Ben jij al naar de boekhandel gerend? Misschien wel na het zien van dit laatste overzicht…

Dode hoek – M.W. Craven (17 januari)

Rechercheur Washington Poe wordt opgeroepen naar een aftands bordeel in Carlisle waar een man is doodgeslagen met een honkbalknuppel. Poe jaagt normaal echter op seriemoordenaars, en dit lijkt toch vooral een uit de hand gelopen ruzie tussen een pooier en zijn klant. Toch is er persoonlijk om Poe’s aanwezigheid gevraagd, door het soort mensen dat liever in de schaduw verblijft. Terwijl Poe en de sociaal onhandige programmeur Tilly Bradshaw dieper in de zaak duiken, worden ze geconfronteerd met vragen die ze niet kunnen beantwoorden: waarom klopt er niets aan het achtergrondverhaal van het slachtoffer terwijl dat eerder al compleet is doorgelicht? Waarom werd er een klein ornament achtergelaten op de plaats delict – en waarom heeft iemand van het onderzoeksteam het gestolen? En wat is de connectie met een perfect uitgevoerde bankoveral van drie jaar geleden, een overval waar niets werd gestolen… 

Bloedlijn – Machteld van Zalingen (10 januari)

Wanneer de achttienjarige Emma na een scoutingkamp niet terugkeert, roept haar vriend de hulp van de politie in. Rechercheur Manon Dijkgraaf start een onderzoek. Hoewel haar collega’s denken dat Emma vrijwillig is verdwenen, kan Manon de vermissing niet loslaten. Maar dan stuit ze op een onverwachte tegenstander…

Zonder angst – Inge van Prooijen (19 januari)

Cleo runt als kunstzinnig therapeut haar eigen praktijk genaamd Monsters onder mijn bed. Ze helpt cliënten van angsten af. Als de jonge studente Julia in een sessie laat doorschemeren dat ze in de gaten gehouden wordt, vraagt Cleo zich af of alle angsten van het meisje wel ingebeeld zijn. Het ontmaskeren van Julia’s stalker wordt steeds meer een obsessie voor Cleo. Hoe ver mag je als therapeut gaan om te helpen?

Als het spoor doodloopt – Elina Backman (5 januari)

Drie jonge mannen maken een documentaire over een charismatische kluizenaar die op Lammassaari woont, het ‘Schapeneiland’, dicht bij het centrum van Helsinki. In korte tijd verdwijnen twee van de drie mannen, en als het lichaam van een van hen wordt gevonden in een nabijgelegen natuurreservaat komt de politie in actie. Rechercheur Jan Leino en zijn team worden op de zaak gezet.
Voormalig journaliste Saana Havas hoort over de verdwijningen op Lammassaari en ze besluit een true-crimepodcast te beginnen om de zaak te bestuderen. In eerste instantie wijst alles op een ongeluk, of misschien zelfmoord, maar dan vinden ze een aanwijzing dat de man is vermoord en komen ze op het spoor van iemand die jaagt op jonge mannen en op zoek is naar een nieuw slachtoffer.

Hart voor de zaak – Charlotte de Monchy (17 januari)

Er is geen betere plek om te wonen dan op het betoverende Magnus Estate in Ierland. Tenminste, voor Julia, die het landgoed draaiende houdt. Haar oude cottage ligt samen met de net gerenoveerde vakantiewoningen aan een schilderachtig meer, haar collega’s zijn haar vrienden geworden en ze geniet van het buitenleven. Zo kan ze – al is het maar tijdelijk – haar lot uit de weg gaan: de fabriek van haar ouders overnemen in het kleurloze dorp in Nederland waar ze is opgegroeid.

Als de eerste gast zich aanmeldt voor de luxe cottages, is ze dan ook dik tevreden. Totdat hij voor haar neus staat en ze hem herkent. Scott Manswell, een norse rockster die in alle roddelbladen staat. En nooit met positief nieuws. Net die persoon die waarschijnlijk geen enkele waardering heeft voor de prachtige natuur, de biologische moestuin en de gekoesterde scharrelvarkens in het bos. Het kost Julia alles wat ze in zich heeft om in haar rol van beleefde gastvrouw te blijven. Gelukkig verschijnt ineens de knappe zoon van de eigenaresse om de zaken op het landgoed over te nemen, zijn charmes op haar los te laten en haar aandacht af te leiden.

Een chateau in de Provence – Katie Fforde (10 januari)

Zomer, 1963. Alexandra is net klaar met een kookcursus die ze in Londen volgde, en nu is ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Als er een vacature voor een inwonende oppas bij een -gezin in Frankrijk op haar pad komt lijkt dit precies wat ze nodig heeft. Ze besluit de kans te grijpen en voor ze het weet woont ze op een prachtig chateau in de Provence.

Daar wachten drie stille, vijandige kinderen op haar, voor wie ze de -komende maanden zal moeten zorgen. Ze zullen wel snel ontdooien, denkt Alexandra. Ze hebben alleen maar wat plezier, goed eten en een gedegen Engelse opvoeding nodig. Hun vader blijkt echter nog de grootste uitdaging te zijn – hij is een verschrikkelijk knappe Franse graaf, op wie ze al snel smoorverliefd wordt. Lukt het Alexandra om zowel de harten van de drie kinderen als dat van de graaf voor zich te winnen?

De perfecte vondst – Tia Williams (12 januari)

Jenna Jones, moderedacteur en voormalig it-girl, is net gescheiden, compleet blut en wanhopig op zoek naar een tweede kans. Ze is dolblij als ze een baan weet te regelen bij StyleZine.com – het bedrijf van haar oude aartsvijand, Darcy Vale. Jenna merkt al snel dat ze echt keihard moet werken om haar collega’s bij te benen. Ze werkt met millennials die veel jonger zijn dan zij, en ze weet echt helemaal niets van technologie of social media. Ook schaamt ze zich erg voor haar uitzichtloze financiële situatie, en doet daarom krampachtig haar best te verbergen dat ze vooral merkloze kleding draagt.

Wat alles nóg erger maakt, is de knappe videograaf die haar moet helpen haar nieuwe webserie te produceren. Eric Combs is jonger dan Jenna, maar ook ongelooflijk sexy. Hij is verboden terrein, maar lastig te weerstaan. Is Jenna bereid alles – haar carrière, haar tikkende biologische klok, haar net weer opkrabbelende bankrekening – op het spel te zetten voor een geheime affaire?

Leave a Reply

  • (not be published)