Het Hamley Books kettinginterview gaat deze week verder met Stefanie Sybens.

Stefanie Sybens
Stefanie Sybens

Voor diegenen die jou nog niet kennen, wie ben je, wat doe je in het dagelijks leven, wat zijn je hobby’s, wat is jouw guilty pleasure? Hou je meer van honden of van katten (of geen van beide)? 

Mijn naam is Stefanie en ik ben de auteur van de Club der Buitenbeentjes. Ik woon al een lange tijd in Londen en werk als marketing manager voor een tech bedrijf. In mijn vrije tijd reis ik graag en bezoek ik graag musea of top bezienswaardigheden in Engeland. Ik hou meer van katten en daarom heb ik er ook 4 (!) 

Vertel eens iets over je laatstverschenen boek. Hoe is dit tot stand gekomen, hoe ben je aan dit onderwerp/thema gekomen? 

Stefanie Sybens
De club der buitenbeentjes – Stefanie Sybens

De Club der Buitenbeetjes is vorig jaar in het Nederlands uitgebracht en is ook in het Engels beschikbaar. Het boek gaat over jongeren met mentale gezondheidsproblemen die de zomer in een kamp uitbrengen die hen hierbij gaat helpen. Omdat mental health normaliseren mijn passie is, ben ik heel blij dat dit boek tot stand is gekomen. Zoveel jongeren/volwassenen verbergen hoe ze zich voelen uit schaamte, verdriet of angst en met dit boek wil ik dit taboe doorbreken. 

Hoe ziet jouw schrijfproces eruit? Heb je een bepaalde routine, vaste gewoontes, iets wat echt niet kan/mag ontbreken tijdens het schrijven? Waar haal je je inspiratie vandaan? 

Ik heb absoluut geen routine omdat mijn 2-jarige kleuter meestal bepaalt wanneer ik kan schrijven en wanneer niet. Ik haal het meest inspiratie uit andere boeken en plaatsen die ik bezoek. 

Is er een auteur die je bewondert, die jouw voorbeeld is? Wat maakt hem/haar zo speciaal voor jou? Zou je samen met hem/haar een boek willen schrijven? 

Mijn favoriete auteurs zijn Holly Bourne en Kathleen Glasgow omdat zij ook YA auteurs zijn die mental health bespreekbaar maken. Zij hebben een grote invloed op mijn schrijven gehad. Ik zou zeker geen nee zeggen om met hun te kunnen samen werken! 

Lees je zelf graag/veel? Zo ja, wat is je favoriete genre/boek en welk boek ligt er momenteel op je nachtkastje? Is het een aanrader? 

Ik lees enorm graag en ik doe dit ook iedere dag. Mijn favoriet genre is YA maar ik lees ook andere boeken. Momenteel ben ik the Serial Killer’s Daughter aan het lezen. Spannend! 

Vragen van Britt voor Stefanie:

In welk genre schrijf je het liefst? En welke zou je nooit willen proberen en waarom? En is er misschien ook een genre die je wel een keer wilt proberen? 

Ik schrijf het liefst YA en zal ook bij dit genre blijven. Dit is wie ik ben als schrijfster en persoon maar ik experimenteer graag dus wie weet ga ik ooit eens iets helemaal anders uitbrengen. 

Hoe kies je het karakter van je personages? Komt dit uit je omgeving (vrienden, familie of jezelf), verzin je dit volledig of iets er tussenin? 

Het is vaak een mengeling van bepaalde karaktereigenschappen die ik herken in mezelf, vrienden of familie en verzonnen dingen aan de hand van een online persoonlijkheidstest die ik voor personages maak. 

Wanneer kwam je op het idee om een boek te gaan schrijven? Was dit vanaf kinds af aan al een droom of kwam dit pas later? En hoe ben je dan begonnen met schrijven? 

Vanaf kinds af was dit al een droom en ik heb altijd al geschreven. Ik heb altijd geweten dat ik een schrijfster ging worden. 

Wat is nog een grote droom die je als schrijver wilt bereiken? Voor veel mensen is dit publicatie, maar dit heb jij al verwezenlijkt, wat nu? 

Een grote droom die ik nog wil verwezenlijken is mijn boek in andere talen zien verschijnen, een award winnen en misschien wel op het grote scherm verschijnen? Nog heel ambitieus dus! 

Heb je al schrijfplannen voor de toekomst die je graag met ons wil (en kan) delen? 

Ja hoor! Mijn eerste boek Letters from the What-Went-Before verschijnt binnenkort als e-boek bij Hamley en mijn nieuwe YA boek verschijnt in oktober!! 

Lees hier meer interviews van auteurs van Hamley Books

Leave a Reply

  • (not be published)