De Gouden Cirkel

Titel: De Gouden Cirkel
Auteur: Dorothée de Rooy
Serie: De orde van de Gouden Leeuw #3
Genre: jeugd
Uitgeverij: Van Goor
Publicatiedatum: december 2022
Aantal bladzijdes: 240
Recensie: Lilian

Cover
Deze cover heeft een grote aantrekkingskracht op boekenliefhebbers. Het is een genot om naar te kijken, echt een cover om verliefd op te worden. De donkerpaarse harde kaft met gouden letters, versieringen en met een soort van zeehonden op de achterflap is er eentje die je niet ongemerkt voorbijloopt in de boekhandel. De versieringen geven de kaft een mysterieuze uitstraling.

Auteur
Dorothée de Rooy studeerde rechten in Amsterdam en volgde een opleiding tot scenarioschrijver in New York. Na vijf jaar in de advocatuur werkte zij als comedian en schrijver voor televisieprogramma’s. ‘De Orde van de Gouden Leeuw’ (2019) is haar debuut en het eerste deel van een trilogie.

Achterflap/samenvatting
Het spannende slot van De Orde van de Gouden Leeuw-trilogie.

Keer samen met Lucy terug voor een laatste tocht in de magische wereld van De Orde van de Gouden Leeuw en laat je meeslepen door haar avonturen! Met Lucy en Alfred in de gevangenis en het verschrikkelijke verraad van de Dadelaar wordt het moeilijker dan ooit voor Lucy en haar vrienden om de laatste twee Onnavolgbare Opdrachten te volbrengen en te voorkomen dat Schaduwheer Jaldabaz het Rijk vernietigt.

De Gouden Cirkel is een magisch heldenverhaal vol avontuur en gevaar, met nieuwe opdrachten en een zinderend slot. Een fraaie gebonden editie met schitterende illustraties van Sophie Pluim, inclusief een prachtig geïllustreerde kaart van het Rijk. Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Mijn mening
Ook in dit derde, en helaas laatste deel, word je direct in het verhaal getrokken en laat het je pas los als je het boek dichtslaat.

Het verhaal begint met Lucy en Alfred die gevangen zitten, maar dan worden ze bevrijd door Oerdmannetjes. De tijd dringt voor Lucy, want ze moet nog twee opdrachten volbrengen om te voorkomen dat het Rijk wordt vernietigd door Jaldabaz en zijn gevolg.

Het gevolg van Jaldabaz wordt steeds groter naarmate de Hart Steen in kracht afneemt.

Samen met haar goede vrienden gaan ze op avontuur en belanden zelfs in Amsterdam via het Boek der Werelden.

De stad kwam als een pop-upboek omhoog. Lucy en de jongens kwamen ogen tekort.

Voor de vijfde onnavolgbare opdracht “ga voorbij de negende golf en vind dat wat jou toekomt.” gaat Lucy samen met Olivier in het watergewest op zoek naar die negende golf.

Elke golf heeft een hindernis in zich, waar ze tegen moet vechten, maar uiteindelijk weet ze de negende golf te bereiken en vindt ze wat haar toekomt.

Milestone en Sam zijn bij de vuurspelen zonder hun vriend Alfred, want die zit gevangen. De volksfeesten van Tartan zijn beduidend minder uitgelaten dan anders. Minder volk en minder enthousiast. Tijdens het Rijksbanket gaat de roddel dat één van de Orde van de gouden leeuw overgelopen is naar Jaldabaz.

Hun gezichten spraken boekdelen. Iedereen had de puzzelstukjes in elkaar gelegd, ze wisten wat er was gebeurd: de Orde van de Gouden Leeuw was verraden.

De baelords moeten stemmen over de terugkeer van Jaldabaz in het rijk en zijn plek in de raad van Twaalf terug te krijgen. Gelijk aantal stemmen dus de raad der wijzen hebben de laatste stem en zij stemmen voor…

Weet Lucy op tijd alle onnavolgbare opdrachten te volbrengen en de Hart Steen tijdig te vervangen? Winnen ze de strijd met Jaldabaz? In dit laatste deel is het ultra spannend en je voelt dat de tijd dringt, het boek wegleggen is geen optie meer, ik wil weten hoe het afloopt!

In de binnenkant van de kaft staat een plattegrond van Het Rijk getekend, zo krijg je meer inzicht in de gewesten, hoe ze gesitueerd zijn en hoe die eruitzien. Verder is ieder hoofdstuk voorzien van een kleine tekening die iets te maken heeft met wat er in dat hoofdstuk staat te gebeuren. Deze prachtige illustraties zijn van Sophie Pluim.

Een aanrader voor iedereen die van een fantasievol, mysterieus en spannend verhaal houdt. Stap in de wereld van De orde van de Gouden Leeuw en laat je meeslepen!

Spanning: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 5

De Gouden Cirkel van Dorothée de Rooy krijgt van mij 5 sterren.

Lilian

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)