborgen vindt in een oud boek, gelooft ze dat het een teken van haar man is. Een belofte dat hij bij haar terug zal komen.

Londen, 1988

Max heeft altijd last gehad van een vreselijke terugkerende droom. Een waarbij hij met een parachute landt achter de vijandelijke linies, en wordt omringd door het onophoudelijke geluid van geweervuur. De droom eindigt met zijn dood op het slagveld. Om te begrijpen waarom hij wordt achtervolgd door zulke afschuwelijke nachtmerries, begint hij aan een spirituele reis die hem naar Gulliver’s Bay leidt, en een man genaamd Rupert Dash.

Melbourne, 1995

Florence ontvangt een brief van Max. Ze heeft hem nog nooit ontmoet en hij woont aan de andere kant van de wereld. En hij zegt dat hij zich een leven herinnert dat aan iemand anders vóór hem toebehoorde. Hij zegt dat hij haar echtgenoot was, Rupert – de man waar Florence eenenvijftig jaar op heeft gewacht..

Een goede dochter – Diney Costeloe (24 januari)

Londen, 1912. Iedereen gaat ervan uit dat Mabel net als haar nichtje op haar veertiende van school gaat en dienstmeisje wordt bij een rijke familie. Mabel gruwt van het idee, het is haar droom door te leren voor een kantoorbaan. Net als ze haar ouders heeft overtuigd om haar die kans te geven, slaat het noodlot toe. Mabel ziet zich gedwongen haar dromen op te geven en treedt in dienst bij de rijke familie McFarlane. Al snel wordt ze in een onmogelijke situatie gebracht, en lijkt het geluk verder weg dan ooit. Maar Mabel geeft niet op…

Het huis aan het strand – Jenny Hale (17 januari)

Wanneer Melanie Simpson geld erft van haar grootmoeder, blijkt er een voorwaarde verbonden aan de erfenis. Ze moet het geld besteden aan de aankoop en het herstel van een vervallen huis in Rosemary Bay, de plek waar Melanie en haar oma altijd de zomers doorbrachten. Plaatselijk aannemer Josh is de perfecte persoon om haar te helpen, maar hij heeft weinig zin en tijd. Zodra Melanie ontdekt hoeveel werk er te doen is, begint ze spijt te krijgen van haar beslissing. Maar in het huis ligt een stapel brieven met een geheim dat alles op zijn kop zal zetten…

Leave a Reply

  • (not be published)