Soms komt niet thuis wat vertrokken is

Op 11 februari verscheen bij uitgeverij Godijn Publishing de thriller Soms komt niet thuis wat vertrokken is van Govaarts & De Groot. In samenwerking met de uitgever mogen wij 1 exemplaar verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
De daad is verleden, het teken ervan blijft. Tijdens werkzaamheden op een afgelegen terrein in Vlissingen worden menselijke botten opgegraven. Deze blijken de stoffelijke resten te zijn van Nathalie Schoenen, de dochter van een vooraanstaand politicus. Nathalie was studente aan de zeevaartschool en verdween tweeëntwintig jaar geleden tijdens de millenniumnacht. Onder hoge druk werd naar haar gezocht, maar het onderzoek liep vast. Haar verdwijning is nooit opgehelderd. Hugo Noot, inspecteur bij de recherche van Vlissingen, hielp als jonge agent mee met de opsporing, totdat hij instortte. Nu wordt hij belast met het heropende onderzoek. Het blijkt dat Nathalie gruwelijk is mishandeld en vermoord. Hij is vastbesloten om gerechtigheid voor Nathalie te vinden. Hugo en zijn team komen er al snel achter dat tentakels uit het verleden tot in het heden reiken en dat sommige geheimen koste wat het kost begraven willen blijven. Hoelang kan Hugo zijn eigen geheimen verborgen houden? Soms komt niet thuis wat vertrokken is maakt deel uit van de reeks De Scalda Moorden, een detectiveserie die zich afspeelt in Zeeland, met de Westerschelde als symbolische leidraad. De auteurs Jos Govaarts en Mark de Groot hebben hun krachten gebundeld om deze reeks te schrijven. Zij schetsen hiermee intrigerende en spannende verhalen waarbij de onderlinge persoonlijke verhoudingen tussen de personages een belangrijke rol spelen. Scandi noir ontmoet Britse detective in De Scalda Moorden.

Over de auteur

Jos Govaarts (1951) woont als geboren Brabander alweer ruim 20 jaar in Drenthe.
In 2014 start Jos met een cursus schrijven bij Editio. Hij wil waarmaken wat hij al vele jaren zegt te willen: een boek schrijven. Deze cursus bevalt hem zo goed dat vervolgcursussen niet uitblijven. Hij begint met het schrijven van een groter manuscript. Jos doet hiervoor de nodige (voor)studies. Het resultaat is zijn debuutroman Krassels.
Mark de Groot (1974) is naast een bevlogen docent Engels ook schrijver voor volwassenen en kinderen. Hij gelooft in het aloude adagium: een schrijver word je niet, een schrijver ben je, altijd. Zijn debuutroman is in januari 2020 verschenen, getiteld “Het zoekavontuur van Geenhoorn”. Tijdens het Boek10 event op 11 februari 2023 verschijnt het eerste deel van een reeks detective romans. Deze heeft Mark geschreven met collega-schrijver Jos Govaarts.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  1. In welk jaar zijn Govaarts en De Groot hun schrijfsamenwerking aangegaan, wat resulteerde in “Soms komt niet thuis wat vertrokken is”? (Tip: kijk hiervoor op de site van Godijn Publishing)
  2. Waar vond het Godijn Publishing Boek10|2023 schrijfevent plaats?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 5 maart 2023 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Govaarts & De Groot’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂

Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More. Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)