Thrillers & More

Posted on augustus 23, 2018, 8:09 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 38 secs
0 view 32 secs
Thrillers and More

Wie o wie wonnen Kopiekat van Bert Bergs? De vraag was: ‘Welk deel, met het duo Marc Ackeln en Sara Vits in de hoofdrol, is Kopiekat?’.
Die vraag was niet zo heel moeilijk, want we kregen alleen maar goede antwoorden in de mail, namelijk ‘het derde deel’. De winnaars zijn:

 

Van harte gefeliciteerd winnaars! Het boek komt zo snel mogelijk jullie kant op!

HET LAATSTE NIEUWS

Tomas Ross wint GNM Meesterprijs

Op 24 november vindt het jaarlijkse Mystery dinner plaats van het Genootschap Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM). Het genootschap – opgericht in 1986 – is de ontmoetingsplaats voor auteurs
Alexander Roessen on NIEUWS / 14, nov / 0

Nieuw: De lange weg naar genade – David Baldacci

Op 13 november is verschijnen bij uitgeverij A.W. Bruna uitgevers, De lange weg naar genade van David Baldacci. Het verhaal Special agent Atlee Pine is
Alexander Roessen on NIEUWS / 14, nov / 0
1 view 3 mins
Thrillers and More

Op 24 november vindt het jaarlijkse Mystery dinner plaats van het Genootschap Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM). Het genootschap – opgericht in 1986 – is de ontmoetingsplaats voor auteurs van alle denkbare typen thrillers. Het zet zich actief in voor de groei van de bekendheid van en de waardering voor het genre. Het GNM is sterk betrokken bij de jaarlijkse verkiezingen van De Gouden Strop (voor de beste Nederlandstalige thriller) en De Schaduwprijs (voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut).

Dit jaar zal tijdens de borrel voorafgaande aan het Mystery dinner de 3e GNM Meesterprijs uitgereikt worden. Eerder werd deze prijs toegekend aan Appie Baantjer (2003) en Saskia Noort (2013). Dit jaar zal Tomas Ross de prijs voor zijn oeuvre in ontvangst nemen. Met deze prijs wil het genootschap auteurs eren die met hun werk een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het genre in het Nederlands taalgebied.

Tomas Ross verdient de GNM Meesterprijs, omdat hij, naast zijn unieke en onomstreden oeuvre, een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het spannende boek in Nederland. Zijn thrillers, die veelal hun oorsprong vinden in de politieke werkelijkheid, onderscheiden zich door grondig onderzoek en een verrassende afwisseling van feit en fictie. Hij heeft daarmee een genre ontwikkeld dat uniek is voor ons taalgebied.

De prijs wordt toegekend door het bestuur van het GNM, dat naast voorzitter Peter Römer bestaat uit Michael Berg, Linda Jansma, Isa Maron en René van de Meerakker.

 

 

 

Vind ik leuk: