Dolende zielen

Titel: Dolende zielen
Auteur: Angela Marsons
Serie: Kim Stone (#6)
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Textcase
Publicatiedatum: maart 2023
Aantal bladzijdes: 413
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Angela Marsons werkte als beveiliger toen ze in 2015 haar eerste thriller schreef. Inmiddels zijn er van haar Kim Stone-serie bijna vier miljoen exemplaren verkocht. Marsons woont in Black Country, Engeland, waar haar boeken zich ook afspelen.

Achterflap:
Wanneer archeologen bij een opgraving in Black Country een verzameling menselijke botten ­aantreffen, wordt een doodgewone weide plotseling een complexe plaats delict voor rechercheur Kim Stone. Tijdens het onderzoek blijkt al snel dat er in het graf meer dan één persoon begraven ligt en dat de slachtoffers op gruwelijke wijze om het leven zijn gekomen.

Kim wordt gedwongen om samen te werken met rechercheur Travis, met wie ze een bewogen verleden deelt. Samen moeten ze een duister geheim ontrafelen dat meerdere families in Black Country in zijn greep houdt. Terwijl Kim wordt ondergedompeld in een van de meest gecompliceerde zaken die ze ooit heeft geleid, raakt haar team verstrikt in een golf van misselijkmakende haatmisdrijven.

De mensen in haar omgeving zijn in gevaar en de tijd dringt. Kan Kim de zaak oplossen en haar team redden voor het te laat is?

Mijn mening:
Dolende zielen is inmiddels het zesde deel in de Kim Stone-serie, en het is weer een topper.

Angela Marsons heeft in dit deel het thema racisme en wraak op geniale wijze aan de kaak gesteld. Het is een thema wat de gemoederen in het echte leven flink bezighoudt. Marsons heeft social media een belangrijke rol laten spelen waardoor het verhaal nog realistischer wordt.

De schrijfstijl van Marsons is heerlijk om te lezen, korte hoofdstukken vanuit verschillende hoofdpersonages zorgen ervoor dat je door het verhaal heen vliegt. Het team van Kim Stone blijft voor verrassingen zorgen en de terugkeer van Travis zorgt voor ontroering.

Het verhaal bevat een continue spanning waardoor doorlezen de enige optie is.

Marsons weet met ieder verhaal weer een totaal andere thema aan te roeren waardoor je als lezer de serie totaal (nog) niet beu wordt.

Dit geldt ook voor de hoofdpersonages die wisselend op de voorgrond staan, in dit deel was het de eer aan Tracey, een collega van Kim. Haar afkomst heeft diepe sporen achter gelaten, en de voorbeelden die beschreven worden zullen geen mens onberoerd laten.

Originaliteit: 5
Schrijfstijl: 5
Leesplezier: 5
Plot: 5
Spanning: 5
Psychologie: 5

Dolende zielen krijgt van mij dik verdiend 5 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)