foto: vanhalewyck.be

Gisteravond kwam het bericht door dat de Vlaamse misdaadauteur Luc Deflo op 60-jarige leeftijd is overleden. Begin november werd Deflo opgenomen in het ziekenhuis, waardoor hij de Boekenbeurs moest missen.

Luc Deflo (Mechelen, 27 februari 1958), was een Vlaams schrijver en organisatieadviseur in KBC.

Luc Deflo debuteerde in 1999 met Naakte Zielen, zijn eerste psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans die meteen genomineerd werd voor de Hercule Poirotprijs. Na zeven thrillers rond Bosmans en Deleu, gaat Deflo voor een nieuwe uitdaging. Weerloos (2005) is het begin van een nieuwe reeks met Cel 5 in de hoofdrol, vijf speurders op zoek naar verdwenen kinderen. Behalve het schrijven van boeken heeft Luc Deflo ook toneelstukken, luisterspelen en scenario’s geschreven.

De thrillers van Deflo worden nu ook verfilmd: MMG (Multimediagroep), bekend van televisieseries zoals Flikken en Windkracht 10, zal het eerste boek van Deflo (Naakte zielen) en Sluipend gif op het grote scherm brengen. Deflo zal zelf zijn twee boeken bundelen tot één filmscenario.

Luc Deflo was gehuwd met Sormaria Marchan en woonde in Brussel. In 2008 won Deflo de Hercule Poirotprijs voor Pitbull. (wikipedia)

Luc Deflo heeft 35 titels op zijn naam staan, waarvan er 650.000 exemplaren werden verkocht. Zijn laatste boek was Verdorven, dat in september 2018 verscheen.

Thrillers & More wenst zijn familie, vrienden, kennissen en uitgeverij sterkte.

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)