Heb jij al een afspraak bij de boekhandel gemaakt? Misschien wel na het zien van dit overzicht:

Wie niet horen wil – Nicci French (6 april)

Wie niet horen wil van Nicci French gaat over Tess, die net haar leven weer op orde heeft. Jason en zij zijn een jaar geleden vriendschappelijk uit elkaar gegaan en delen de voogdij over hun dochtertje Poppy. Ze moet nog wennen aan haar nieuwe situatie, maar is blij met de hulp die ze krijgt van haar vrienden. Dat Jason inmiddels is getrouwd, daar probeert ze te zich overheen te zetten. Zelf is ze ook weer aan het daten en ze is best gelukkig, houdt ze zich voor.

Totdat haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een tekening maakt met zwart wascokrijt. Een tekening waarop een figuur te zien is die van een toren valt. Tess raakt ervan overtuigd dat Poppy getuige is geweest van een misdrijf. Ze stapt naar de politie, maar daar wordt ze niet geloofd. Dan besluit ze zelf op onderzoek te gaan…

De verloren zoon – Gregg Hurwitz (13 april)

Eerst was hij Orphan X, een assassin die werkte voor de Amerikaanse geheime dienst. Toen werd hij de Nowhere Man en hielp hij diegenen die zich tot niemand anders konden wenden. Nu heeft Evan Smoak een aanbod gekregen van de president: een officieus pardon in ruil voor het stoppen van al zijn illegale activiteiten. Het zou hem de kans bieden om datgene te doen waar hij vrijwel geen ervaring mee heeft: een normaal leven leiden.

Op vrijwel hetzelfde moment krijgt Evan echter vanuit totaal onverwachte hoek een telefoontje. De vrouw beweert zijn moeder te zijn en ze heeft een verzoek: help Andrew Duran, wiens leven totaal is ontspoord toen hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Nu heeft Duran een wreed moordenaarsduo achter zich aan – broer en zus – en Evan is zijn laatste hoop. Evan kan haast niet weigeren, maar als degenen die achter de schermen aan de touwtjes trekken ontdekken wat hij van plan is, komt alles waar hij voor gevochten heeft in gevaar.

Om uit de problemen te komen, moet Evan zijn eigen verleden onder ogen zien. Wie hij is en hoe hij zo is geworden, heeft alles te maken met een besluit dat hij als twaalfjarige nam. Toen de Mystery Man in zijn leven kwam en hij het heft in eigen handen nam. Dat besluit blijkt nu, vele jaren later, gevolgen te hebben gehad die de jonge Evan toen met geen mogelijkheid had kunnen voorzien…

Mozaïek – Mary van Duuren (23 april)

Pesten kan het zelfbeeld van iemand drastisch veranderen of zelfs, in het ergste geval, een leven laten beëindigen. Treiteren heeft een verwoestend effect, dat doorwerkt tot in de ziel. Wat zijn de gevolgen, als breuken niet meer te lijmen zijn?

Lucinda Berg staat aan het begin van haar zangcarrière, nadat ze glansrijk een talentenjacht wint. Haar onzekerheid heeft het verloren in haar strijd om succes en er staat haar een mooie toekomst te wachten. Samen met David, de liefde van haar leven, en haar beste vriendin Emmy lijkt ze de hele wereld aan te kunnen.
Als dan blijkt dat iemand dat succes, of zelfs alles in haar leven lijkt te saboteren, kan ze niets anders doen dan vertrouwen op de steun van de mensen die het dichtst bij haar staan.

Poolnacht – Ragnar Jonasson (7 april)

1955. Twee jonge stellen verhuizen naar de onbewoonde, geïsoleerde fjord Héðinsfjörður. Hun verblijf eindigt abrupt wanneer een van de vrouwen onder mysterieuze omstandigheden om het leven komt. De zaak wordt nooit opgelost.

Vijftig jaar later duikt een oude foto op, en daaruit wordt duidelijk dat de stellen wellicht helemaal niet de enige bewoners van de fjord waren.

In het nabijgelegen Siglufjörður probeert de jonge rechercheur Ari Thór te achterhalen wat er die noodlottige avond gebeurde. De zaken nemen een sinistere wending wanneer een kind vermist raakt op klaarlichte dag. Met een stalker op de vlucht en Siglufjörður in quarantaine, lijkt het erop dat het verleden hen op ijzingwekkende wijze achtervolgt.

De moord op Windsor Castle – S.J. Bennett (20 april)

Windsor Castle, 2016. De aanloop naar de negentigste verjaardag van de Britse koningin Elisabeth kan als een rustige, veilige en gelukkige tijd in haar regeringsperiode worden beschouwd. Totdat een gast van prins Philips Dine & Sleep-feestje dood wordt aangetroffen in een kasteelkamer. Een slecht gebonden knoop doet MI5 vermoeden dat er sprake is van moord. De koningin laat het onderzoek over aan de professionals – totdat deze haar trouwe dienaren als verdachten aanwijzen. Met behulp van haar assistent-secretaris Rozie begint ze een schaduwonderzoek. Terwijl ze haar koninklijke taken vervult, vermoedt niemand in het koninklijk huis, de regering of het publiek dat de vastberaden Elisabeth haar scherpe blik en jarenlange ervaring ondertussen inzet om de echte moordenaar voor het gerecht te brengen.

In een ogenblik – Linda Green (22 april)

De tienjarige Finn is anders dan andere jongens: hij houdt van tuinieren en spelen op zijn ukelele, en wil alleen eten in cafés met de hoogste hygiëne-classificatie. Zijn eigenaardigheid leidt tot gepest op school en de scheiding van zijn ouders maakt zijn leven alleen maar zwaarder. Na een ruzie tussen zijn ouders om de voogdij, neemt Finns moeder hem mee naar een nieuw café.

De al wat oudere serveerster Kaz heeft een goed gevoel voor humor en een hart van goud, maar ze zit tegen een burn-out aan. Als Finn en zijn moeder tijdens een van haar diensten binnenkomen, wordt hun lot voorgoed bezegeld. Ze weten het nog niet, maar de tweede keer dat ze elkaar tegen het lijf lopen, zal hun leven op het spel staan.

Tot aan de zon en terug – Jill Mansell (20 april)

Didi krijgt de schrik van haar leven als ze na dertien jaar weer oog in oog staat met Shay Mason, haar eerste liefde. De vlinders van toen zijn in één klap terug. Maar Shay vertrok destijds met de noorderzon en nu is Didi eindelijk gelukkig. Het verleden gaat haar leven niet overhoophalen, o nee. Zij is bovendien niet de enige die lang weggestopte emoties boven voelt komen. Shays vertrek ging gepaard met een schandaal en dat steekt opnieuw de kop op. Lang verborgen geheimen komen aan het licht.

De code – Denise Rudberg (7 april)

Stockholm, 1940. Terwijl de dreiging van nazi-Duitsland toeneemt, leren drie vrouwen in Stockholm elkaar kennen onder bijzondere en moeilijke omstandigheden.
Signe verhuist van het platteland naar de grote stad, Elisabeth neemt ontslag van haar werk na een dramatische gebeurtenis en Iris vlucht met haar twee zoons uit Estland naar Zweden. Ze treden in dienst van de Zweedse overheid om de gecodeerde boodschappen van de Duitsers te onderscheppen en te ontcijferen.
In een tijd waarin het onmogelijk is te weten wie je kunt vertrouwen en waarin veel mannen met een dubbele moraal de leiding hebben, blijkt het werk van Signe, Elisabeth en Iris van vitaal belang voor de veiligheid van het Zweedse koninkrijk.

Leave a Reply

  • (not be published)