Enna tegen de verloren draken

Titel: Enna tegen de verloren draken
Auteur: Kristen Perrin
Serie: Inktgenootschap #2
Genre: Kind/jeugd, fantasy
Uitgeverij: De Fontein
Vertaald door: Anne Douqué
Publicatiedatum: april 2023
Aantal bladzijdes: 288
Recensie: Amanda

Cover
Heerlijke magische cover met een draak, knetterende energie en allemaal groene lichtpuntjes. Aantrekkelijke kleuren en spannende uitstraling. Je ziet gelijk wat voor soort verhaal je kunt verwachten.

Auteur
Kristen Perrin komt oorspronkelijk uit Seattle, Washington, maar woont nu in Engeland in Surrey. Ze werkte vroeger als boekverkoper.

Achterflap
Enna is vastberaden om zich in een nieuw magisch inktavontuur te storten. Het is alleen al maanden geleden dat ze het laatste vonkje muzenmagie voorbij zag flitsen, dus makkelijk wordt dat niet. Maar dan ziet ze een draak. En niet zomaar een draak, maar eentje van stoom. Of was het rook? Of… wacht… gouddraad?!

Al snel blijkt muzenmagie niet de enige soort magie in Londen, en maakt Enna kennis met het enige nog levende lid van de drakenalliantie. Maar die blijkt niet op zoek te zijn naar Enna, maar naar bestie Delia…

Mijn mening

‘Ik denk dat we een belangrijke puzzel gevonden hebben, maar belangrijke puzzels los je niet in één avond op. En lukt dat wel, dan is het de verkeerde oplossing.’

Na de eerste kennismaking met Enna was ik erg benieuwd hoe het magische verhaal van het Inktgenootschap verder zou gaan. Zeker nu ze de muzenmagie kwijt zijn. Want wat kan het Inktgenootschap dan nog betekenen? Eigenlijk weet niemand dat, iedereen is zoekende naar het hoe nu verder en waar de muzenmagie gebleven is. Wanneer Enna en Delia kennismaken met een rookdraakje en een bijzonder en griezelig rood drakenboek vinden in de boekwinkel van de moeder van Enna, begint een nieuw, spannend en magisch avontuur. Nu trekt de magie alleen naar Delia toe en is Enna stiekem een beetje jaloers dat zij niet met draken kan communiceren. Uiteindelijk zullen de Inktgenoten en de leden van de Drakenalliantie de krachten moeten bundelen om alles tot een goed einde te brengen.

Mensen zijn belangrijker dan magie.

De personages zijn leuk, maar ze hadden van mij nog iets meer verdieping mogen krijgen. Zo blijft Delia eigenlijk nog steeds een beetje oppervlakkig en op de achtergrond, terwijl zij Drakenmagie bezit. Leuk zou zijn geweest om ook vanuit haar perspectief het verhaal te beleven. Het blijft nu wat eenzijdig doordat we alleen op Enna gefocust zijn. Het verhaal zit goed in elkaar, leuke manier om andere/verdwenen magiesoorten uit Londen te belichten en hierdoor benieuwd welke magiesoorten Londen nog meer verbergt! Het boek bruist van de spanning en magie en neemt je mee op een zoektocht door heel Londen. Het maakt nieuwsgierig en geeft ons de boodschap mee dat vriendschap en samenwerken ontzettend belangrijk is om het einddoel te halen. Daarnaast laat het ook zien dat het zelfs in de beste vriendschappen weleens dondert. Maar dit is niet erg, zolang je het maar uitspreekt naar elkaar en je excuses aanbiedt.

Perrin zorgt er door haar beeldende schrijfstijl ook nu weer voor dat je jezelf zo in Londen waant, dwalend door de straten en het British Museum. Ze schrijft heerlijk vlot en eenvoudig waardoor je het boek uit hebt voor je er erg in hebt. Leuke toevoeging zijn de drakenillustraties bij ieder hoofdstuk en aan het einde van het boek nog kort wat uitleg over de verschillende draken.

Enna tegen de verloren draken is een zinderend, spannend en magisch verhaal. Heel benieuwd naar een volgend avontuur van Enna (en Delia?). Dit tweede deel in de serie over het Inktgenootschap krijgt van mij net aan 4 sterren.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij De Fontein, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)