Titel: Zilveren vleugels Zilveren vleugels
Auteur: Camilla Läckberg
Serie: Faye #2
Genre: Thriller
Uitgever: The House of Books
Vertaling: Elina van der Heijden & Sophie Kuiper
Publicatiedatum: Mei 2020
Aantal bladzijdes: 334
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Camilla Låckberg is een van de succesvolste Zweedse thrillerauteurs, met wereldwijd meer dan 26 miljoen verkochte boeken. Haar Fjällbacka-serie, met Patrik Hedström en Erica Falck, krijgt uitstekende kritieken en heeft een groot en internationaal lezerspubliek. Van Gouden kooi werden meer dan 80.000 exemplaren verkocht. Fans van de Europese queen of crime zullen met Zilveren vleugels beloond worden voor hun geduld.

Achterflap:
Net als Faye begint te denken dat de rust in haar leven is teruggekeerd, wordt ze plotseling weer in het nauw gedreven. Ze is in het buitenland een heel nieuw leven begonnen; haar ex-man Jack zit in de gevangenis en haar bedrijf Revenge is waanzinnig succesvol. Maar vlak voordat Revenge in de VS gelanceerd gaat worden, wordt het bedrijf serieus bedreigd en is Faye gedwongen naar Stockholm terug te keren. Met de hulp van een zorgvuldig geselecteerd team van vrouwen, gaat ze de strijd aan om haar bedrijf veilig te stellen – en om zichzelf en degenen die ze liefheeft te beschermen.

Mijn mening:
Na het lezen van Zilveren vleugels, het tweede deel van de Faye serie blijf ik van mening dat deze schrijfstijl totaal anders is dan we van Läckberg gewend zijn. Deze boeken zijn voor een heel ander lezerspubliek dan de Fjällbacka-serie. De Faye-serie valt onder de romantic suspense. Het zijn misdaadromans waar de spanning wel aanwezig is, maar niet zoals het een echte thriller betaamt. Het draait in deze serie vooral om de macht van vrouwen in de zakenwereld, en tevens moet je houden van stevige erotische scenes, deze worden zeer uitgebreid uit de doeken gedaan en zijn zeker met momenten vulgair te noemen.

In dit tweede deel leren we Faye veel beter kennen doordat de auteur gebruik heeft gemaakt van gebeurtenissen uit het verleden die Faye gemaakt hebben tot wie ze nu is. Haar jeugd wordt dermate gedetailleerd beschreven dat de rillingen soms over je rug lopen. De drijfveer van Faye naar macht en machtsmisbruik krijgt hierdoor een diepere betekenis, het is een manier om de controle te houden en het verleden in haar rugzak mee te dragen.

Wie is vrijer dan iemand die gevangenis geweest? Hoe kun je anders de geur van vrijheid herkennen? Soms is een ander de muur om je heen, soms zijn de woede of minachting van de ander de boeien die je geketend houden.

Zelf ben ik een fan van romantic suspense maar als je daar niet van gecharmeerd bent, kun je deze serie beter aan je voorbij laten gaan. Ik noem boeken niet snel vrouwenboeken maar deze vallen toch echt in die categorie. Läckberg is met de Faye-serie echt een hele nieuwe weg ingeslagen en ik ben benieuwd of dat ze hiermee door blijft gaan of dat het een tijdelijke zijstap is.

Zilveren vleugels is een verhaal wat makkelijk wegleest, de korte hoofdstukken maken dat je het boek zo uit hebt. Geen ingewikkelde plotwendingen maar gewoon lekker genieten van vrouwen die wraak en risico’s niet uit de weg gaan om hun doel te bereiken en hierin helaas hun naasten soms uit het oog verliezen.

Zilveren vleugels krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

 

Leave a Reply

  • (not be published)