Titel: Verleden tijd
AVerleden tijduteur: Melissa Skaye
Serie: VT-reeks #3
Genre: Thriller
Uitgeverij :Ellessy
Publicatiedatum:
Aantal bladzijdes: 298
Recensie: Miriam

Over de auteur
Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele Tango en Verboden Tranen en van de fantasyreeks Jeremy Jago. Verleden tijd is het derde deel in de VT-reeks. Het vierde deel, Verminkte Toekomst, verscheen op 2 november 2017 bij Uitgeverij LetterRijn.

Samenvatting
De proloog speelt zich af in de verleden tijd…een zomerkamp in Drenthe in juli 1997. Er wordt een jongen aangevallen. Het wie en waarom wordt vooralsnog achterwege gelaten en dat prikkelt de nieuwsgierigheid van de lezer. Goed begin!

We maken een sprong in de tijd naar het jaar 2012. Rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra krijgen een stapel aangiften op hun bureau van een reeks vernielingen die in Hoorn heeft plaatsgevonden. Voordat ze goed en wel met die aangiften aan de slag kunnen, wordt er een lijk gevonden: een man is op brute wijze om het leven gebracht. Terwijl het onderzoek naar deze moord begint, komt er een melding binnen: er is nog een moord gepleegd. Beide misdaden blijken iets met elkaar te maken te hebben. Wat is er in het verleden gebeurd dat deze twee slachtoffers met elkaar verbindt?

Ons verleden is een wond die nooit heelt.

Dat het verleden zich niet laat vergeten, is iets waar ook Sanne mee te maken heeft. Nog steeds heeft ze last van nachtmerries en het lijkt wel of haar verleden steeds zwaarder gaat wegen. Het laat zich niet meer wegstoppen. Will de Jager probeert haar te helpen, maar daar wil Sanne niets van weten. Ze wil haar verleden het liefst laten voor wat het is, maar kan ze dat wel?

Fenna Kelderman voelt zich niet veilig in haar eigen huis. Er gebeuren vreemde onverklaarbare dingen. Ze komt terecht bij een hypnotherapeut en er komt meer boven dan haar lief is. Welk verleden probeert zij te vergeten?

Het verleden wil nooit vergeten worden.

Het voelt meteen vertrouwd zodra je begint te lezen, het is alsof je gisteren Verboden Tranen dichtsloeg. Je kent de personages en Melissa gunt ons een wat dieper kijkje in hun gedachten en gevoelens. Mooi hoe ze haar personages per boek laat groeien en ontwikkelen. Hoewel er nu het een en ander duidelijk wordt over Sanne (ein-de-lijk!), komt er aan de andere kant weer genoeg naar boven waar je aandacht voor gevraagd wordt. Als rechercheur staat Sanne stevig in haar schoenen, privé is dat net even anders. De focus ligt meer op Sanne dan op Luca, maar ook de verwikkelingen rondom Luca laten de lezer niet onberoerd. Glipt het geluk door zijn vingers?

Melissa sleurt je vanaf de eerste bladzijde het verhaal in met haar pakkende schrijfstijl en ze reikt je het ene na het ander puzzelstukje aan, het ene wat subtieler verpakt dan de ander. Het kwartje viel toch relatief snel, dat was jammer, maar de uitwerking van het plot was goed en de weg naar de ontknoping evengoed spannend. Het verhaal zit gewoon goed in elkaar en dan het einde….daar deelt Melissa nog even een flinke dreun uit, BAM!
Wat ben ik blij dat ik niet hoef te wachten op het volgende deel….hoe gaat dit aflopen??

Leesplezier 4,5
Schrijfstijl 4
Plot 3,5
Originaliteit 3
Psychologie 3,5
Spanning 3,5

3,5 hele dikke sterren voor Verleden tijd.

Miriam

Leave a Reply

  • (not be published)