Het Mistletoe Motief

Titel: Het mistletoe motief
Auteur: Chloe Liese
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Kobo originals
Vertaald door: Marjolein Meinderts
Publicatiedatum: November 2022          
Aantal bladzijdes: 401 (e-book)
Recensie: Brenda

Cover
Een mooie cover. Het maakt duidelijk dat het verhaal zich afspeelt in een omgeving van boeken. De 2 hoofdpersonen Jonathan en Gabriella zijn erop afgebeeld.

Auteur
Chloe schrijft romantische verhalen die haar overtuiging dat iedereen een liefdesverhaal verdient, weerspiegelen. Haar verhalen bevatten een stoot warmte, liefde en humor en gaan vaak over personages die net als zij neuro divergent zijn. Als ze niet haar volgende boek aan het verzinnen is, brengt Chloe haar tijd door met ronddwalen in de natuur, voetballen, en vooral thuis zijn met haar familie en ondeugende katten.

Achterflap/samenvatting
Hij haat de feestdagen. Zij kan er geen genoeg van krijgen. Los van het feit dat ze allebei bijzonder kerstige namen hebben, hebben Jonathan Frost en Gabriella Di Natale maar één ding echt gemeen: ze hebben een hekel aan elkaar. Of nou ja, dat én het feit dat ze beiden in een van de meest geliefde, onafhankelijke boekwinkels van de stad werken. Maar wanneer blijkt dat de boekwinkel financieel op instorten staat, worden ze opeens geconfronteerd met een nieuwe ongelukkige overeenkomst: dreigende werkloosheid.

Met een oplopende druk om uitgaven te minimaliseren, nieuwe klanten te winnen en recordverkopen te realiseren, komen Jonathan en Gabby tot de conclusie dat, bij het uitblijven van een financieel kerstwonder, een van hen binnenkort van de loonlijst wordt geschrapt. Geen van beiden is van plan zich vrijwillig op te offeren en dus sluiten ze een overeenkomst: wie in december meer verkoopt, mag in het nieuwe jaar aanblijven; de verliezer neemt ontslag.

Met een leven lang opgebouwd arsenaal aan feestelijke trucs die ze uit haar mouw kan schudden, zou Gabby haar Nemesis met gemak moeten overtreffen. Maar elke beweging van de moeilijk te peilen meneer Frost lijkt volledig ontworpen om haar uit het veld te slaan. En naar mate de feestdagen naderen, slaat de twijfel toe: zijn ze echt wel zo verschillend als ze eerst dachten?

Mijn mening
Wat een leuke verrassing aan het begin. Het boek heeft een eigen spotify playlist. Bij ieder hoofdstuk staat het kerstnummer wat beluisterd kan worden.

Ik vond het wel wat hebben om eerst een lied te beluisteren en dan vervolgens aan het hoofdstuk te beginnen. Het geeft wat extra’s.

Je begint wel direct in het verhaal. Geen lange inleiding en dat vind ik ook niet nodig. Het is duidelijk wat er speelt.

De schrijfstijl is vlot en het verhaal is beeldend geschreven. Chloe Liese neemt je helemaal mee in de wereld van Gabriella. Ze zorgt ervoor dat je geniet van het verhaal en de capriolen die Gabriella uithaalt. Af en toe vind ik haar wel een kluns, maar met de humor die vaak erbij wordt benoemd, maakt het lezen zoveel leuker. En dan de Grinch genaamd Jonathan. Hij wordt echt neergezet als een niet zo aangename persoon. Hoe verder je komt, hoe meer je hem leert kennen.

Het verhaal op zich was wel zeer voorspelbaar, maar ondanks dat heb ik zeker genoten van het kerstverhaal.


Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Het mistletoe motief krijgt van mij 4 prachtige sterren.

Brenda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)