Thrillers and More bestaat uit een team van 11 boekenliefhebbers, je kent ons natuurlijk van de recensies, columns en boekpresentaties. Wie wij zijn kun je op onze site lezen, maar wat doen wij zoal in onze vakanties. Lezen? Natuurlijk, maar wat nog meer…

Tijd voor de T&M Summer stories. Deze week vertelt Leontine over haar vakantie.


Wat een prachtige zomer hebben we hè? Bij mij staat dat garant voor een heleboel lekkere uurtjes in de tuin. Met een boek natuurlijk. Dit jaar is het wel een klein beetje anders dan anders. Omdat ik de afgelopen maanden heel druk was met een opleiding tot financial controller, heb ik heel wat gelezen, maar niet per definitie de boeken waar ik echt happy van word. Deze boeken waren af en toe best pittig en langdradig.

Waar word ik dan wel heel happy van, hoor ik jullie vragen? Ik lees echt het allerliefste een goede thriller. In de weken dat wij echt op vakantie zijn, probeer ik vaak wat oudere boeken te lezen die op mijn “nog te lezen-lijstje” staan. Dat zijn vaak boeken die gerecenseerd zijn door mijn medeteamleden, die veelbelovende recensies hebben geschreven. Zelf recensieboeken lezen tijdens de vakantie doe ik eigenlijk liever niet. Tijdens de vakantie wil ik echt gewoon lezen, zonder op bepaalde dingen te hoeven letten. Jammer genoeg lukt dit niet altijd. Al ligt dat gewoon aan mij hoor, recensieboeken kunnen best wel een weekje wachten. Maar dus niet in mijn hoofd.

In april hebben wij eigenlijk onze “zomervakantie” al gehad. Voor de vierde keer zijn we richting Portugal geweest. Wat is het daar heerlijk thuiskomen. En meestal verslind ik daar best wel een hoop boeken. De rust en de omgeving maakt dat ik daar onbezorgd kan genieten van de spannende verhalen. Lees ik dan alleen thrillers? Nee, na een goede, spannende thriller, vind ik het heerlijk om dat af te wisselen met een feelgood roman. Zo eentje waar je totaal niet bij na hoeft te denken. Met een beetje romantiek, maar vooral een hoop humor. Daarom lees ik de boeken van Sophie Kinsella erg graag. Zij is voor mij de koningin van de feelgood. Maar er zijn meer schrijfsters in die categorie die ik graag lees. Liane Moriarty, Jill Mansell, maar ook “onze eigen” Charlotte de Monchy.

Maar, eerlijk is eerlijk, thrillers staan toch wel echt bovenaan mijn lijstje. Er zijn nog zoveel thrillerschrijvers die ik nog niet ontdekt heb. Dan zie ik een van onze teamleden wild worden als een boek uitkomt, en ik denk: ehm wie? Maar beetje bij beetje ontdek ik meer schrijvers en dat bevalt me prima!

Jammer genoeg is voor mij de vakantieperiode alweer voorbij. Half juli mocht ik nog genieten van een weekje camping in eigen land, samen met mijn zoon Roan. Helaas kon manlief vanwege werk niet mee. We hebben het heerlijk gehad, en ik kwam ruimschoots aan mijn leestijd, zeker toen Roan wat vriendjes kreeg. Maar nu is het weer werk aan de winkel. En daar is het druk, heel druk. Ik werk op een finance afdeling en wij sluiten 31 juli ons boekjaar af (ja, ik weet het, heel handig gekozen hè?). Maar dat betekent wel een week vol lange dagen op kantoor en weinig leestijd. Maar daarna….bring it on! Ik hoop dat we dit mooie weer nog even gaan vasthouden, want hier word je toch alleen maar heel vrolijk van?

Dus, voor iedereen die al vakantie gehad heeft, nu vakantie heeft, of bijna vakantie heeft, geniet van het weer en van een goed boek, er zijn er nog genoeg!

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)