Dodelijke wraak

Titel: Dodelijke wraak
Auteur: Robert Bryndza
Serie: Erika Foster #8
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Willeke Lempens
Publicatiedatum: april 2024
Aantal bladzijdes: 384
Recensie door: Leontine

Cover
Een cover zoals we die kennen van Bryndza, met een grote titel en de naam van de auteur, Deze vind ik ook weer prachtig. Net als bij de vorige cover, staan er ogen op de cover.

Auteur
Robert Bryndza werd in Groot-Brittannië geboren, en woont tegenwoordig in Slowakije met zijn partner. Zijn boeken met Erika Foster in de hoofdrol zijn over de hele wereld bestsellers. Het eerste boek met Erika Foster in de hoofdrol is Het meisje in het ijs. Dodelijke wraak is alweer het achtste deel in de Erika Foster serie.

Achterflap/samenvatting
Wanneer rechercheur Erika Foster een politicus naakt, vastgebonden en dood in zijn bed aantreft, sturen de leidinggevenden van de Metropolitan Police aan op een natuurlijke dood. Zaak gesloten. Totdat er een beroemde casting director en een stervoetballer vermoord worden aangetroffen, vastgebonden met dezelfde soort knopen.

Terwijl Erika en haar team de zaak onderzoeken, duiken er camerabeelden op van vijf identieke vrouwelijke verdachten.

Terwijl het een kwestie van tijd lijkt totdat de moordenaar opnieuw toeslaat, is het aan Erika om het web van bewijsmateriaal te ontwarren. Wat verbindt de slachtoffers met elkaar, wie is er nog meer betrokken en waartoe zijn de kopstukken van de Londense politie-eenheid in staat om elkaar en zichzelf te beschermen

Mijn mening
Ik ben dol op de boeken van Robert Bryndza. Beide series zijn heerlijk om te lezen. Maar Erika Foster heeft toch net een streepje voor. In Dodelijke wraak staat Erika voor een raadsel als ze tijdens een etentje als eerste op een plaats delict terechtkomt. Gek genoeg wordt het onderzoek haar afgenomen en wordt er een natuurlijke dood vastgesteld. Erika heeft zo haar twijfels maar kan niks. Dan wordt er een beroemde voetballer op precies dezelfde wijze aangetroffen. Dat kan geen toeval zijn. Maar wat doe je als je aan alle kanten tegengewerkt wordt?

Ik moest deze keer even in het verhaal komen. Het pakte niet direct. Tegelijkertijd had ik het gevoel zo’n soort verhaal al een keer gelezen te hebben. Toch lukte het Bryndza op een gegeven moment om mijn interesse vast te houden. Ik vond het verhaal niet zo spannend als anders, maar waar dat precies aan lag, daar kan ik mijn vinger niet op leggen. De nadruk lag mij iets te veel op het tegenwerken. Echter, Erika zou Erika niet zijn als ze haar eigen plan trekt.

Dodelijke wraak is niet het beste boek dat Robert Bryndza heeft afgeleverd in de serie. Zoals ik al eerder meldde, vond ik het verhaal niet origineel genoeg. Toch heb ik wel een paar uur heerlijk genoten van het leven van Erika Foster. Haar wereldje is er toch eentje die apart is. Zij is apart. Ik hoop dat Bryndza bij het volgende boek de spanning iets hoger kan laten oplopen.

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3,5

Ik geef Dodelijke wraak 3,5 ster.

Leontine

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)