Verborgen in de sneeuw

Titel: Verborgen in de sneeuw        
Auteur: Viveca Sten
Serie: De Åre moorden #1
Genre: Thriller
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Vertaald door: Bianca Cornelissen
Publicatiedatum: januari 2024
Aantal bladzijdes: 491 (E-pub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Viveca Sten is internationale bestsellerauteur. Deze nieuwe serie, De Åre moorden, wordt in meer dan 25 landen uitgegeven en er werden internationaal al meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht. Een televisie-serie is in de maak.

Achterflap:
Als zowel het persoonlijke als professionele leven van politieagente Hanna Ahlander in Stockholm instort, vlucht ze terug naar de lodge van haar zus in het Zweedse skiparadijs Åre. Een korte troost, want het dorp is geschokt door de verdwijning van een tienermeisje. Hanna bundelt haar krachten met lokale rechercheur Daniel Lindskog, hun enige aanwijzing is een sjaal in de sneeuw.
Dan nadert er een storm, en terwijl de temperaturen dalen, raken steeds meer levens in gevaar. Hoeveel slachtoffers zullen er vallen als de waarheid helemaal raakt ondergesneeuwd?

Mijn mening:
Toen dit boek voorbij kwam was ik direct geïnteresseerd, lange tijd geleden, en dan spreek ik zeker over meer dan 10 jaar heb ik al eens eerder boeken van deze auteur gelezen. Daarna is het lange tijd stil gebleven rondom Viveca Sten. Verborgen in de sneeuw is een eerste deel in een nieuwe serie en mijn interesse is direct gewekt. Het verhaal start als een roman, je leert verschillende personages kennen en Sten besteedt er veel aandacht aan deze uitgebreid te introduceren. Je krijgt een duidelijk beeld van zowel het politieteam als de betrokken mensen uit het dorp waaronder natuurlijk het gezin van de omgekomen Amanda Halvorssen. Viveca Sten heeft een fijne schrijfstijl, zij zet de karakters goed neer en weet de spanning gaandeweg het verhaal steeds verder op te bouwen. Zij maakt gebruik van meerdere thema’s waardoor je als lezer met verschillende scenario’s rekening dient te houden.

Het verhaal speelt zich af binnen een termijn van 2 weken, elke dag is verdeeld in korte hoofdstukken vanuit verschillende personages geschreven, de plot weet je aandacht tot het eind toe vast te houden en vervolgens te verrassen met een ontknoping die ik niet aan had zien komen. Sten heeft de verschillende draadjes op een originele manier met elkaar weten te verbinden. Ik hoop van harte dat het volgende boek van Viveca Sten niet zolang op zich laat wachten dan afgelopen jaren het geval was.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 4
Plot: 4
Psychologie: 4

Waardering: 4 uit 5.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Luitingh Sijthoff, waarvoor onze hartelijke dank!

Leave a Reply

  • (not be published)