Spijt?

Titel: Spijt?
Auteur: Luc Vos
Genre: thriller
Uitgeverij: LetterRijn
Publicatiedatum: maart 2023
Aantal bladzijdes: 77
Recensie: Lilian

Auteur
Luc Vos (Heultje-Westerlo, 1968) In 2003 kreeg de schrijversmicrobe mij voor het eerst echt te pakken. Waarna de eerste paar schuchtere stappen in het Fantasy genre gezet werden.

Later gevolgd door een zoektocht in zeer diverse stijlen. Thrillers, romans, jeugdverhalen, sci-fi. Een beetje van alles. Tot ik ‘mijn ding’ gevonden heb in de spannende verhalen, thrillers, een vleugje horror, af en toe een tikkeltje romantiek en vooral veel suspense.

Een zoektocht naar nieuwe ideeën en spannende verhalen die mezelf alvast veel plezier verschaft. En ik hoop van jou hetzelfde! Veel leesplezier!

Achterflap/samenvatting 
‘Heeft u spijt?’ 
Een schijnbaar eenvoudige vraag voor een meervoudige moordenaar aan de vooravond van zijn executie. 
Een jonge psychologe herhaalt deze meermaals in een poging inzicht te krijgen in het waarom van zijn daden. Antwoorden komen, maar ze zijn divers, verrassend, muzikaal en … niet wat zij had verwacht.

Mijn mening
Wat is het toch heerlijk om een novelle te lezen die je vanaf het begin pakt en vasthoudt.

De vraag is eenvoudig: ‘heeft u spijt?’ Maar het antwoord is allesbehalve eenvoudig. Gedurende het verhaal krijg je steeds meer inzicht in de persoon meneer Lewis, maar geleidelijk en pas op het laatst, ook in de ondervraagster, waarvan we de naam niet te horen krijgen.

Luc Vos zet direct een tafereel neer met een gigantische voelbare spanning. Eigenlijk meteen al krijg je medelijden met de ondervraagster; waarom doet ze dit zichzelf aan? Is ze gesommeerd om dit te doen of heeft ze een andere reden?

Het is meneer Lewis’ laatste avond voor zijn executie, veel te verliezen heeft hij dus niet en hij is niet altijd even geneigd om antwoord te geven op de vragen die in zijn ogen “dom” zijn of om vriendelijk te blijven naar zijn ondervraagster. Hij is zelfs redelijk grof, uitdagend en scherp.

‘Is dat geen vraag die in jouw onderzoek gesteld moet worden? Wie heeft hier schuld aan? Veroordeelden zij mij of deed ik dat zelf?’ De grijns op mijn gezicht neemt niet eerder bereikte proporties aan.

Verrassend, pakkend verhaal met een muzikale ondertoon.

Spanning: 4,5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 4
Psychologie: 5

Spijt? van Luc Vos krijgt van mij 4,5 ster.

Lilian

Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij LetterRijn, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)