Titel:Kijk niet terug Kijk niet terug
Auteur: Nora Roberts
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Iris Bol, Marcel Rouwé
Publicatiedatum: mei 2018
Aantal bladzijdes: 491
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nora Roberts (1950) is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 220 titels werden al meer dan 500miljoen exemplaren verkocht en een groot aantal kwam meteen op nummer 1 van de New York Times – bestsellerlijst terecht. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland  

Achterflap:
Simone, Mi en Tish zijn al sinds hun jeugd hartsvriendinnen. Na hun eindexamen zijn ze van plan gezamenlijk naar New York te vertrekken, voor nieuwe avonturen met z’n drieën. Maar eerst is het zomervakantie, en Mi en Tish proberen Simone te helpen om over haar gebroken hart heen te komen nadat haar vriendje het heeft uitgemaakt. Een bioscoopavondje lijkt hun de perfecte afleiding.
Als Simone even naar het toilet is, hoort ze schoten vanuit de zaal. Ze belt meteen het alarmnummer, en door haar snelle reactie wordt nog erger voorkomen. Het incident kost vele levens, en voor de overlevenden zal niets ooit nog hetzelfde zijn. Ook de drie schutters zijn dood – maar zij waren niet het brein achter het plan. De echte dader is woedend, ontevreden met het resultaat, en zweert wraak…  

Mijn mening:
Kijk niet terug valt onder het genre Romantic Suspence. En dan betreft het in dit boek veel spanning en veel romantiek, in goede proporties verdeeld. Simone, Mi en Tish maken samen met tal van andere mensen die op dat moment op de verkeerde plaats zijn een verschrikkelijk drama mee. Een schietpartij die vele levens eist verandert het leven voor altijd. Dit geldt voor zowel slachtoffers, familie als hulpverleners. Een trauma dat je een plek moet geven, een ieder verwerkt dit op zijn eigen manier en sommigen komen er nooit overheen. 

Dat de gebeurtenis ook nieuwe vriendschappen oplevert en hoop geeft voor de toekomst heeft Roberts mooi beschreven in dit bijzonder indrukwekkende verhaal. Roberts is een kei in het beschrijven van de liefde en dan vooral het opbloeien ervan, maar ook de spanning is voelbaar. De rollen van de personages zijn goed neergezet, karakters worden zo uitgewerkt dat ze allemaal tot hun recht komen. Bizar te lezen hoever iemand gaat om zijn doel te bereiken. 

Ondanks dat je weet wat er zo ongeveer gaat gebeuren zit je op het puntje van je stoel als de ontknoping nadert. Geen ingewikkelde verhaallijnen of onverwachte wendingen maar een mooi verhaal wat je vanaf de eerste tot de laatste pagina in zijn greep houdt door de aantrekkelijke schrijfstijl. Heel bijzonder dat Roberts in elk genre wat ze schrijft goed is en ondanks dat ze zoveel boeken uitbrengt toch steeds weer iets bijzonders weet neer te zetten. 

Kijk niet terug is een heerlijk dik boek waar zeker ook de liefhebbers van Karen Rose van zullen genieten.  

Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Spanning: 4
Originaliteit: 3
Psychologie: 4
Plot: 4  

Kijk niet terug krijgt van mij afgerond 4 sterren 

Bianca 

Leave a Reply

  • (not be published)