De beeldhouwer – Chris Carter (9 mei)

Een student verpleegkunde krijgt de schrik van haar leven als ze haar patiënt, officier van justitie Derek Nicholson, op brute wijze vermoord in zijn bed aantreft. De moord lijkt zinloos, aangezien hij terminaal ziek was en nog maar kort te leven had. Wat profiler Robert Hunter en zijn collega Carlos Garcia het meest schokt, is de aanwijzing die de moordenaar heeft achtergelaten. Waarom zou hij met de politie willen communiceren?

Terwijl Hunter en Garcia hun onderzoek starten, wordt er een lichaam gevonden dat op dezelfde manier is toegetakeld. De seriemoordenaar ziet zichzelf als kunstenaar, concludeert Hunter, die door zijn ervaring precies weet hoe dit soort verknipte geesten denken. En juist dat vermogen zou ditmaal weleens zijn doodvonnis kunnen betekenen…

Verraderlijke mist – Marja Boomstra (8 mei)

In Verraderlijke mist, het derde deel van de Chaja-serie, lijkt Chaja’s leven in rustiger vaarwater te zijn gekomen, nu Lucinda is opgepakt en zij eindelijk haar biologische vader leert kennen. Dan ontdekt Chaja dat Reaven informatie voor haar achterhoudt. Als even later Lucinda weet te ontsnappen, beseft Chaja dat haar leven weer gevaar loopt. Chaja droomt ondertussen steeds over een geest in de mist en wanneer haar wordt uitgelegd dat dit de boodschapper van verraad en slecht nieuws betekent, gaat ze op onderzoek uit. Bij toeval stuit ze op een kleine nalatenschap van haar moeder, een kistje met herinneringen. Het blijkt de doos van Pandora, een bron van kwaad en ellende te zijn.

Strandmoord – Johan Theorin (9 mei)

Op een verlaten strand van Öland legt een man een rozenkrans neer, kort daarna komt hij om in een abrupte rotsverschuiving. Wanneer politieagente Tilda Davidsson in haar onderzoek naar deze mysterieuze dood de krans optilt, ontdekt ze botresten. Deze blijken van een man die voor het laatst levend is gezien in gezelschap van de 86-jarige schipper Gerlof, een familielid van Tilda.

Na Tilda’s vondst wordt de zieke en zwakke Gerlof gedwongen te onderzoeken hoe het kan dat een oude tragedie nog steeds de kracht heeft om angst en haat te zaaien. Een haat die zo sterk is dat de moord op het strand nog maar het begin is.

Nooit meer thuis – Inge Spaan (17 mei)

Als haar man zegt dat hij van haar wil scheiden, moet Meriam al haar moed verzamelen om het slechte nieuws aan hun kinderen te vertellen. Hoewel haar leven in duigen valt, probeert ze zich zo goed mogelijk staande te houden. In Nicoline, moeder van een klasgenootje van haar dochter, vindt ze onverwacht een vriendin met wie ze haar zorgen kan delen.

Maar ook Nicoline heeft veel aan haar hoofd. Om onduidelijke redenen lijkt haar dochter steeds ongelukkiger. Als Nicoline erachter komt dat haar kind gepest wordt, wil ze actie ondernemen, maar ze wordt van alle kanten tegengewerkt. Zowel het leven van Meriam als dat van Nicoline komt op zijn kop te staan als een van de meisjes verdwijnt. Samen gaan ze op zoek naar de waarheid, een zoektocht die hun levens compleet zal veranderen. Want een moeder doet toch alles voor haar kind?

Lang en gelukkig – Soman Chainani (31 mei)

Toen hartsvriendinnen Sophie en Agatha ieder hun eigen weg insloegen, leek hun gezamenlijke avontuur afgelopen. Agatha ging met Tedros terug naar Gavaldon en Sophie bleef achter bij de mooie, jonge Schoolmeester.

Maar ze kunnen geen rust in hun nieuwe levens vinden. Hun verhaal – en dat van vele anderen – moet herschreven worden. Nu de meiden van elkaar gescheiden zijn, heeft het Kwaad de macht overgenomen en zijn de slechteriken van het verleden terug om hun eigen eindes te veranderen. De wereld van Goed en Kwaad staat weer volledig op zijn kop. Kunnen Sophie en Agatha het Kwaad voor eens en altijd stoppen?

Het geheim van het familiehuis – Kate Morton (25 mei)

Londen, 2018. Journalist Jess krijgt een telefoontje uit Sydney, omdat haar oma Nora onverwachts in het ziekenhuis ligt. Haar oma heeft altijd een levendige en sterke persoonlijkheid gehad, maar nu ligt ze er heel kwetsbaar en verward bij. Jess hoort dat ze al wekenlang in de war was. En dat ze van de trap naar de zolder was gevallen – de enige plek waar Jess als kind niet mocht komen.

In Nora’s slaapkamer vindt Jess een boek over het politieonderzoek van kerstavond 1959, en ontdekt dat haar familie op een verbijsterende manier verbonden is met deze beruchte, nooit opgeloste misdaad: een heel goede afleiding voor een journalist op zoek naar een verhaal.

Het geheim van het familiehuis is een epische roman die generaties overbrugt en vragen oproept over wat je bereid bent te doen voor de mensen van wie je houdt en hoeveel het kost om leugens te bewaren.

Leave a Reply

  • (not be published)