De gevaarlijke strijd

Titel: De gevaarlijke strijd
Auteur: Marjo De Vroed
Serie: Rowin #2
Genre: Kind/jeugd, spanning
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: maart 2023
Aantal bladzijdes: 169
Recensie: Amanda

Cover
Hele mooie vormgegeven cover. Hamley Books weet wel hoe ze hun boeken moeten presenteren. Aantrekkelijke kleuren, goed passende illustraties. Allemaal dingen die in het oog springen en een lezer nieuwsgierig maken naar het boek!

Auteur
Marjo de Vroed (1965) is getrouwd en moeder van drie volwassen dochters. Van kleins af aan heeft ze verhalen geschreven: als klein meisje in de schoolkrant, als puber in schriftjes en als volwassene in de vorm van eindmusicals voor haar klas. In 2018 heeft ze het roer omgegooid en is ze zich gaan toeleggen op wat ze al jaren graag wilde doen: een boek schrijven. Haar ervaring als leerkracht hielp haar bij het tot stand komen van haar eerste kinderboek.

Achterflap
Na haar avontuur met de Graaf probeert Rowin haar oude leven weer op te pakken. Alleen Aintín, haar oudtante, gedraagt zich vreemd en afstandelijk.

Alles wordt anders als er een man in een zwarte mantel opduikt. De wolven uit het eerste visioen blijken springlevend en het kerkhof komt opnieuw in gevaar. Rowin ontdekt tot haar afgrijzen dat er geheimen in de familie zijn waar ze niets van af wist, maar die alles met haar te maken hebben.

Ongewild wordt Rowin meegezogen in een gevaarlijke strijd om de macht, waarbij haar vrienden op het kerkhof lang niet zo veilig zijn als ze dacht.

Mijn mening

‘Vreest het kind dat geboren wordt en het kwaad van de wereld zal bedwingen,’ mompelt hij voor zich uit. ‘Vreest haar zwakke uiterlijk dat de sterkste van ons zal vernietigen. Zijt gewaarschuwd voor het dertiende jaar. Versla of wordt verslagen.’

Het verhaal start met een proloog waarin wordt teruggekeken naar het eerste deel met Rowin in de hoofdrol. Even een geheugensteuntje wat er aan dit boek vooraf is gegaan. Mede hierdoor is het ook prima mogelijk om de boeken los van elkaar te lezen. (Maar waarom zou je het eerste spannende avontuur van Rowin willen overslaan?) Hoofdstuk een start gelijk goed met een donkere gestalte die verscholen staat, hierdoor voel je al dat de spanning wordt opgebouwd. In combinatie met de mooie, duistere illustratie waarmee elk hoofdstuk begint, kom je meteen in de juiste sferen. Het is een verhaal vol avontuur en spanning, maar ook met hoop, liefde en bijzondere vriendschappen.

Ondanks dat Rowin nog uitgeput is van haar laatste avontuur, moet ze alweer snel aan de bak. Ze is een taaie meid die niet voor een gat te vangen is. Ze zal er alles aan doen om diegenen van wie ze houdt te helpen en te beschermen. Ongeacht wat de gevolgen voor haarzelf zijn en haar onzekerheden over haar kunnen. Een leuk personage waar we denk ik nog meer over te weten gaan komen. Want de epiloog doet vermoeden dat er nog meer avonturen zullen volgen.

De gevaarlijke strijd krijgt van mij 4 sterren. Ik wacht vol spanning op het volgende avontuur van Rowin.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Hamley Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)