Betrapt

Titel: Betrapt
Auteur: Mireille Wijnker
Genre: Young Adult Fictie 15+
Uitgeverij: Godijn Publishing
Publicatiedatum: februari 2023
Aantal bladzijdes: 126
Recensie: Danielle

Over de auteur:
Mireille Wijnker (1985) heeft als klein meisje één droom: schrijfster worden. Al sinds de basisschool doet zij niets anders dan verhalen schrijven, maar nooit eerder kwam het tot een ‘echt’ boek. Tot nu.

In het dagelijks leven werkt Mireille als contentspecialist bij een uitvoeringsorganisatie in Amsterdam, waar zij de interne communicatie verzorgt. Het grootste werkplezier haalt zij uit het interviewen van collega’s en het schrijven van hun persoonlijke verhalen. Daarnaast heeft zij haar eigen tekstbureau: MWords. Voor MWords schrijft zij voornamelijk teksten voor (nieuwe) websites én blogt ze wekelijks over allerlei alledaagse (privé)onderwerpen.

Mireille woont in het Noord-Hollandse Obdam samen met haar man Theo, kinderen Daley en Yuna en kater Chef. Naast een passie voor de Nederlandse taal, heeft zij ook een liefde voor Frankrijk en de Franse taal. Als ze niet schrijft, is Mireille te vinden in de sportschool, het theater, of als quizzer in een televisiestudio. En voor échte ontspanning is zij het liefst verzonken in een thriller: in de vorm van een boek, óf een Netflix-serie.

Het verhaal
Een halfjaar na het overlijden van haar broertje gaat de achttienjarige Evi als au pair werken bij een Nederlands gezin in Frankrijk. Al snel merkt ze dat vader Tom erg geheimzinnig doet. Waarom sluit hij zich tot diep in de nacht op in zijn werkkamer? Heeft hij iets te verbergen? En waarom is hij altijd zo boos?
Evi is vastbesloten om te ontdekken wat er aan de hand is, maar dat gaat niet zomaar. Tom houdt haar scherp in de gaten en doet er alles aan om te voorkomen dat ze zijn geheim ontdekt. Met hulp van de knappe buurjongen Cédric komt Evi achter de verschrikkelijke waarheid. En die blijkt meer met haar te maken te hebben dan ze ooit kon vermoeden …

Mijn mening:
Een debuut brengt altijd de nodige spanning met zich mee, niet alleen bij de schrijver maar ook bij de lezer. Vaak zijn het de verwachtingen die erg hoog liggen en de angst dat het toch uiteindelijk tegenvalt.

Betrapt is het debuut van Mireille Wijnker en valt onder het genre young adult, fictie 15+.

Als je dan als lezer aan het boek begint is het fijn dat je er meteen vertrouwd mee raakt. De schrijfstijl is prettig en de personages komen tot leven in het verhaal.

De hoofdstukken worden afwisselend vanuit de drie hoofdpersonages beschreven: Evi, Sandra en Tom. Door deze afwisseling kom je al snel in een flow die zeer prettig is.

De verhaallijn zit goed in elkaar en wordt naar het einde toe goed uitgewerkt.

Dat je op enig moment wel in de gaten krijgt hoe het in elkaar zit en wat de reden is van Tom’s geheimzinnigheid is totaal niet storend. Het zorgt alsnog voor de nodige spanning tijdens het lezen.

Betrapt is dan ook een goed debuut en zeker een mooie motivatie om vooral niet te stoppen met schrijven.

Ik geef Betrapt 3,5 ster.

Danielle

Recensie exemplaar ontvangen van Godijn Publishing, waarvoor onze hartelijk dank!

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)