Titel: Casa FamiliaCasa Familia
Auteur: Nathalie Pagie
Serie: Tara & Diego #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Publicatiedatum: april 2017
Aantal bladzijdes: 272
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nathalie Pagie (1974) houdt er graag de vaart in. In 2013 debuteerde ze met de eigenzinnige thriller De Toneelclub en een jaar later verscheen haar tweede al: De Campus. Paradijsvogels was er in 2015, de bestseller Casa Familia in 2017 (winnaar Thrillzone Award!) en begin 2018 ziet Rio Grande het licht. Datzelfde tempo is voelbaar in Nathalie’s verhalen: die lezen als een trein. Met een vlotte pen, spannende verhaallijnen en personages die onder je huid kruipen, bezorgen haar boeken je een paar heerlijke leesuurtjes. Op vakantie of thuis, op papier of als e-book. De inspiratie haalt ze uit haar eigen leven. Veel van de beschreven locaties bezocht ze zelf. Daarnaast put ze uit haar grenzeloze fantasie. Nathalie woont met haar man en twee kinderen in Breda.

Achterflap:
Een survivalweekend in de Belgische Ardennen lijkt voor journaliste Tara Linders de uitgelezen kans om haar nieuwe collega’s beter te leren kennen. Alleen heeft ze een bloedhekel aan survival en in groepen is ze ook niet op haar best. Liever gaat ze in haar eentje op pad om de omgeving te verkennen. Voor haar vaste partner Diego Martinez is het weekend de perfecte afleiding van zijn problemen thuis; hij stort zich vol overgave op de activiteiten.

Als Tara zich bemoeit met een knokpartij in de plaatselijke kroeg, ontmoet ze een paar ongure types die overduidelijk geen pottenkijkers kunnen gebruiken. Wat hebben ze te verbergen? En wat speelt er in het leegstaande ziekenhuis in het bos? Tara en Diego gaan op onderzoek uit. De lugubere vondst van een kinderhand leidt al snel naar het Spaanse Andalusië, waar het brein achter de operatie zich schuilhoudt. Lukt het Tara en Diego hem te vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen?

Mijn mening:
Met Paradijsvogels nog vers in het geheugen lees ik Casa Familia. Het tweede deel met Tara en Diego in de hoofdrol. Een verhaal dat begint in de Belgische Ardennen en dan te weten dat mijn jongste dochter komende zomer stage gaat lopen bij een outdoor bedrijf in die streek… dit verhaal zorgt ervoor dat ik er toch af en toe even niet aan moet denken.
Casa Familia is een spannend verhaal waarin Nathalie ervoor heeft gekozen spanning te combineren met familiegeheimen.

Tara zou Tara niet zijn als ze niet altijd haar eigen plan trekt en hierdoor stuit op hele bijzondere vondsten. Een vrouw die overal haar tanden in zet om de onderste steen boven te krijgen. Diego is zoekende naar een manier om werk en privé te combineren waardoor zowel hijzelf als zijn vrouw Yvonne er gelukkig mee kunnen zijn, het is de vraag of ze hier samen uit gaan komen. De band tussen Tara en Diego wordt steeds steviger, dit tot grote frustratie van Yvonne. Inmiddels lijkt de relatie van de collega’s zich om te zetten in vriendschap.

Buiten Tara en Diego komt er ook een belangrijk persoon uit Paradijsvogels terug, in mijn ogen heeft het zeker meerwaarde als je dat verhaal ook kent zodat je het gedrag van deze persoon beter kan plaatsen. Het betreft hier een bijzonder persoon waarbij het fijn is zijn achtergrond te weten.

De schrijfstijl van Nathalie Pagie is eenvoudig, korte zinnen en er wordt precies genoeg beschreven. De hoofdstukken zijn kort en maken je als lezer zo nieuwsgierig dat wegleggen nauwelijks een optie is. Casa Familia is een verhaal waarbij alle lijntjes naar het einde toe in elkaar passen, geen vraag blijft onbeantwoord.
De plot is een mooie afsluiting van een spannend maar ook zeker triest verhaal, waarna Tara en Diego zich weer voor kunnen gaan bereiden op de volgende klus.

Wederom een boek van Pagie dat ik met veel plezier heb gelezen, gelukkig dat het volgende deel, Rio Grande, sinds deze maand al te verkrijgen is.

Psychologie: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 4
Plot: 4

Casa Familia krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)