Identiteit – Nora Roberts (16 mei)

Morgan Albright heeft eindelijk een fijn huis gevonden in een leuke buurt vlak bij Baltimore. Haar vriendin en huisgenoot Nina helpt haar met het betalen van de hypotheek en het vinden van een baantje in een plaatselijk café. Tijdens hun eerste feestje thuis nodigen ze onder anderen Luke uit, de aantrekkelijke it-man die in het café met Morgan zat te flirten. Maar wanneer alle gasten weg zijn, stort haar wereld in. Het glas van de achterdeur is gebroken, geld en sieraden zijn verdwenen, haar auto is weg en Nina is dood.

Al snel komt de gruwelijke waarheid aan het licht: ‘Luke’ is de koelbloedige oplichter Gavin, die zich op een bepaald type vrouw richt, haar bezittingen en identiteit steelt en vervolgens zijn ultieme misdaad pleegt: moord. Maar wat de fbi verder vertelt is nog huiveringwekkender: Nina was niet het type waar hij gewoonlijk op valt. Morgan wel. En daarmee begint haar nachtmerrie pas echt. Ze heeft geen andere keuze dan te vluchten naar haar moeder in Vermont. Maar Gavin is Morgan nog niet vergeten…

Moeraskou – Liza Marklund (31 mei)

Stenträsk, 1990. Helena, vrouw van politieagent Wiking Stormberg, en haar dochter zijn even naar buiten – maar ze komen niet meer thuis. Het meisje vinden ze in het moeras, Helena blijft spoorloos. Decennia later ontvangt hun zoon ineens een brief in het handschrift van Helena. Wiking kan het niet bevatten: wordt hij gek, ziet hij spoken? Of wordt hij bedreigd – en door wie dan?

Zonnewijzer – Catriona Ward (26 mei)

Rob leeft in angst. Angst voor haar oudste dochter Callie, die kleine botten verzamelt en fluistert tegen denkbeeldige vrienden. En angst voor haar jongste dochter Annie, omdat ze bang is voor wat Callie haar zal aandoen. Rob ziet een duisternis in Callie, een die haar doet denken aan de familie die ze achterliet. Ze besluit Callie mee te nemen naar haar ouderlijk huis, dat de naam ‘Zonnewijzer’ draagt, diep in de Mojave-woestijn. En daar zal ze een vreselijke keuze moeten maken.

Callie is bang voor haar moeder, die haar met andere ogen lijkt te zien. Rob begint geheimen over haar verleden te vertellen die Callie zowel verontrusten als opwinden. En Callie begint zich af te vragen of slechts één van hen Zonnewijzer levend zal verlaten.

Stormnacht – Kristina Ohlsson (23 mei)

August laat zijn leven in Stockholm achter zich om zijn dromen na te jagen in Hovenäset, maar wanneer hij arriveert is de idyllische gemeenschap opgeschrikt door de verdwijning van een van de meest geliefde inwoners. De politie, onder leiding van de empathische en gedreven Maria Martinsson, is dag en nacht naar haar op zoek. Maar naarmate de tijd verstrijkt neemt de hoop om haar levend te vinden steeds meer af. Wat is er echt met haar gebeurd? En waarom kan August het ongemakkelijke gevoel niet van zich afschudden dat hij de sleutel van het mysterie in handen heeft?

Appels vallen niet – Liane Moriarty (2 mei)

Zo op het eerste oog zijn de Delaneys een gezin om jaloers op te zijn. De voormalige tennisleraren Joy en Stan winnen nog altijd elk toernooi waaraan ze meedoen, en nu ze hun familiebedrijf verkocht hebben, is er alle tijd om te leren ‘ontspannen’. Hun vier volwassen kinderen hebben ieder hun eigen drukke leven, en hoewel het de vraag is of zij daar alles uit halen, wordt dit nooit hardop gezegd. Maar dan verdwijnt Joy Delaney. En de kinderen bekijken het huwelijk van hun ouders en hun eigen verleden met nieuwe, geschrokken ogen. Heeft haar verdwijning misschien te maken met die mysterieuze logee, een jaar geleden? Was alles wel zo’n rozengeur en maneschijn in huize Delaney…?

1989 – Val McDermid (23 mei)

1989. De wereld verandert in een rap tempo en Allie Burns staat nog altijd op scherp om verhalen te brengen die ertoe doen. Hoewel Allie niet langer onderzoeksjournalist is, zijn haar instincten scherper dan ooit. Wanneer ze een spoor ontdekt dat wijst in de richting van uitbuiting van de meest kwetsbaren van de maatschappij, is ze vastberaden een stem te geven aan de mensen wiens stem is ontnomen. Terwijl Allie steeds dichter bij de waarheid komt, reist ze achter het IJzeren Gordijn naar Oost-Berlijn, op het kantelpunt van een revolutie. Het donkere hart van haar verhaal is nog schokkender dan ze ooit had kunnen bedenken. Om het te kunnen vertellen, moet Allie niet alleen haar vrijheid riskeren, maar ook haar leven…

De zon en de ster – Rick Riordan (2 mei)

Nico di Angelo, zoon van Hades, heeft het niet gemakkelijk gehad. Maar sinds kort heeft hij een eigen zonnestraal in zijn leven – letterlijk. Samen met zijn vriendje Will Solace, zoon van de zonnegod Apollo, kan hij alles aan.

Maar als Nico de titaan Bob uit de Tartarus om hulp hoort roepen, moet hij wel gaan helpen: zijn nachtmerries en een profetie van Rachel Dare maken dat wel duidelijk. Nico wil niet van Will gescheiden worden, maar hoe kan hij de zoon van een zonnegod vragen om de diepste diepten van de onderwereld in te gaan? Zou hij dat wel overleven?

Will is niet van plan om Nico in zijn eentje te laten gaan, dus trekken ze samen de Tartarus in, waar hun relatie tot het uiterste getest zal worden. En wat betekent het dat Nico volgens de profetie iets van gelijke waarde zal moeten achterlaten?

Een lang bewaard geheim – Maria Nikolai (2 mei)

Stuttgart, zomer 1936. De jonge chocolatière Viktoria moet haar stage in Frankrijk beëindigen omdat de plaatselijke chocoladefabriek haar steun hard nodig heeft. De tijden zijn onzeker en men wil de familie Rothmann uit het management van hun bedrijf dwingen.

Terwijl Viktoria en haar moeder Judith nog steeds met alle macht terugvechten, duikt chocolade-ondernemer Andrew Miller op in Stuttgart. De knappe Amerikaan gooit niet alleen Viktoria’s gevoelens overhoop, hij biedt de Rothmanns ook een uitweg. Maar is hij echt wie hij zegt dat hij is? Terwijl de gebeurtenissen elkaar in rap tempo opvolgen, wordt een lang bewaard familiegeheim onthuld.

Leave a Reply

  • (not be published)