Het geheime dierengenootschap

Titel: Het geheime dierengenootschap
Auteur: Luke Gamble
Serie: Het geheime dierengenootschap #1
Genre: Kind, Fantasy
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Vertaald door: Selma Soester
Illustraties: Jane Pica
Publicatiedatum: januari 2023
Aantal bladzijdes: 304
Recensie: Amanda

Cover
Een mooie, aantrekkelijke cover die door de gouden letters en details zeker de aandacht zou trekken in de boekhandel. Het blauw in combinatie met het goud nodigt uit tot lezen, zeker in combinatie met de afbeeldingen van een draak, pegasus en eenhoorn.

Auteur
Luke Gamble is een bekende dierenarts uit Engeland en is te zien in allerlei wildlifeprogramma’s. Het geheime dierengenootschap is zijn debuut.

Achterflap
Ediths ouders worden vermist en daarom wordt ze door haar kostschool voor de vakantie naar haar excentrieke oom gestuurd, die dierenarts is. Zijn praktijk ligt helemaal afgelegen, en dat is niet zonder reden. Haar oom behandelt magische dieren en wezens. Wanneer hij een doodzieke yeti in het Himalayagebergte moet gaan redden, mag Edith mee. De tocht door het Himalayagebergte is levensgevaarlijk. En dan komen ze ook nog eens oog in oog te staan met zijn oude vijand, de beruchte Arabella Speerslag, die jacht maakt op de laatste levende yeti’s…

Mijn mening

Dit kan soms een duistere wereld zijn. Maar je moet de gouden regel altijd onthouden: zonder schaduw kan er geen licht zijn!

In Het geheime dierengenootschap maken we kennis met de elfjarige Edith. Ze zit op de Sint Montefiores School voor Meisjes en ze wacht bij de kamer van de directrice op informatie over haar ouders. Ze zouden haar toch niet voor de tweede keer in één schooljaar vergeten op te halen voor de vakantie? Terwijl ze zit te wachten krijgt ze ineens weer een van haar onverklaarbare hoofdpijnaanvallen. Het begint met een explosie van verblindend licht waarna een enorme pijn explodeert in haar hoofd. Zodra ze hiervan in bijgekomen wordt ze binnengeroepen in de kamer van de directrice en krijgt ze te horen dat haar ouders vermist zijn en dat ze naar haar oom gestuurd wordt. Ze weet alleen helemaal niks af van een oom. Eenmaal bij haar oom aangekomen, begint het grootste avontuur van haar leven. Ze blijkt namelijk een zeer bijzondere gave te bezitten!

Een heerlijk eerste deel van een spannende serie over magische dieren en wezens. Edith is een heel leuk personage en rolt van de ene bijzondere ervaring in de andere. Maar het uiteindelijke hoofddoel is en blijft uiteraard: haar ouders vinden! Samen met haar oom gaat ze een gevaarlijk avontuur aan, hoog in de koude en besneeuwde bergen van de Himalaya. Dit eerste deel is super vlot en toegankelijk geschreven, eenvoudig taalgebruik en waar nodig wat extra uitleg. Leuke personages waar je nog meer over te weten wilt komen net als de magische wezens. Het verhaal zit goed in elkaar en is redelijk spannend. Je wilt graag doorlezen omdat je nieuwsgierig bent naar de afloop. Wel nog wat ruimte voor verdieping, ik zou graag nog meer over Edith en haar oom te weten komen.

Het geheime dierengenootschap is een magisch, fantasievol debuut. Vol spanning, avontuur en mysterieuze wezens. Heerlijk! Ik kijk al uit naar deel 2.

Een mooie 4 sterren voor Het geheime dierengenootschap van Luke Gamble.

Amanda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)