Haar koude hart

Titel: Haar koude hart
Auteur: Lisa Regan
Serie: Josie Quinn #7
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Textcase
Publicatiedatum: april 2024
Aantal bladzijdes: 317 (E-pub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Lisa Regan is de auteur van de USA Today- en Wall Street Journal-bestsellerserie over detective Josie Quinn, waarvan wereldwijd ruim drie miljoen exemplaren zijn verkocht. Regan is lid van Sisters in Crime, International Thriller Writers, The Crime Writers’ Association en Mystery Writers of America. Ze woont in Philadelphia met haar man, dochter en hun bostonterriër, Mr. Philip.

Achterflap:
In het licht van de ochtendschemering ligt het jonge stel op hun rug bij het uitgedoofde kampvuur, hun handen in elkaar geklemd. Hun ogen zijn open, maar hun hart is koud…

Nadat een parkwachter de lichamen van Valerie en Tyler Yates vindt, is rechercheur Josie Quinn snel ter plaatse. Josie vermoedt dat er meer speelt dan alleen een accidentele vergiftiging en ze heeft gelijk: iemand stak een grof gesneden halsketting in Valeries keel voordat ze stierf. En er wordt een derde slaapzak ontdekt: is er nog iemand bij het kampvuur geweest? Was het een fortuinlijke ontsnapping? Een vermist slachtoffer? Of een verdachte op de vlucht? Het vinden van deze persoon is de sleutel tot het onderzoek…

Op zoek naar deze persoon stuit Josie op een boerderij die diep in het bos verborgen ligt. Daar ontmoet ze een jong meisje met bange ogen en verbonden polsen dat meer weet dan ze zegt. Maar de volgende dag wordt ze dood aangetroffen, verstikt met een halsketting die Josie bekend voorkomt.

Mijn mening:
Haar koude hart is inmiddels alweer het zevende deel in de Josie Quinn serie en ik lees de boeken nog met evenveel enthousiasme. Elk deel ontwikkelt Josie Quinn en komt ze steeds meer in het reine met haar verleden. De manier waarop Quinn werk en privé combineert is op zijn zachtst gezegd ongeloofwaardig maar ik kan er prima mee leven. Regan heeft in dit verhaal een sekte onderdeel gemaakt van het verhaal, altijd een thema wat je de rillingen bezorgd mits het met gevoel is geschreven en dat is hier zeker het geval. In Haar koude hart worden verschillende personages op een bijzondere manier aan elkaar gelinkt, dat zorgt voor spanning en puzzelwerk. Regan schrijft op een prettige manier, de spanning loopt gaandeweg het verhaal steeds verder op en de personages voelen als mensen zoals jij en ik.

Lisa Regan valt voor mij in de categorie Marsons, Kovach, Bryndza en Arlidge, stuk voor stuk auteurs die je met hun langlopende series keer op keer weten te verrassen.

Ik kijk nu alweer reikhalzend uit naar Niet mijn zusje het achtste deel wat al op 1 juli 2024 verschijnt. Waar je bij sommige auteurs lang op een vervolg moet wachten waardoor je de hoofdlijnen soms echt niet meer weet is dat bij Lisa Regan zeker niet het geval, je hoeft in deze serie je geheugen niet op te frissen maar leest feilloos verder waar je gebleven was. 

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 4
Plot: 4
Psychologie: 4

Haar koude hart krijgt hiermee afgerond 4 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)