Perfecte wraak

Titel: Perfecte wraak
Auteur: Helen Fields
Serie: D.I. Callanagh #7
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Vertaald door: Yolande Ligterink
Publicatiedatum: februari 2023
Aantal bladzijdes: 408
Recensie: Amanda

Auteur
Helen Fields studeerde rechten en werkte daarna meer dan tien jaar als advocaat in Londen. Tegenwoordig runt ze samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij, waar ze als scenarioschrijver en producer werkzaam is. Ze woont met haar gezin in Los Angeles.

Achterflap
Edinburgh is in de greep van de grootste dreiging tot nog toe: een ogenschijnlijk zelfstandig opererende crimineel die met ingenieuze bommen aanslagen pleegt. Op meerdere plekken in de stad vallen slachtoffers, niemand lijkt veilig. Ava Turner en Luc Callanach zijn er inmiddels aan gewend om op dagelijkse basis met de dood om te gaan. Maar dan wordt duidelijk dat elke bom bedoeld is als een valstrik voor hen en dat de aanslagpleger het dus op hen gemunt heeft. De kans dat ze zelf zullen omkomen wordt steeds groter. Het dodental loopt verder op en de werkwijze van de dader wordt almaar gruwelijker. Luc en Ava moeten ontdekken wie de aanslagen pleegt, voordat ze zelf slachtoffer worden…

Mijn mening

Het duurde maar een seconde voor er ontzetting in haar ogen verscheen. Ze sloeg voorover en raakte met haar voorhoofd de borst van het lijk, en daarna strompelde ze naar achteren en greep ze naar de tafel of een stoel, iets wat haar overeind kon houden.

Inmiddels alweer het zevende deel met Luc Callanach en Ava Turner in de hoofdrol en ze vervelen mij nog geen moment. Wat ontzettend fijn dat ze nu weer samen in Edinburgh zijn! Bij het vorige deel miste ik toch een beetje de chemie tussen die twee, omdat Luc in Frankrijk zat en Ava in Schotland, waardoor de onderhuidse spanningen tussen hen wat minder tot hun recht kwamen. Ook waren hierdoor hele delen waarin ze volledig met andere dingen bezig waren. Maar dat heeft Fields in dit boek weer helemaal goed weten te maken. Alleen de opening van het boek zorgt al voor kippenvel op je armen, je wordt meteen middenin een poel van pijn, verdriet en woede gegooid. Een poel die naarmate het boek vordert alleen maar dieper en dieper wordt en die Ava lijkt te verzwelgen. Wat een pijn en verdriet krijgen ze hier te verwerken en wat een woede die ze steeds weer moeten proberen te beteugelen.

Misdaad was een virus dat zich verspreidde door de lucht en veel meer slachtoffers maakte dan die op de plaats delict.

Over het verhaal zelf wil ik niet teveel uitwijden, bang dat ik teveel verklap en mensen hun leesplezier ontneem. Want dit boek moet gewoon gelezen worden. Fields flikt het weer om je mee te sleuren in een plot waar je U tegen zegt. Waarin je wordt gevangen en opgesloten om pas weer bevrijd te worden nadat je de laatste bladzijde hebt omgeslagen. Zelfs dan zit je eigenlijk nog gevangen, want dat slot… Daarbij hou je letterlijk je adem in en ik denk dat we pas kunnen uitademen op het moment dat deel acht er is en we weten waar we aan toe zijn. Want Helen Fields WAT HEB JE ONS AANGEDAAN?!

Onvoorwaardelijke liefde is de meest vernietigende kracht in het universum. Vroeg of laat gaan we er allemaal aan kapot.

Dit zevende boek is een verhaal dat je bij je nekvel grijpt, je meesleurt en je niet meer loslaat. Een rollercoaster aan actie, spanning en woede. Maar ook veel pijn, verdriet, wanhoop en liefde. Eenmaal in dit boek begonnen, is stoppen geen optie meer, maar uitlezen eigenlijk ook niet…

Spanning: 5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 5

Hiermee krijgt Helen Fields de volledige 5 stralende sterren voor Perfecte wraak. Ik hoop dat ze een beetje opschiet met deel acht, want op deze manier blijft er weinig over van mijn nagels… ?

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Ambo|Anthos, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)