Lafaard! – Sterre Carron (15 maart)

Na een uit de hand gelopen verjaardagsfeest, wordt Zoë met een black-out wakker. Terwijl de feestvierders hun roes uitslapen, neemt de jonge vrouw een frisse duik in het zwembad en doet er een macabere ontdekking. Een vastgebonden lichaam ligt op de bodem.

Wie heeft het slachtoffer omgebracht en waarom is het in Zoë’s zwembad gedumpt? Rani Diaz wordt op de zaak gezet. Spreekt Zoë de waarheid, of veinst ze haar geheugenverlies en is ze toch niet zo onschuldig als ze beweert? De volgende avond verdwijnt een vijftienjarige topgymnaste na een Halloweentocht. Waar is het meisje? Het speurdersteam zet alles op alles om de vermiste tiener terug te vinden, alsook om de moordenaar van het onfortuinlijke slachtoffer in de boeien te slaan. Helaas tikt de tijd genadeloos voort. Intussen blijft de dader hen telkens één stap voor …

Bloedsneeuw – Dick Maas (21 maart)

Op een koude winterochtend staat er plotseling een enge sneeuwpop in iemands tuin. Onder de sneeuw vindt de politie het dode, verminkte lichaam van een jong meisje. Een meisje dat vier jaar geleden plotseling verdween. Eric Visser, rechercheur bij de afdeling Ernstige Delicten in Amsterdam, is vastbesloten om de cold case op te lossen en de moordenaars te vinden voordat ze opnieuw toeslaan. Een zoektocht die hem brengt in de wereld van illegale hondengevechten, corrupte privédetectives en een rijke vastgoedontwikkelaar die een afschuwelijke misdaad probeert te verdoezelen. De zoektocht mondt uit in een spectaculaire achtervolging over de bevroren grachten van Amsterdam.


De doden moeten hun getal hebben – Jo Claes (20 maart)

In de tuin van een oud Leuvenscollege vinden enkele spelende kinderen het naakte lichaam van een jonge vrouw die op een bijzonder wrede manier om het leven is gebracht. De dader heeft haar een bizar attribuut meegegeven, samen met een mysterieus zinnetje dat doet vermoeden dat hij het niet bij dit ene slachtoffer zal laten. Hoofdinspecteur Thomas Berg vraagt zich tevergeefs af waarom de moordenaar op zo’n gruwelijke manier te werk is gegaan en welkbelang enkele getallen hebben die tijdens het onderzoek steeds weer opduiken. De zaak wordt er nog onbegrijpelijker op wanneer blijkt dat de dader een foto van zijn slachtoffer naar een plaatselijke tv-zender heeft gestuurd. Enkele dagen later wordt Bergs ergste vrees werkelijkheid wanneer een tweede vrouw wordt gevonden. Ze is op dezelfde brutale manier vermoord en opnieuw is het lijk voorzien van een vreemd attribuut en een kort zinnetje. De druk om de moorden op telossen wordt voor Berg en zijn team nagenoeg onhoudbaar, zekerwanneer onder de bevolking de vrees toeneemt dat de moordenaar nog niet van plan is om te stoppen.

Een oogje dicht – Jeffrey Archer (21 maart)

William Warwick is net gepromoveerd tot inspecteur en heeft een gevaarlijke nieuwe opdracht: undercover gaan om corruptie bij de Londense politie aan het licht te brengen. Samen met zijn team focust hij op rechercheur Jerry Summers, een jonge man die er een nogal luxueuze levensstijl op na houdt…

Ondertussen staat de beruchte drugsbaron Assem Rashidi terecht, bij wiens vervolging Williams vader Sir Julian en zijn zus Grace betrokken zijn. Terwijl het undercoveronderzoek het uiterste van William vraagt, realiseert hij zich dat de corruptie nog dieper gaat dan gedacht. Steeds meer collega’s lijken bereid om een oogje dicht te knijpen als het om bepaalde misdaden gaat. Lukt het William om het recht te laten zegevieren?

Vinex – Bernice Berkleef (21 maart)

Simone en Hein zijn midden dertig, kinderloos en hebben een hond. Na jaren in Amsterdam gewoond te hebben zijn ze naar een vinexwijk verhuisd, op zoek naar meer rust, ruimte en natuur. Langzaam maar zeker leren ze hun buren een beetje kennen. Evi en Thijs, jonge ouders met goede banen en drukke levens. Joyce, een jonge vrouw die in de ziektewet zit en ’s ochtends regelmatig op haar balkon te vinden is. Er wordt zelfs een feest georganiseerd om de nieuwkomers welkom te heten. Maar al snel beginnen mensen zich ook af te vragen wat de echte reden is dat Simone en Hein uit Amsterdam zijn vertrokken.

De drie zussen Constance, Eloïse en Florentine groeiden op in weelde op een prachtig buiten in Bloemendaal. Maar ze hebben niks aan hun dubbele achternaam als het gaat om geldzorgen, laat staan bij hun relatieperikelen. Constances antiekzaak zit in het slop en ze komt erachter wat het betekent om vijftig te worden. Ze krijgt tot haar afgrijzen twee keer Wen er maar aan cadeau, en ondertussen leeft haar man zijn eigen leven.. Eloïse krijgt haar makelaarspraktijk maar niet op poten doordat haar goedverdienende vrouw Anneke haar gebruikt als voetveeg en babysitter. En niemand weet dat Florentine met haar hippe foodtruck eigenlijk op een camping woont. Kortom, er moet iets gebeuren in het leven van de zussen. Ondertussen zit hun moeder daar maar alleen in dat grote, slecht geïsoleerde huis, dat vol hangt met kunst. Zou daar de oplossing voor de problemen liggen…?

Nick en Charlie – Alice Oseman (30 maart)

Nick en Charlie zijn al twee jaar samen, en voor velen zijn zij het toonbeeld van hoe een relatie moet zijn: de twee jongens passen perfect bij elkaar en ze zijn elkaars steun en toeverlaat. Maar Nick begint na de zomer met zijn studie aan de universiteit en Charlie is doodsbang dat een langeafstandsrelatie gedoemd is om te mislukken. Ineens slaat de twijfel toe: is hun liefde sterk genoeg om long distance te overleven?

24 uur – Marcel van Driel (30 maart)

De 16-jarige Claire werkt als flitsbezorger. Wanneer ze op een koude winteravond haar laatste bestelling wegbrengt, wordt ze opgewacht door twee gewapende jongens die hun tijd doden met het opjagen van mensen. Claire is hun volgende slachtoffer. Zonder geld, telefoon, jas en op blote voeten moet Claire 24 uur uit handen van de jongens zien te blijven. Lukt haar dat, dan krijgt ze 10.000 euro. Lukt het niet, of houdt ze zich niet aan hun spelregels, dan wordt ze doodgeschoten. Als Claire erachter komt dat de jongens valsspelen, weet ze dat ze alleen kan overleven als zij de regels verandert…

Leave a Reply

  • (not be published)