Six Stories

Titel: Six Stories
Auteur: Matt Wesolowski
Serie: Six Stories #1
Genre: thriller
Uitgeverij: A. W. Bruna uitgevers
Vertaald door: Ineke de Groot
Publicatiedatum: 9 februari 2021
Aantal bladzijdes: 288
Recensie: Danielle

Over de auteur
Matt Wesolowski (1981) geeft bijles aan jongeren die extra zorg nodig hebben. Hij begon zijn schrijfcarrière als horrorschrijver en was de winnaar van de pitchwedstrijd op het literaire festival Bloody Scotland, waarmee hij een uitgeefcontract verdiende.
De filmrechten voor zijn debuut Six Stories zijn aangekocht door een grote Hollywoodstudio.

Achterflap:
1997. Scarclaw Fell. Het lichaam van tiener Tom Jeffries wordt gevonden. Als doodsoorzaak vermoedt men een noodlottig ongeval. Maar daarvan is niet iedereen overtuigd. Wat er daadwerkelijk gebeurd is in de bosrijke omgeving van Scarclaw ligt besloten in de herinneringen van een hechte vriendenclub en wat vage getuigenissen van mensen in de omgeving.

2017. De mysterieuze onderzoeksjournalist Scott King, wiens podcastserie van complexe misdaadzaken de populariteit van Serial overstijgt, is een cultfiguur op internet. In een serie van zes interviews probeert King erachter te komen hoe de dynamiek in een groep tieners en de mythische geschiedenis van de Fell hebben geresulteerd in de dood van Tom Jeffries.

Mijn mening:
Dat het een uitdaging is om een gesproken verhaal als zijnde podcast om te zetten in een te lezen verhaal is duidelijk te merken in Six Stories. We worden voorgesteld aan 6 mensen die elk hun verhaal komen doen over het incident waarbij Tom Jeffries de dood vond.

Je leest de verhalen op een platte manier waarbij de emoties niet echt overtuigend overkomen.

De personages blijven, nadat hun sessie bij de podcast voorbij is, uit beeld en krijgen hierdoor ook verder geen contact met de lezer. Desondanks blijf je toch nieuwsgierig naar een nieuwe podcast in de hoop om een verdere onthulling te krijgen naar wat er daadwerkelijk gebeurd is.

Wesolowski probeert door middel van een parallel lopend verhaal meer spanning erin te gooien, maar het schept meer verwarring dan dat het spannend maakt. Dat dit dan weer te maken heeft met de plot waarnaar toegewerkt moet worden blijkt dan op het einde van het verhaal.

Het verhaal kabbelt door tot de laatste aflevering waar het moment komt dat de schrijver een onthulling doet die voor een plotwending zorgt, maar helaas heeft het verhaal dan al z’n kracht verloren om dit als schokkend te ervaren.

Of het als echte podcast meer indruk krijgt is aan diegene te beoordelen die het als luisterboek oppakken.

Six Stories krijgt van mij 2,5 ster.

Danielle

Waardering: 2.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)