De gevangene

Titel: De gevangene
Auteur: B.A. Paris
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Vertaald door: Ireen Niessen
Publicatiedatum: november 2022
Aantal bladzijdes: 339 (Epub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
B.A Paris is van Frans-Ierse afkomst. Ze groeide op in Engeland en verhuisde naar Frankrijk, waar ze met haar man een talenschool opzette. Momenteel woont ze weer in Engeland.

Achterflap:
Amelie is een overlever. Op haar achttiende kwam ze er alleen voor te staan na de dood van haar ouders, maar gelukkig werd ze al snel van de straat geplukt door Carolyn, die haar in huis neemt. Met hulp van Carolyn weet Amelie haar leven weer op de rit te krijgen en ze wordt meegesleept in de glamourwereld van Londen, waar ze de knappe en rijke Ned Hawthorne ontmoet. Al snel trouwen ze. Dan komt Amelie bij kennis in een verduisterde kamer op een onbekende plek. Waarom is ze ontvoerd? Door wie wordt ze gevangen gehouden? En waarom voelt ze zich hier veiliger dan ze zich de laatste tijd bij haar echtgenoot voelde?

Mijn mening:
De gevangene is het eerste boek wat ik van B.A. Paris lees en ik ben aangenaam verrast.

De eerste honderd bladzijdes moet ik iets te lang warm draaien maar daarna komt het verhaal op stoom. Ik bedoel hiermee dat de aanloop naar de echte spanning te lang op zich laat wachten, het verhaal blijft in het begin een beetje in hetzelfde thema hangen waardoor het wat eentonig is. Het verhaal springt van heden naar verleden en de hoofdstukken zijn kort waardoor het verhaal wel vlot wegleest. Dit heeft zeker te maken met de vlotte manier van schrijven die B.A. Paris hanteert. In de tweede helft van het boek loopt de vaart zienderogen op en neemt tevens de spanning toe.

Her en der vind ik het allemaal iets te ongeloofwaardig maar de kern van het verhaal heeft mij zeker verrast. Amelie als persoon vind ik assertief maar zij heeft ook iets eenzaams over zich heen hangen, Paris weet haar als persoon goed neer te zetten.

De gevangene is een titel die je dubbel uit kunt leggen, het is in één woord het thema waar alles om draait. De ontknoping zag ik niet aankomen, verrassend maar op het emotionele vlak voerde de triestheid de boventoon, dit verhaal kent enkel verliezers.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 3
Leesplezier: 3
Spanning: 3
Plot: 3
Psychologie: 3

De gevangene krijgt van mij 3 sterren.

Bianca

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)