Voor altijd de jouwe

Titel: Voor altijd de jouwe   
Auteur: Karen Kingsbury
Genre: Historische roman
Uitgeverij: Kok Boekencentrum
Vertaald door: Lia van Aken
Publicatiedatum: februari 2024
Aantal bladzijdes: 271
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Karen Kingsbury schrijft feelgoodromans vol liefde en hoop. Ze heeft al vele bestsellers op haar naam staan. Met Voor altijd de jouwe slaat ze een nieuwe weg in, namelijk die van de historische roman.

Achterflap:
Kan de liefde een weg vinden, zelfs uit de as van het grootste liefdesverdriet?

1941. Irvel Ellis wordt zo verscheurd door haar liefde voor twee mannen dat ze nauwelijks aandacht besteedt aan de oorlog die woedt overzee. Ze heeft namelijk een relatie met Sam, maar tot haar schrik krijgt ze gevoelens voor zijn broer Hank.

Dan wordt Pearl Harbor aangevallen. Sam wordt opgeroepen door het leger en Hank wil zich ook aanmelden. Maar Sam stat erop dat Hank thuisblijft. Dan vertrekt hij, en verbreekt zijn relatie met Irvel.

Terwijl Sam vecht in Europa, bloeit er voorzichtig iets op tussen Irvel en Hank. Dan komt er een telegram met vreselijk nieuws. Hank meldt zich de volgende dag bij het leger. Zal één van de broers levend thuiskomen? Of zal Irvel alles verliezen?

Mijn mening:
Als fan van Karen Kingsbury ben ik reuze benieuwd naar haar eerste historische roman. Zoals we van Kingsbury gewend zijn schrijft ze dit verhaal met veel emotie, de ontroering voel je van de bladzijdes afspatten.

Het verhaal start op een originele manier, het is een reis door het verleden over de liefde die Irvel voelt voor zowel Sam als Hank. De reden dat het verhaal verteld wordt is aangrijpend, je voelt het verdriet en de angst die aan dit thema ten grondslag ligt.

De link met de familie Bakster en de plaats Bloomington is als thuiskomen, je voelt de verbinding met de bewoners en de omgeving.

Het daadwerkelijk belangrijke oorlogsverhaal wat belicht wordt is aangrijpend maar soms voor mij net iets te langdradig, ik denk dat ik daarin het heden een beetje te veel mis.

Dit is puur persoonlijk want de opzet, het verloop en het einde smaakt zeker naar meer van dit soort boeken. Gezien de proloog weet je vanaf het begin wie de oorlog overwonnen hebben, anders had dit boek zeker een spannend element in zich gehad.

Ondanks de kleine kanttekening toch weer enorm genoten van deze historische roman, alles wat Kingsbury schrijft is om van te smullen, dat moge duidelijk zijn.

Voor altijd de jouwe krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Kok Boekencentrum, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)