Verknipt

Titel: Verknipt
Auteur: Eveline Karman
Genre: Thrillers
Uitgeverij: De Fontein
Publicatiedatum: februari 2023
Aantal bladzijdes: 304
Recensie: Brenda

Cover
Een aparte cover. Het gezicht van een vrouw met een kreeft naast haar hoofd. Na het lezen van het boek past de cover absoluut bij het verhaal, maar de cover trekt mij niet.

Auteur
Eveline Karman debuteerde succesvol met de thriller Verstrikt. Ze schrijft voor diverse kranten en tijdschriften. Samen met haar partner runt ze een B&B in Frankrijk.

Achterflap/samenvatting
Emma Doyle worstelt al jaren met de dood van haar broer Arvid, met wie ze een intense band had. Het verdriet deed haar vluchten in drank maar inmiddels is ze, met hulp van een therapeut, alweer geruime tijd clean.

De vondst van een ketting, op de plek waar haar broer zich van het leven beroofde, zet een zoektocht in gang naar wat er werkelijk gebeurde op die noodlottige dag in de schuur achter de boerderij van haar ouders.

Het lijkt erop dat er mensen zijn die het verleden liever begraven laten. Mensen die tot het uiterste gaan om Emma ervan te weerhouden de waarheid boven tafel te krijgen.

En welke rol speelt haar vader Jonathan eigenlijk in dit verhaal…?

Mijn mening

Samen is meer dan de som der delen

We beginnen het verhaal in een club. Emma komt een man tegen en neemt hem direct mee naar huis om hem eigenlijk ook niet meer kwijt te raken. Ook al wil ze het dolgraag.

Wie is toch die man? Is hij wel eerlijk?

Veel tijd om daarmee bezig te zijn heeft ze niet. De vondst van een ketting met een briefje op de plek waar haar broer jaren eerder zelfmoord heeft gepleegd, doet haar beseffen dat hij misschien helemaal geen zelfmoord heeft gepleegd. Wat is er dan wel gebeurd? Ze wordt niet geholpen met haar zoektocht, eerder tegengewerkt.

Af en toe gaan we drie maanden verder in de tijd en lezen we vanuit haar vader die met een urn op schoot zit. Wat houdt hij achter?

Je leest het verhaal met vele vraagtekens. Je krijgt het idee dat iedereen wel wat achterhoudt. Beetje bij beetje krijgt Emma de waarheid onder ogen en leert ze haar broer van een andere kant kennen. Was hij echt zo zoals anderen haar vertellen?

Door de fijne, beeldende schrijfstijl en de niet zo lange hoofdstukken blijf je helemaal in het verhaal. De spanning is vanaf het begin al wel voelbaar. Is het niet om de zoektocht naar de antwoorden over haar broer, dan voel je wel de spanning of Emma van de drank af kan blijven. En dan de vreemde acties van die man uit de club die je echt de stuipen op het lijf jagen.

Het einde was zeer goed in elkaar gezet. De spanning is zo ontzettend aanwezig, ik zat letterlijk op het puntje van mijn stoel. Stoppen met lezen was naarmate het einde in zicht kwam niet aan de orde: het boek moest uit.

Some people are never apart. Maybe in distance but never in heart.

Eveline Karman heeft een absoluut goed verhaal weten neer te zetten. Ze weet de lezer geregeld op het verkeerde been te zetten en echt alert te houden tijdens het lezen.

Spanning: 4,5
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4,5

Verknipt krijgt van mij een prachtige 4 sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij De Fontein, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Verknipt

Leave a Reply

  • (not be published)