Lúcia Flores en de mysterieuze cadeautjesfabriek

Titel: Lúcia Flores en de mysterieuze cadeautjesfabriek
Auteur: Chinouk Thijssen
Serie: Lúcia Flores #3
Genre: Kind
Uitgeverij: Clavis
Illustrator: Stefan Yamá Cab
Publicatiedatum: Oktober 2022
Aantal bladzijdes: 168
Recensie: Amanda

Cover
Een leuke en aantrekkelijke cover die je nieuwsgierig maakt naar het verhaal. De grote lolly zou je zo op willen eten. Lúcia en Dion lijken heel klein naast de grote fabriek en Dion ziet er een beetje bang uit. Past goed bij het verhaal en de vorige twee delen.

Auteur
Chinouk Thijssen (1983) vertelt al haar hele leven verhalen, maar pas toen ze begin twintig was begon ze aan haar eerste boek. Met Fataal spel debuteerde ze bij Clavis. Truth or Dance stond op de shortlist voor Young Adult-boek van het jaar en Break a Leg won Beste Young Adult Nederlandstalig. Naast YA-thrillers schrijft ze ook kinderboeken. Wanneer ze niet aan het schrijven is, bezoekt ze scholen.

Achterflap
Lúcia Flores zit in de les wanneer ze iets op de gang hoort. Abuelo Hugo heeft haar hulp weer nodig! Ze gaat erop af en ontdekt een grote doos met glanzend inpakpapier. Als Lúcia erin wordt gezogen, reist per ongeluk ook haar vervelende klasgenoot Dion mee naar het land van Donum. Daar is de grote cadeautjesmaker vermist, terwijl dé feestdag voor alle kinderen er net aan komt: Internationale Kinderdag. Kunnen Lúcia en Dion samenwerken om hem op tijd terug te vinden?

Mijn mening

Wie een doos opent die voor een ander is bestemd, zal gestraft worden.

Het derde spannende avontuur met Lúcia Flores en haar abuelo Hugo in de hoofdrol. Deze keer met een extra personage, Dion, de vervelende klasgenoot van Lúcia die ‘per ongeluk’ met haar meereist naar De Welbefaamde Betoverde Cadeautjestrein. Eenmaal bij de trein wil Dion eigenlijk zo snel mogelijk terug naar school, want hij vindt het allemaal maar eng! Maar tot zijn schrik moet hij blijven tot het avontuur is afgelopen. Dus samen gaan ze op verzoek van abuelo Hugo op zoek naar de vermiste grote cadeautjesmaker. Maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Weer een heerlijk fantasierijk, vrolijk, grappig en spannend verhaal met leuke personages (Dion blijkt eigenlijk toch niet zo vervelend te zijn als Lúcia altijd dacht). Je wordt meegezogen in een trein vol wonderbaarlijke coupes met pinguïns in bikini. Hierna maak je kennis met schommels in de vorm van monden die nooit stoppen met kletsen, springende liften en bonbons met armen en benen. En je ziet het allemaal voor je. De heerlijke vlotte schrijfstijl en eenvoudig taalgebruik zorgen ervoor dat het boek veel te snel weer uit is.

Lúcia Flores en de mysterieuze cadeautjesfabriek krijgt van mij een mooie 4 sterren.

Amanda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)