24 uur

Titel: 24 uur
Auteur: Marcel van Driel
Serie: Kluitman novelle #20
Genre: Jeugd/YA, thriller
Uitgeverij: Kluitman
Publicatiedatum: maart 2023
Aantal bladzijdes: 112
Recensie: Amanda

Auteur
Marcel van Driel is schrijver van onder andere Superhelden.nl. Hij heeft al meer dan 55 boeken op zijn naam staan. Zijn verhalen staan bekend om hun nagelbijtende spanning en droge humor. 24 uur is zijn eerste zijn eerste spannende novelle.

Achterflap
De 16-jarige Claire werkt als flitsbezorger. Wanneer ze op een koude winteravond haar laatste bestelling wegbrengt, wordt ze opgewacht door twee gewapende jongens die hun tijd doden met het opjagen van mensen. Claire is hun volgende slachtoffer. Zonder geld, telefoon, jas en op blote voeten moet Claire 24 uur uit handen van de jongens zien te blijven. Lukt haar dat, dan krijgt ze 10.000 euro. Lukt het niet, of houdt ze zich niet aan hun spelregels, dan wordt ze doodgeschoten. Als Claire erachter komt dat de jongens valsspelen, weet ze dat ze alleen kan overleven als zij de regels verandert…

Mijn mening

BAM! You die. Game over for you.

Een volgende spannende novelle in de Kluitman-reeks. Eenvoudige, spannende en niet te dikke boekjes voor de jeugd. 24 uur gaat over Claire, ze is flitsbezorger en komt op een adres terecht waar ze eigenlijk niet mag zijn, het valt buiten hun bezorgregio. Achteraf was het misschien ook beter geweest als ze er niet naartoe was gegaan. Want door dit flitsbezoekje verkeert ze binnen no time in levensgevaar.

In novelles is het altijd moeilijk om voldoende over personages te vertellen, het aantal pagina’s is beperkt. Maar ondanks dat weet Marcel van Driel voldoende over Claire te vertellen om ervoor te zorgen dat je een goed beeld van haar krijgt. Hij schetst een meid die een moeilijke jeugd heeft (gehad), bereid is om hard te werken om het beter te krijgen en voor zichzelf op durft te komen. Maar aan de andere kant is er ook haar onzekerheid over haar geaardheid, haar gevoelens en haar zelfbeeld. Daarnaast weet hij haar strijd om 24 uur in leven te blijven goed uit te werken en neemt hij je mee in haar vlucht naar overal en nergens. Alles om uit de handen van de dader te blijven. De spanning wordt goed opgebouwd en vastgehouden, waardoor je steeds door wil lezen. Dit houdt wel in dat het boek in een vloek en een zucht uit is. Lekkere schrijfstijl met begrijpelijk taalgebruik voor deze leeftijd en in deze tijd.

24 uur krijgt van mij 4 sterren.

Waardering: 4 uit 5.

Amanda


Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Kluitman, waarvoor onze hartelijke dank!

Leave a Reply

  • (not be published)