We gaan nog even door…

Het laatste huis – Catriona Ward (10 januari)

Ted Bannerman woont in het laatste huis aan de bosrand. Het is er wat eenzaam: zijn dochter Lauren is er niet altijd en verder heeft hij alleen zijn kat Olivia. Het is er ook wat bedrukkend, met de dichtgetimmerde ramen en de spiegels die Ted heeft moeten weghalen toen hij zichzelf er niet meer recht in kon aankijken. En dan zijn er nog de vreemde geluiden op de zolder en datgene wat er achter het huis in het bos begraven ligt. Dan krijgt de straat een nieuwe bewoonster. Eentje die bijzonder geïnteresseerd lijkt in Ted en in een meisje dat jaren geleden in deze omgeving verdween.

Dit is het verhaal van een moordenaar. Van een gestolen kind. Van wraak. Dit is het verhaal van Ted, Lauren en Olivia, die in een doodgewoon huis aan het einde van een doodgewone straat wonen. Al deze dingen zijn waar. En toch zijn sommige ervan leugens. Want er ligt iets begraven achter het laatste huis aan de bosrand. Maar het is niet wat je denkt.

De Mitford Moorden: Jessica – Jessica Fellowes (3 januari)

Het is 1937 en de wereld is onrustig. In Spanje woedt een burgeroorlog en er dreigt oorlog met Duitsland. Binnen de Mitford-familie is het niet veel rustiger: de verschillende zussen staan lijnrecht tegenover elkaar in hun politieke opvattingen en zijn daardoor meer verdeeld dan ooit. Als Jessica ‘Decca’ Mitford spoorloos verdwijnt besluit haar oudste zus Nancy om contact op te nemen met hun voormalige kindermeisje en chaperonne, Louisa Cannon.

Louisa en haar man, ex-politieagent Guy Sullivan, hebben hun eigen detectivebureau geopend en dat is redelijk succesvol, maar zo’n belangrijke zaak als dit hebben ze nog niet aan de hand gehad. Al snel wordt duidelijk dat de communistische Decca mogelijk naar de oorlog in Spanje is vertrokken – en niet alleen. Wanneer er zich vervolgens een tweede vermissingszaak aandient en de pers en politiek zich met de verdwijning van Decca gaan bemoeien, moeten Louisa en Guy alles op alles zetten om deze zaken tot een goed einde te brengen, voor zover dat nog mogelijk is…

Zwarte zeilen – Rebecka Edgren Alden (3 januari)

Kristalhelder water, duizenden eilandjes met pittoreske haventjes en de mooiste zwemplekken maken de Stockholm-archipel een populaire vakantiebestemming voor toeristen en vaste zomergasten. De kustwacht is gestationeerd op een van de eilanden en bestaat uit een hechte groep vrijwilligers die de zee en de eilanden als geen ander kennen. Zij kennen de gevaren van de zee, maar worden ook geconfronteerd met de donkere kant van de bezoekers van hun kust.

Op een verstikkend hete dag in juli komen Annika en haar collega Nadia van de vrijwillige kustwacht een op drift geslagen zeilboot tegen op het open water van de Möja-fjord. Er is duidelijk iets niet in orde en ze besluiten aan boord te gaan van het mysterieuze schip. Enkele dagen eerder varen Joanna en haar broer Zack uit met de boot die ooit van hun vader was. Ze hebben elkaar in geen jaren gezien, en hun doel is om eindelijk de boedel van hun ouders te verdelen. Ze halen herinneringen op aan hun kindertijd in een poging weer dichter bij elkaar te komen. Joanna verheugt zich op de rust en vrijheid die de zee haar altijd gaf, maar niets is nog wat het was, en weinig wat het lijkt.

Het verlangen van het weesmeisje – Anne Jacobs (12 januari)

In Het verlangen van het weesmeisje, het zesde en laatste deel in de Weesmeisje-serie van bestsellerauteur Anne Jacobs, is het 1939 en de Tweede Wereldoorlog staat op het punt om los te barsten. Aan alles is voelbaar dat de levens van de inwoners dramatisch zullen veranderen. Ook de geliefde familievilla is in gevaar, en tot overmaat van ramp staat Pauls fabriek op instorten. Omdat Marie met hun zoon Leo naar New York is verhuisd, rest Paul de zware taak om in zijn eentje de villa veilig te stellen.

Dan verschijnt er een nieuwe liefde in Pauls leven, en Marie is ervan overtuigd dat hun huwelijk na al die tijd voorbij is. Ze zal alles op alles moeten zetten om hun huwelijk te redden. Zal de villa deze rumoerige tijd overleven? En zal Marie erin slagen om de liefde van haar leven terug te winnen?

De vrouw van de uitvinder – Rebekka Eder (26 januari)

Keulen, 1862. Apollonia wil niets liever dan uitvinder worden, net zoals haar vader. Maar haar familie onderhoudt goede banden met de familie Stollwerck, en haar toekomst zal zeker zijn als ze deel wordt van de Chocolade Dynastie. Als oudste dochter zal ze uitgehuwelijkt worden aan de oudste zoon: Nikolaus. Ze kan zich niets vreselijkers voorstellen, terwijl zijn stille maar slimme broer Heinrich haar hart wel sneller doet kloppen. Ook bij zijn moeder Anna Sophia voelt ze zich meteen thuis, maar vader Franz Stollwerck begint zich steeds vreemder te gedragen en er dreigt een breuk tussen hem en zijn zonen. Is Apollonia in staat de familie te redden en de chocoladefabriek draaiende te houden? Ook als dat betekent dat haar talent verborgen moet blijven?

Wanneer Tommy Roos op zijn vijftigste verjaardag in zijn halflege huiskamer zit, beseft hij dat hij het dieptepunt heeft bereikt. Waar hij vroeger nog de veelbelovende rockster was, ligt hij nu in scheiding met zijn jeugdliefde Martina, dreigt de fabriek waar hij werkt te verhuizen naar Estland en kijken zijn kinderen niet meer naar hem om. Wie is hij, zonder zijn vrouw, zonder zijn werk? Met frisse tegenzin gaat Tommy op zoek naar zichzelf, geholpen door zijn beste vriend en een excentrieke voormalige operazangeres.

Leave a Reply

  • (not be published)