Daniels belofte

Titel: Daniels belofte
Auteur: Marijke Vos
Serie: Ridgewood Hall #2
Genre: Roman
Uitgeverij: HarperCollins
Publicatiedatum: juni 2023
Aantal bladzijdes: 348
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Marijke Vos (1985) is auteur, vertaler en schrijfdocent. Na een finaleplek bij de schrijfwedstrijd van Chicklit werd ze ontdekt en schreef ze onder andere Ik pleit voor jou!Wedden dat ik blijf en Eens in je leven. In haar vrije tijd is ze een echte boekenwurm, zorgelijk schoenverslaafde en een ambitieuze wijnfanaat.

Achterflap:
Ridgewood Hall, 1905. Daniel Bellamy, de jongste zoon van de graaf van Ridgewood, is net begonnen aan zijn veelbelovende carrière als professor op Cambridge. Wanneer hij de mooie Elizabeth ontmoet, weet hij niet wat hij moet denken van zo’n vrijgesproken vrouw die vecht voor haar ambities en gelijke rechten. Maar wat is belangrijker: zijn carrière of de liefde?

Ruim 100 jaar later. Alsof de Londense Rose nog niet genoeg worstelt als alleenstaande moeder met twee jonge kinderen, raakt ze ook haar baan kwijt én zet ze zichzelf voor schut tijdens een lezing van haar favoriete auteur. De schaamte lijkt compleet als ze hem een week later letterlijk tegen het lijf loopt en hij haar herkent. Maar dan krijgt ze onverwacht bezoek van een achternicht met een wel heel bijzonder verhaal over hun familiegeschiedenis…

Mijn mening:
Daniels belofte is het tweede deel in de Ridgewood Hall serie, en in mijn optiek niet los te lezen want dan mis je een stuk voorgeschiedenis en  doe je jezelf enorm tekort als je pas in het tweede deel inspringt.

Wederom een historische feelgood om te smullen. Zowel in het heden als het verleden wil je weten hoe het verhaal verder gaat.  In dit deel staat het verleden in het teken van Daniel en zijn zoektocht naar de liefde. In het heden maken we kennis met Rose die samen met een achternicht verder speurt naar het verleden. Dit gebeurt op respectvolle wijze, terwijl er ondertussen allerlei vlinders rondfladderen. Het is te merken dat Vos zich heeft verdiept in de Engelse landhuizen en  bijbehorende familiegewoonten, realiteit staat hier hoog in het vaandel, natuurlijk verwerkt in een romantiserend jasje maar dat spreekt voor zich.

Het eind is mooi en liefdevol maar geeft zeker een rede om zo snel mogelijk met het afsluitende deel ‘James’ geheim’ verder te gaan.

Er zijn nog flink wat onbeantwoorde vragen die opgelost dienen te worden. Marijke Vos schrijft met gevoel, oog voor detail en laat je als lezer vooral weg zwijmelen in de liefde die alle zorgen doet vergeten. Marijke Vos kan zich met verve meten met populaire auteurs zoals Julia Quinn en Evie Dunmore.

Daniels belofte krijgt van mij welverdiend 5 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij HarperCollins, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)