Welke boeken las Heidi in 2018 en zijn haar het meest bijgebleven? Hier een overzicht:

1. De zeven zussen – Lucinda Riley
Als ik iets niet verwacht had, is het wel dat dit boek op nummer 1 zou komen te staan. Ik was in het begin nogal sceptisch over deze serie, want ik was bang dat het misschien een beetje overhypt was. Ook het aantal bladzijden, maar liefst 621 en dit in combinatie met een genre wat ik normaal nooit lees, lieten me twijfelen. Maar omdat ik eigenlijk wel nieuwsgierig was ben ik toch begonnen. En dat heb ik geweten, wat een heerlijk boek was dit. De zoektocht van de geadopteerde zussen, wat heden en verleden met elkaar verweeft, in combinatie met de meeslepende, beeldende schrijfstijl zorgden ervoor dat ik niet meer wou stoppen met lezen. En niet kan wachten tot er weer een nieuw deel uitkomt.

2. Het meisje in het ijs – Robert Bryndza
Het eerste deel in een nieuwe serie met rechercheur Erika Foster in de hoofdrol, een thriller die je vanaf het begin pakt. Dit komt door het boeiende plot en de fijne schrijfstijl. Ik ben fan van deze schrijver.

3. De vrouw in het raam – A.J Finn
Dit is echt een psychologische thriller van hoog niveau, echt een goed boek met een prachtige twist, mooie thema’s en een spannend eind compleet met mindfuck.

4. Wild – Mel Wallis de Vries
Wat een gaaf boek was dit ook weer, het is eigenlijk een jeugdthriller, maar ik vind de boeken van Mel eigenlijk altijd heerlijk om te lezen, het is net of je zelf weer even terug duikt in je jeugd, de moorden even buiten beschouwing gelaten 😉

5. De krijtman – C.J. Tudor
Wat een gaaf boek was dit ook zeg. De krijtmannetjes die telkens weer opduiken vond ik goed bedacht. Echt een originele thriller, waarvan ik met volle teugen heb genoten.

6. Klein klein kleutertje – M.J Arlidge
Natuurlijk mag Arlidge niet ontbreken in mijn lijst, ik ben groot fan van deze schrijver. Zijn boeken vind ik eigenlijk altijd goed, ze zijn spannend, beeldend geschreven en het hoofdpersonage Helen Grace vind ik een leuk persoon.

7. Pas op voor de buren – Hilde Vandermeeren
De thrillers van Hilde Vandermeeren vind ik ook altijd erg goed, vaak komen er psychologische aandoeningen in voor, en net op het moment dat je denkt te weten hoe de vork in de steel zit, blijkt het toch weer heel anders te zitten.

8. Duingras- Jackie van Laren
Dit is gewoon een heerlijk feelgood boek, zo’n eentje waarbij je niet te veel hoeft na te denken maar gewoon met volle teugen van kunt genieten.

9. Obsidian – Jennifer L. Armentrout
Dit is echt een boek wat heel ver buiten mijn comfortzone ligt qua genre, maar op aanraden van mijn medeteamleden, ben ik het toch gaan lezen. Het is echt heel wat anders wat ik normaal lees, maar echt de moeite waard. Soms moet je gewoon eens uit je comfortzone stappen, dan gaat er een wereld voor je open.

10. Vonk – Anita Terpstra
Dit is ook echt zo’n thriller waarvan ik erg heb genoten. Eigenlijk had ik dat niet verwacht omdat ballet een thema is wat in het boek voorkomt, maar dit heeft mij totaal niet in de weg gestaan, ik vond het eigenlijk best origineel. Aanrader dus.

Heidi

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)