Schrijf je weer mee? Die nog te lezen lijst kan nog veel langer….

Perfecte wraak – Helen Fields (14 februari)

Edinburgh is in de greep van de grootste dreiging tot nog toe: een ogenschijnlijk zelfstandig opererende crimineel die met ingenieuze bommen aanslagen pleegt. Op meerdere plekken in de stad vallen slachtoffers, niemand lijkt veilig. Ava Turner en Luc Callanach zijn er inmiddels aan gewend om op dagelijkse basis met de dood om te gaan. Maar dan wordt duidelijk dat elke bom bedoeld is als een valstrik voor hen en dat de aanslagpleger het dus op hen gemunt heeft. De kans dat ze zelf zullen omkomen wordt steeds groter. Het dodental loopt verder op en de methoden van de dader worden almaar gruwelijker. Het is een race tegen de klok voor Luc en Ava om te ontdekken wie hierachter zit, voordat ze zelf slachtoffer worden…

De kelder – Marc Raabe (14 februari)

Tom Babylon is al meer dan twintig jaar op zoek naar zijn zusje Viola, die in 1998 spoorloos verdween. En opeens is er een aanwijzing: een recente foto van Viola, die zich verborgen houdt in de kelder van zijn vader. Heeft Werner Babylon iets te maken met haar verdwijning?
Even later wordt Toms vader gedood bij een mysterieuze aanval op de Berlijnse metro. Uit getuigenverklaringen blijkt dat de dader ook op zoek is naar Viola. En Tom denkt te weten wie erachter zit: zijn voormalige mentor Dr. Walter Bruckmann, die zwoer Toms leven tot een hel te maken.
Maar hoe kan een man die sinds zijn veroordeling in een bewaakte psychiatrische inrichting in de Alpen zit een moord plegen in Berlijn?

Tot de dood ons scheidt – Alice Feeney (15 februari)

Tien jaar huwelijk.
Tien jaar geheimen.
Een jubileum dat ze nooit meer zullen vergeten…

Adam en Amelia zitten in een flinke huwelijkscrisis. Als ze een weekendje in de Schotse Hooglanden winnen, zien ze een kans om nader tot elkaar te komen.
Elk jaar op hun trouwdag geven ze elkaar een nostalgisch cadeau – en elk jaar schrijft Amelia een brief aan Adam, die ze hem nooit laat lezen. Tot nu. Ze weten allebei dat dit weekend hun huwelijk kan maken of breken. Maar ze hebben de reis niet zomaar gewonnen. Een van hen liegt, en er is bovendien iemand die hun geen ‘eind goed al goed’ gunt…

De wetten van Bill Henderson – Arjen Terpstra (22 februari)

Een sheriff wordt de baas op een onafhankelijk eiland midden in de rivier de Mississippi. Het eiland ontstaat na een hevige overstroming waarbij een stuk van Louisiana de rivier wordt ingetrokken en terechtkomt op voormalig grondgebied van de staat Mississippi. Beide staten claimen het eiland als hun grondgebied. Een conflict dreigt. Het Congres, de Senaat, het Hooggerechtshof en uiteindelijk zelfs de president van de Verenigde Staten slagen er niet in het probleem op te lossen. Het eiland, 20 mijl lang en anderhalve mijl breed, wordt onafhankelijk met sheriff Bill Henderson als leider. Bill is een vat vol tegenstellingen, met eigen wetten en allerlei eigenaardigheden. Maar zijn missie is glashelder. Het eiland en zijn bewoners verdedigen tegen de twee staten en in het uiterste geval tegen de Verenigde Staten.

Woestijnnacht – Michael Connelly (8 februari)

Er is een jaar verstreken sinds Renée Ballard de politie verliet. Nu hebben ze haar gevraagd om terug te keren en het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Ballard krijgt haar badge terug. Ze zal de cold case-eenheid van de elite-afdeling Moordzaken nieuw leven in blazen en mag haar eigen team samenstellen.

Harry Bosch werkt al jaren aan een zaak die hem tot in zijn dromen achtervolgt, maar die hij nooit heeft kunnen oplossen: de moord op een gezin door een psychopaat, die nog steeds vrij rondloopt. Ballard doet Bosch een aanbod: als hij als vrijwillig onderzoeker in de nieuwe Open-Unsolved Unit komt werken, staan alle middelen van de LAPD tot zijn beschikking tijdens zijn obsessieve zoektocht.

De zaak Templeton – Javier Castillo (28 februari)

Iedereen kent het tragische verhaal van het gezin Templeton. Jaren geleden verloor Aaron Templeton zijn driejarige dochter Kiera uit het oog. Ze verdween spoorloos in de mensenmassa. De politie kamde de stad uit, maar de zoektocht leverde slechts een paar haarlokken en kledingstukken op. Het meisje werd nooit teruggevonden.

Dan gebeurt het onvoorstelbare. Vijf jaar na haar verdwijning, nota bene op Kiera’s verjaardag, ontvangen de Templetons een videoband waarop hun inmiddels achtjarige dochter te zien is, spelend in een voor hen onbekende kamer. De tapes blijven komen: elke paar jaar vangen haar ouders een glimp op van hun dochter in dezelfde kamer – spelend, schrijvend of uit het raam kijkend. De politie krijgt de opnames niet getraceerd. Met het verstrijken van de jaren worden de beelden als balsem voor de Templetons: Kiera leeft tenmiste nog, zelfs al bestaat de kans dat ze haar nooit meer in de armen zullen sluiten.

Miren Triggs, studente journalistiek aan Columbia University, is gefascineerd door de zaak Templeton. Hoe is het mogelijk dat de ontvoerder regelmatig contact opneemt en Kiera toch niet wordt gevonden? Miren besluit het heft in eigen handen te nemen. Wat volgt is een duister kat-en-muisspel tussen een bevlogen journalist en een wereld waarin de meest gruwelijke misdaden onopgemerkt blijven.

Leave a Reply

  • (not be published)