Sjongejongejonge!

Sorry hoor dat ik zo binnen kom vallen, maar ik ben even van mijn à pro Vlo. Het maffe mens (MM) weet al een hele tijd dat ze een stukje over haar zomervakansie moet schrijven en zo vlak voor de deadline roept ze doodleuk: ‘Vlo doe jij het maar, jij kan dat beter dan ik.’ Nou is dat natuurlijk wel zo, maar ik had graag toch iets meer tijd gehad. Serieus hè, alsof ik het niet druk heb met mijn eigen Facebookpagina ‘Go with the Vlo’. Al die foto’s en filmpje die gemaakt moeten worden, hele dagen ben ik ermee bezig en het MM gaat ‘s morgens lekker de deur uit en komt aan het eind van de middag pas weer terug. Ze denkt dan dat ik de hele dag heb liggen slapen, maar het leven van een Facebook kat gaat niet over visgraatjes. Als zij denkt dat ik slaap, dan zit ik in een creatief proces en denk ik heeeeeel diep na over de volgende foto. Echt hè, mensen zijn soms zo stom.

Maar goed, de zomervakansie dus…nou ik kan er kort over zijn, mijn zomer was vooral warm. Mocht je denken dat jij het warm gehad hebt, stel je eens voor bij 30 graden in een bontjas. Nou oké, doe dat maar niet, want bont is niet iets wat je als mens moet willen dragen…het gaat om het idee. Warm dus, terwijl het MM lekker buiten de deur in een koel kantoor zat, egoïstisch mens is het.

Ik had aan het begin van de zomervakansie ook nog een traumatische ervaring, het maffe mens ging zoals gewoonlijk de deur uit, maar kwam die dag niet meer terug, en de dag erna ook niet. Pas na 2 hele dagen stapte ze doodleuk weer het huis binnen, nou mooi dat ik deed alsof ze lucht was. Wat denkt ze wel niet zeg, mij zomaar 2 dagen met Diva Daan opgescheept te laten zitten. Gelukkig kwam wel de MMM (moeder van het maffe mens) ons eten geven. Ik heb lang nachtmerries gehad van die 2 eenzame dagen (just kidding, maar het werkt zo lekker op het schuldgevoel van het maffe mens).

Wat het MM in die 2 dagen heeft uitgespookt, hm ik denk iets met muziek…en ik vermoed dat ze naar dat bandje van haar geweest is, Pearl Jam…man, ik hoor die muziek zo vaak dat ik ook alle nummers mee kan miauwen. Iets wat me ook opviel deze zomer, het MM was best vaak aan het lezen en dat vind ik fijn, want dan kan ik lekker op schoot liggen en een beetje klieren met het boek of haar ereader of bijten in de boekenlegger.

Het maffe mens las heel veel Paranormal Fantasy boeken zag ik, van o.a. Jaymin Even en Lara Adrian (alle boeken van die twee zijn aanraders, zei ze). Ook las ze de Nederlandse vertalingen van de boeken van Penelope Sky en Victoria Quinn (in het NL zeker geen aanraders, volgens het MM). Een aantal biografieën, Golden Earring, de Amerikaanse droom van R. Haagsma, Wild Romance, een fijne hel van Dany Lademacher en Xandra Brood, Rock-‘n-roll Widow van Rutger Vahl en Why Go van Mark van Schaick, over haar favo bandje Pearl Jam. Je gelooft het of niet, maar het MM heeft nog kasten vol met boeken om te lezen, ik denk zelf dat ze flink door moet lezen om ze allemaal uit te krijgen…en dat ze die papierrommel dan opruimt, zodat ik lekker in de boekenkast kan slapen…hm iets zegt me dat dát niet gaat gebeuren…nou ja soit. Ik hoop dat jullie zomer net zo warm was als de mijne en ik ga nu weer even mooi zitten wezen voor de foto. Tot Vloos.

Kopje van Vlo

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)