Openbaring – Jeroen Windmeijer & Tjarko Evenboer (23 maart)

De Leidse docent Religieuze Antropologie Simon Ryevaar krijgt een mysterieus telefoontje van bevriend archeoloog Thomas, die in Turkije een grot met een vreemde inscriptie heeft ontdekt die verband houdt met het Bijbelboek Openbaring. Deze ontdekking zet alles wat zij denken te weten over de Bijbel definitief op zijn kop. Als Simon met behulp van onderzoeksjournalist Nova le Temp op onderzoek uitgaat, is dat het begin van een levensgevaarlijke reis die hen dwars door Europa en daarbuiten leidt, op zoek naar de waarheid en op de vlucht voor mensen die hen ten koste van alles tegen willen houden…

De volgende patient – Juan Gomez-Jurado (28 maart)

De prestigieuze neurochirurg David Evans staat voor een verschrikkelijk dilemma: als zijn volgende patiënt levend van de operatietafel komt, zal zijn eigen dochter sterven door toedoen van een psychopaat. De patiënt in kwestie is niemand minder dan de president van de Verenigde Staten. Evans krijgt 63 uur. In die tijd zal hij een onmogelijke keuze moeten maken die niet alleen zijn eigen leven, maar ook het leven van miljoenen mensen wereldwijd voorgoed kan veranderen.

Hoe ver ga jij om degene van wie je het meest houdt te redden?

De dwaling – C.J. Tudor (14 maart)

Een gekantelde bus vol studenten.
Een gestrande kabelbaan vol vreemden.
Een afgelegen chalet vol onderzoekers.

In een van de groepen verschuilt zich een moordenaar – maar in welke groep?
Buiten raast een sneeuwstorm en de hulpdiensten komen niet opdagen. Er is geen levende ziel te bekennen, iedereen is op de vlucht. Maar waarvoor? Niemand weet wat er aan de hand is, maar één ding weten ze zeker: overleven is moordend.

Wakker – Ingrid Oonincx (27 maart)

Mediaproducer Liz, zangeres Robin en de onlangs vader geworden Jonathan hebben één belangrijke overeenkomst: hun slapeloosheid zorgt voor grote problemen in hun leven. Uitgeput en ten einde raad melden ze zich aan voor een experimentele slaaptherapie in een voormalige abdij. Wanneer er een dode valt, ontdekken Liz, Robin en Jonathan dat ontsnappen uit het klooster onmogelijk is. Vechtend tegen de slaap worden ze op de proef gesteld en proberen ze te ontkomen aan de moordenaar.

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby (28 maart)

Het is vijftien jaar geleden dat Ike Randolph de gevangenis uitliep en sindsdien heeft hij niet eens een bekeuring gekregen voor te hard rijden. Maar wanneer de politie bij hem aanklopt, weet hij dat hij als zwarte man bang moet zijn. Ike is er kapot van als hij hoort dat zijn zoon Isiah is vermoord, samen met zijn witte echtgenoot Derek. Hoewel hij de geaardheid van zijn zoon nooit volledig heeft kunnen accepteren, is hij ontroostbaar.

Dereks vader Buddy Lee schaamde zich voor zijn zoons homoseksualiteit, net zoals Derek zich schaamde voor zijn vaders criminele verleden. Maar Buddy Lee zal niet rusten voor hij weet wie zijn zoon vermoord heeft.

Vastberaden om goed te maken wat ze niet konden toen hun zoons nog leefden, moeten de twee oud-gevangenen hun eigen vooroordelen over hun zoons – en over elkaar – te lijf gaan in hun missie om wraak te nemen.

Gelukkig in Clover Cottage – Christie Barlow (15 maart)

Allies droom lijkt uit te komen wanneer Rory Scott – dierenarts en de liefde van haar leven – de bouwvallige Clover Cottage in het schilderachtige dorpje Heartcross erft. Ze weet zeker dat dit de plek is waar ze lang en gelukkig zullen leven. Tot Rory een bom laat vallen. Hij houdt van Allie, maar hij wil zijn eigen droom achterna gaan: wonen en werken in Afrika. Hun happy ever after in Clover Cottage zal nog even moeten wachten… Hoewel Allie zich geen leven zonder Rory kan voorstellen, dwingt zijn vertrek haar toch tot nadenken. Misschien is dit het moment om haar eigen dromen na te jagen?

De leugen – Charles den Tex (14 maart)

Als Shoda verdwijnt zijn haar vrienden ongerust. Waarom komt ze opeens niet meer naar school? Waarom laat ze niets van zich horen? Dat klopt niet. In hun vriendengroep vertellen ze elkaar alles. Ze hebben zoveel met elkaar meegemaakt dat ze elkaar honderd procent vertrouwen.

Maar is dat wel terecht? Vertelt iedereen de waarheid? En hoe kom je daar achter als je beste vriendin nergens te vinden is? Zou ze ontvoerd zijn?

Leave a Reply

  • (not be published)