Een nieuwe kans in Cockleberry Bay

Titel: Een nieuwe kans in Cockleberry Bay
Auteur: Nicola May
Serie: Cockleberry Bay #3
Genre: Feelgood
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaling: Patricia Pos
Publicatiedatum: juli 2020 
Aantal bladzijdes: 301
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nicola May is een self-made schrijver, die haar eerste boeken uitbracht in eigen beheer en het schopte tot bestsellerauteur. Het eerste deel van haar Cockleberry Bay-serie, Het winkeltje in Cockleberry Bay, stond een maand lang op nummer 1 in de Amazon Kindle Store.

Achterflap:
Rosa runt een succesvol café en ze wil graag een eigen gezinnetje beginnen. Ze denkt er daarom over na om haar geërfde winkeltje te verkopen, maar dat gaat niet zomaar. In het contract is een clausule opgenomen dat ze de winkel alleen mag nalaten aan iemand die het verdient. Hoe kan ze ooit zo’n grote beslissing maken? En hoe weet ze of het de juiste zal zijn? Zodra het nieuws naar buiten komt dat Rosa de winkel wil verkopen, stromen de geïnteresseerde kopers naar de kustplaats. Maar niet iedereen heeft goede bedoelingen…

Mijn mening:
Een nieuwe kans in Cockleberry Bay is het derde deel in de Cockleberry-serie. Rosa is gesetteld en toe aan het nemen van nieuwe stappen in haar leven. Het is tijd voor het huisje- boompje-beestje-tijdperk en dat betekent verhuizen. Rosa zou Rosa niet zijn als ze de overdracht van haar winkeltje niet op originele wijze wil vormgeven. Een leuk thema dat als een rode draad door dit verhaal loopt. Verder is het een verhaal waarin alle dorpsgenoten weer ieder op hun eigen manier een prominente rol spelen. Er is ruimte voor vreugde, verdriet, vriendschap, wraak en vergeving. De schrijfstijl van May is heerlijk om te lezen, al vond ik dit derde verhaal tegen het einde wat inzakken, gelukkig was dit maar kort en volgde er daarna een happy end.

Hoe dieper verdriet in je wezen inkerft, hoe meer vreugde je kunt bevatten.

Inmiddels is bekend dat er een vierde boek van Nicola May in de Cockleberry Bay-serie in het Nederlands gaat verschijnen, dat is een goed vooruitzicht. Nicola May schrijft feelgood waarin vooral de liefde en vriendschap tussen mensen centraal staat, het zijn boeken waar je even lekker in weg kunt zwijmelen, alsof je zelf in Cockleberry Bay bent, heerlijk gevoel!

Een nieuwe kans in Cockleberry Bay krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)