Op een frisse voorjaarsochtend gaat Kate Marshall zwemmen in zee. Ze merkt de opkomende gevaarlijke getijdenstroom niet op en wordt richting open zee getrokken. Nog net op tijd wordt ze door twee surfers gered.

In het ziekenhuis ontmoet Kate een oudere dame die haar vertelt over de tragedie in haar familie. Haar kleinzoon Charlie raakte elf jaar geleden vermist tijdens een kampeertripje. Hij verdween ’s nachts in het mistige landschap, pas drie jaar oud. Er werd nooit een spoor van hem gevonden. Zijn verdwijning veroorzaakte bij zijn moeder een diepe depressie. Uiteindelijk pleegde ze zelfmoord.

Wanneer Kate hersteld is en het ziekenhuis verlaat, besluit ze om samen met haar partner Tristan de zaak te onderzoeken. Ze haalt de plaatselijke politie over om op de oorspronkelijke kampeerplek een nieuwe onderzoeksmethode te gebruiken. Dit levert een onverwachte vondst op en daarmee begint een nieuw hoofdstuk in deze verdwijningszaak.

Haar laatste fout – Carla Kovach (19 april)

Slim, mooi en een vrouw waar mannen moeilijk nee tegen kunnen zeggen. Holly is de meest besproken inwoner van de stad. Nu ligt haar gewurgde lichaam in een hotelkamer, vermoord op het huwelijksfeest van haar beste vriendin.

Wanneer de politie Holly’s smetteloze appartement doorzoekt, vol met stijlvolle meubels en dure sieraden, ontdekken ze een andere kant van Holly. Ze blijkt ordelijk en precies – was ze dan geen chaotische feestmeisje, zoals iedereen dacht? Holly was zelfs een planner, en haar volgende stap was om naar buiten te komen met haar grootste geheim, dat ze al maanden verborgen hield. Iets wat het leven van meer dan één bruiloftsgast zou ruïneren.

Er zijn genoeg mensen die Holly dood wilden hebben, maar er is er maar één die haar heeft vermoord.

Vindolanda – Adrian Goldsworthy (20 april)

Britannia, 98 n. Chr. De bruisende legerbasis Vindolanda ligt aan de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Het zal nog zo’n twintig jaar duren voordat keizer Hadrianus zijn beroemde muur bouwt, dus de verdediging is zwak. De omringende volkeren komen in opstand tegen de Romeinen en lokale druïden prediken de ondergang van de indringers.

Het is aan Flavius Ferox, een Brit die het schopte tot centurion – de hoogst haalbare Romeinse officiersrang voor mannen van gewone komaf – om de vrede in het gebied te bewaren. Hij zal al zijn moed en sluwheid nodig hebben om een oorlog tegen te gaan, de vrouw die hij liefheeft te beschermen en uit te zoeken wie de kopstukken achter de Britse rebellie zijn. Is de moed van één soldaat genoeg om te overleven in Britannia?

Het staartje van de winter – Cate Conte (3 april)

Kattencafé-eigenaar Maddie James probeert zichzelf een eenzame kerst te besparen door zich op haar werk te storten. De renovaties van opa Leo’s huis zijn bijna voltooid en ze heeft veel te regelen. Bovendien maakt ze deel uit van een vrijwilligersorganisatie die een groep wilde katten op het eiland verzorgt. Niet iedereen heeft een zwak voor de beestjes, en de laatste tijd lopen de gemoederen tussen de bewoners en de vrijwilligers hoog op.

De zaken komen op scherp te staan wanneer een van de bewoners dood wordt gevonden in een sneeuwbank en Maddie’s vriendin Katrina wordt beschuldigd van moord. Maddie gelooft er niets van, maar als ze haar vriendin wil vrijpleiten zal ze eigenhandig de échte dader moeten vinden.

Dodenspel – Christian De Coninck (17 april)

Nabij de Grote Markt van Brussel wordt een juwelier overvallen en neergeschoten. Hij overlijdt ter plekke. De Cruyenaere wordt belast met het onderzoek. Aanvankelijk lijkt het lot hem te helpen. Een paar dagen na de feiten wordt de dader van de roofmoord immers dood in zijn kamer teruggevonden. In zijn afscheidsbrief bekent hij de feiten.

Maar waarom is de pink van de man geamputeerd? Wanneer niet veel later opnieuw een lijk zonder pink wordt gevonden, schakelen Pynaert en De Cruyenaere een versnelling hoger. Hun onderzoek leidt tot een verschrikkelijke vaststelling.

De moordcruise – Lydia Albadoro (24 april)

Delilah Engelman is een zeer populaire auteur van erotische romans. Na een moeilijke scheiding, een midlifecrisis en daaropvolgende depressie probeert ze haar zelfvertrouwen terug te winnen. Haar droom van een nieuwe start gaat in vervulling als ze een award wint voor beste erotische roman van het jaar. In eerste instantie geniet ze van de cruise die haar wordt aangeboden. Echter, de uitreiking midden op de Middellandse Zee verandert in een horrorscenario als haar oude jeugdliefde spoorloos van het schip verdwijnt, en een geheimzinnige stalker haar leven ontwricht…

In Knokke! – Nadine Monfils (4 april)

Eindelijk, vakantie! Op naar Knokke! De schilder René Magritte en zijn echtgenote Georgette doen zich tegoed aan al wat de Belgische kust te bieden heeft: ritjes met de gocart, garnaalkroketten en mosselen met friet. Maar bovenal genieten ze in hun comfortabele ligstoel van het strand. Iets verderop kondigt het geblaf van hun hond Loulou het einde van de rust aan. Zij heeft in het zand een hand opgegraven. Een buitenkans voor René en Georgette, die zich verlustigen in hun favoriete bezigheid: de moordenaar opsporen.

Nu we hier toch zijn – Chantal van Gastel (4 april)

Al tien jaar lang neemt Audrey elke dag dezelfde route naar haar werk. Zodra ze de rotonde naar het parkeerterrein nadert, verandert ze in Audrey van HR. Die Audrey is gemotiveerd en betrouwbaar, drinkt groene thee en maakt iedere dag to-dolijstjes. Maar eigenlijk staat ze op instorten.

Elke ochtend wordt het moeilijker om uit bed te komen; ze gebruikt de snoozefunctie steeds vaker. En telkens als ze de rotonde ziet verschijnen, stelt ze zich voor hoe het zou zijn om gewoon door te rijden en een ander leven te beginnen. Groots en meeslepend, zoals in haar lievelingsfilms. Maar in plaats daarvan doet ze wat er van haar verwacht wordt. En niemand die het doorziet.

Tot die maandagochtend dat ze Lynx ontmoet. Hij is de gevel aan het schilderen en weet vanaf de steiger steeds haar aandacht te trekken. Zijn‘leven in het nu’-mentaliteit wakkert iets in haar aan. Voor één keer besluit Audrey te doen wat ze altijd al wilde. Ze belandt in Parijs. Alleen en zonder plan. Maar misschien is dat precies wat ze nodig heeft…

Luchtpost – Chantal Claassen (26 april)

Als ze kort achter elkaar haar baan, appartement én relatie kwijtraakt, besluit Babs haar vader te helpen bij het opknappen van een vervallen hotel in de buurt van Beachclub Esperanza. Een win-winsituatie, want zo is ze in de buurt van haar beste vriendin én kan ze het respect van haar vader verdienen. Ze krijgt hierbij hulp van rokkenjager Benjamin, de eigenaar van de strandtent, die zich graag met het hotel bemoeit. Al snel begint ze voor hem te vallen, maar kan ze hem wel vertrouwen?

Leave a Reply

  • (not be published)