De eeuwige nacht

Titel: De eeuwige nacht
Auteur: Lisette Kuijt
Serie: T.J. Lambert-mysterie #1
Genre: Young Adult Fantasy
Uitgeverij: Rebel Books
Publicatiedatum: Februari 2024
Aantal bladzijdes: 260
Recensie: Amanda

Cover
Een mooie hardcover uitgave met dustjacket. Onder de dustjacket is het boek geel met metallic paarse letters. De dustjacket zelf is mooi paars met roze en gouden letters met een grote raaf en versierd met de maan, sterren en doodshoofdjes. Mooie uitgave!

Auteur
De Nederlandse auteur Lisette Kuijt houdt van verhalen over onwaarschijnlijke vriendschappen, van rommelige boekwinkels en van paperbacks. Al van jongs af aan schreef ze talloze korte verhalen, blogs, artikelen en gedichten. In haar debuut, dat begin 2024 wordt verwacht, brengt ze magie, diepgewortelde mysteries en intrigerende personages samen in een meeslepende Young Adult roman.

Achterflap
Na de mysterieuze verdwijning van haar zus, zet Eden alles op alles om haar terug te vinden. Maar als ze de hulp van de koppige onderzoeker Thomas J. Lambert inschakelt, raken ze al gauw verstrikt in een web van duistere magie en vergeten goden. Onder een sluier van mist en regen begint hun avontuur vol vreemde figuren, verboden plekken en gefluisterde woorden in een oude taal.

Terwijl de dreiging steeds dichterbij komt, vervagen de grenzen tussen vriend en vijand. Hoe meer Eden ontdekt over het leven van haar zus, hoe groter het raadsel wordt. Wie is Christina eigenlijk? En zal het ze lukken haar te vinden, voor er iets verschrikkelijks gebeurt?

Mijn mening

Goed of kwaad, nu of later, liefde of haat. Het heeft geen betekenis.

De cover en de achterflap maakten mij nieuwsgierig, toch was ik ook wel een beetje huiverig of het boek wel echt mijn genre zou zijn. Ik lees niet zo heel vaak fantasy, al hou ik wel van boeken met heksen en magie, maar dan vooral Harry Potter. Toen ik net aan het boek begonnen was, was ik bang dat mijn gevoel juist was en dat het toch niet mijn boek was. Je wordt overladen met informatie over de personages, het stadje en alle magische dingen. Zoveel namen van mensen, groeperingen in de magie, benamingen van wezens, vreemde talen enzovoorts, waardoor ik op den duur helemaal de draad kwijt was en niet meer wist wie wie was en wie wat was en bij wie ze hoorden. Onderaan de pagina’s werden wel dingen uitgelegd, maar doordat het in het begin zoveel was, kon ik het moeilijk bijhouden.

Ondanks dat heb ik wel doorgelezen, en daar ben ik blij om, want na de vele informatie wordt het gewoon wel een heel tof boek! Je wordt meegenomen in de zoektocht van Eden, samen met Thomas en Reuben, naar de zus van Eden, Christina. Niemand weet waar ze gebleven is, maar wel wie haar heeft. In de spannende en magische zoektocht die volgt, moeten ze vele beproevingen doorstaan. Ze moeten vechten, vluchten en verstoppen, maar vooral ook voor elkaar opkomen en elkaar niet in de steek laten, wat voor Thomas een hele opgave is, aangezien hij Eden niet lijkt te vertrouwen. Op sommige momenten staan ze doodsangsten uit en moeten ze rennen voor hun leven.

Eden, Thomas en Reuben worden het meest uitgebreid uitgewerkt, de hoofdstukken verspringen ook steeds tussen deze drie personages, waardoor je steeds een andere inkijk in het verhaal en in de hoofden van de personages krijgt. Hierdoor wordt het verhaal heel breed belicht, waardoor er veel verdieping in het verhaal zit. Daar hou ik wel van. De verhaallijn is goed opgezet en de spanning wordt langzaam opgebouwd naar het spannende en explosieve einde.

Kuijt heeft een prettige schrijfstijl, vlot en opbouwend. Voor een debuut is dit echt een helemaal prima boek! Ik ben dan ook heel benieuwd naar het volgende deel in de Lambert mysteries! Hopelijk moeten we hier niet te lang op wachten.

De eeuwige nacht krijgt van mij een mooie 4 sterren.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Rebel Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)