Ik zal je vinden

Titel: Ik zal je vinden
Auteur: Daphne Benedis-Grab
Genre: Jeugdthriller
Uitgeverij: De Fontein
Vertaald door: Sandra Hessels
Publicatiedatum: Maart 2024
Aantal bladzijdes: 264
Recensie: Amanda

Auteur
Daphne Benedis-Grab is een Amerikaanse auteur van jeugdthrillers voor kinderen vanaf 11 jaar. Na haar eerste boek Ik ken jouw geheim, is het los te lezen vervolg Ik weet dat je liegt ook verschenen. Daphne woont met haar man en kinderen in New York.

Achterflap
Olivia, Leo en Grace hebben weinig met elkaar gemeen, behalve dat ze een bloedhekel hebben aan Nicky, de pestkop van school. Ze balen dan ook als ze op schoolkamp met hem in een huisje worden ingedeeld. De volgende dag is Nicky spoorloos verdwenen en zíj zijn de laatsten die hem gezien hebben.

De politie doet onderzoek naar de verdwijning, maar Olivia, Leo en Grace besluiten zelf ook op zoek te gaan. Alle drie hebben ze namelijk hun eigen reden om Nicky zo snel mogelijk te willen vinden…

Mijn mening
Na het lezen van de achterflap was ik wel heel benieuwd naar dit boek. Dus toen ik het binnenkreeg ben ik er gelijk in begonnen. Helaas zakte de zin in het lezen van dit boek steeds verder weg, des te verder ik in het boek kwam. Het verhaal staat vol typefouten (verkeerde woorden, dubbele woorden, verkeerde volgorde van de woorden), waardoor ik sommige zinnen twee keer moest lezen. Daarbij is het ook gewoon echt heel ongeloofwaardig, sinds wanneer zouden een paar 12-jarigen er wel in slagen om een verdwenen persoon te vinden en de politie niet? De verhaallijn gaat veel te snel, alles is in 1,5 dag gepropt, waardoor ook dat niet geloofwaardig overkomt. Ook de onderlinge verhoudingen veranderen veel te snel, van iemand haten tot iemand helpen binnen een uur.

De zoektocht zelf is wel leuk gedaan. En de achterliggende gedachten van het verhaal zijn prima onderwerpen. Pesten, onzekerheid, stoer willen zijn, jezelf zijn, hele goede onderwerpen voor een jeugdthriller. Maar dan moeten ze wel goed uitgewerkt worden.

2,5 ster voor Ik zal je vinden.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij De Fontein, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 2.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)