Titel: Afrekening Afrekening
Auteur: Heleen van der Kemp
Serie: Britt Franken #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: mei 2011
Aantal bladzijdes: 250
Recensie: Amanda

Auteur
Heleen van der Kemp werkt naast auteur als communicatieadviseur voor Randstad Nederland. Op haar zesde schreef ze haar eerste boek. In februari 2010 debuteerde ze met haar eerste thriller Blond 15. Het eerste deel in de serie over rechercheur Britt Franken. Afrekening is het tweede deel in de serie.

Achterflap
Het recht heeft gezegevierd en dit is slechts het begin…. Viva Justitia. Na de brute moord op Luuk Gerritsen staat rechercheur Britt Franken voor een raadsel. Elk daderspoor loopt dood. Als er op vergelijkbare wijze meer slachtoffers vallen krijgt Britt het bange vermoeden dat ze met de perfecte seriemoordenaar te maken heeft. Een meedogenloze sadist die dicht op haar huid kruipt.

Mijn mening
Na het lezen van Blond 15 was ik erg benieuwd naar het vervolg Afrekening. Deel 1 had een enorm open einde en ik was blij dat ik direct verder kon in het tweede deel. Het verbaasde mij dat we in deel twee een jaar na deel een starten. (Achteraf gezien pakte dit prima uit, maar ik had even het gevoel dat ik een hele grote verhaallijn miste hierdoor.)

We komen Britt weer tegen bij een nieuwe zaak, deze keer een moordenaar die andere criminelen vermoordt. Mensen die een veel te korte straf hebben gehad en alweer op straat staan. Een ingewikkelde zaak waarbij Britt steeds haar daderprofielen moet bijstellen. Ook thuis verloopt het niet vlekkeloos, Bo heeft regelmatig paniekaanvallen na de aanval een jaar geleden. Daarnaast is Britt het datingpad op gegaan, in de hoop een leuke match te vinden.

We komen langzaamaan steeds meer te weten over Britt en haar dochter Bo. Van der Kemp licht langzaam steeds wat meer tipjes van de sluier op, waardoor we ons een steeds beter beeld kunnen vormen. Ze komen geloofwaardig en menselijk over, je kunt je steeds beter in hun gedachtes verplaatsen. Ook de nieuwe werkpartner van Britt wordt vrij goed uitgewerkt, terwijl de overige personages wat mysterieus blijven.

Ook hier weer een prettig schrijfstijl met de nodige afwisseling in MSN-berichten (ja echt, dat bestond toen! ?) over en weer van de dader. Het geeft een extra kijkje naar de andere kant van het verhaal. De spanningsopbouw is al een stuk verbeterd in vergelijking met deel een. Van der Kemp kan de spanningsboog nu iets makkelijker en langer vasthouden.

Dit tweede deel was weer heerlijk om te lezen en heb mij prima vermaakt met deze nieuwe zaak van Britt. De ontknoping bleef lang mysterieus en ook nu weer een verrassend eind. Britt is een heerlijk personage en ben dan ook benieuwd naar het derde deel.

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 4

Hiermee kom ik op een ruime 3,5 ster voor Afrekening.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)